Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne – escroci și ticăloși aflați în afara legii

  Seria Rebeli victorieni – conflicte, intrigi, spioni și ticăloși în afara legii. Personajele principale sunt nonconformiste, escroci care se îndrăgostesc de femei puternice punându-le nu doar răbdarea la încercare, ci și sufletul. Uniți de coduri care n-au legătură cu eticheta și societatea londoneză, ei reușesc să stârnească adrenalina și sângele să clocotească de pasiune. 

  Autoarea Kerrigan Byrne este una dintre revelațiile genului historical romance, cele 20 de titluri ale ei fiind o prezență constantă în topurile New York Times.  Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne

1. Tâlharul de inimi -The Highwayman-2015-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera/Alma

Tâlharul de inimi de Kerrigan Byrn

   O poveste unică va scandaliza societatea londoneză. Un tâlhar şi o femeie fermecătoare, două suflete chinuite primesc a doua şansă, însă trebuie să facă un compromis care le-ar putea distruge zidurile atent construite. Secretele care le ascund ani la rând le-a măcinat gândurile şi singura soluţie este descătuşarea lor. Un drum lung, regrete, emoţii, o dragoste şi un trecut comun. Seria Rebeli victorieni

   Dorian Blackwell, Inimă Neagră din Ben More, este un ticălos fără suflet și fără milă. Cu inima și trupul marcate de cicatrice, Dorian este unul dintre cei mai bogați și mai influenți bărbați din Londra, dispus să lupte până la ultima suflare pentru a obține ceea ce-și dorește iar fermecătoarea și inocenta văduvă Farah Leigh Mackenzie se află în fruntea listei lui de dorințe. Acesta este motivul pentru care Dorian o răpește și o duce în sanctuarul lui din Highlands…

   Însă Farah nu este marioneta nimănui. Și, mai presus de toate, are un secret teribil, ce îi poate pune viața în pericol. Cum singura ei salvare de oamenii care o vor moartă este să accepte protecția ticălosului scoțian, Dorian îi propune un târg: căsătoria. Astfel, el o protejează, iar ea îi oferă posibili – tatea să se folosească de secretul ei pentru a se răzbuna. Însă nici prin cap nu i-ar fi trecut lui Inimă Neagră din Ben More că frumoasa Farah i-ar putea pune o condiție scandaloasă, ce amenință să descătușeze dorința înfierbântată ce-i mistuie pe amândoi.

   Să fie, oare, de vină faptul că această femeie pe care el a luat-o captivă este singura în măsură să ajungă la inima lui cea neagră, pe care o crezuse de mult împietrită? Seria Rebeli victorieni

„Buzele lui se întredeschiseră deasupra alor ei. Răsuflarea lui îi mângâia buzele. Farah vedea în ochii lui cât de mult își dorea să o sărute. Doar că, pe lângă dorință, vedea îndoială. Panică. Nevoie. Iar ea făcu atunci gestul de care el avea nevoie. Întinse ușor gâtul, acoperind astfel infinitezimala distanță dintre buzele lor, și-și lipi gura de a lui într-un sărut cast. Buzele lui erau calde și tari. Și nemișcate.”

– Pot să-ți ofer protecție. Pot să-ți ofer răzbunare. Te-am ajutat deja să îți recapeți numele și averea care ți se cuvin. Dar nu-ți pot oferi inima mea, pentru că nu pot oferi ceva ce nu am.
Cu inima sângerând pentru el, Farah uită de mândrie și de forță interioară și se prăbuși în genunchi în fața lui, cu mâinile împreunate ca la rugăciune. Era gata să îi pună totul pe tavă. Inima. Sufletul. Viața însăși. Era sufletul ei pereche, întors din morți. Ar fi ucis-o să îl piardă din nou.”

2. O țintă seducătoareThe Hunter-2016-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera/Alma

O ţintă seducătoare de Kerrigan Byrne

   O poveste intrigantă, pasională și unică. Un bărbat născut și crescut într-o lume obscură alege să supraviețuiască devenind asasin plătit. A scandalizat Anglia și nu se teme de nimic, însă când are de îndeplinit o misiune pentru prima dată ezită în fața unei victime. O actriță i-a atras pentru prima dată atenția și nu datorită talentului său, ci a faptului că este mamă. Simpla ei prezență îi stârnește amintiri adânc îngropate și alege să facă ceva inedit… să o apere atât pe ea, cât și secretele sale.

   Cunoscut drept unul dintre cei mai eficienți asasini, Christopher Argent nu-și ratează niciodată ținta, iar victimele nu au nici o șansă odată ce au intrat în vizorul lui. Dar următoarea lui misiune se dovedește neobișnuită, căci persoana pe care urmează să o elimine la comandă – populara și năucitor de frumoasa actriță Millie LeCour – reușește să-l dea complet peste cap.

   Copleșit de atracția pe care o simte față de ea, Christopher se vede pus într-o situație în care n-a mai fost vreodată: pur și simplu, nu-și poate îndeplini sarcina. Ba, chiar mai mult, el va face tot ce-i stă în putință pentru a-i salva pe Millie și pe fiul ei, chiar dacă asta înseamnă să-și riște propria viață…

   Când află ce a fost angajat Christopher să facă, Millie este sfâșiată între teama care îi umple inima și focul care îi pârjolește sufletul. Poate că singura ei salvare este să se lase protejată de brațele acestui bărbat periculos, nimeni altul decât cel mai vestit asasin al Londrei – însă a se lăsa pradă dorinței ar putea fi cea mai mare greșeală pe care a făcut-o vreodată.

   Ajunși amândoi ținta unor minți criminale, Millie și Christopher sunt nevoiți să învețe să se încreadă în sentimentele pe care au tot încercat să le nege – și să accepte dragostea la care nu mai îndrăzneau să spere…

„Cine ar fi putut ghici? Cine și-ar fi imaginat că dorinţa putea fi ceva atât de delicios? Că nerăbdarea te putea captura în mâinile ei… în mâinile sale mari, calde și aspre… și să te deposedeze de mândrie până în punctul în care îţi venea să implori mai mult?”

„Încă cinci pași și avea să dea colţul. La propriu și la figurat. Avea să pășească după ușă și să se trezească la mila lui. Încă trei secunde, măsurate în bătăi de inimă. Două. Una. 
Se aruncă spre ea, ţintind spre gâtul ei. O singură răsucire. O frângere rapidă. Făcuse asta de zeci de ori. Poate de sute. 
Dar… mâinile lui. Nu-i dădeau ascultare. În loc să-i răsucească gâtul, se agăţau de ea. În loc să îi dea drumul, o trăgeau spre el. În loc să o ucidă, o… o îmbrăţișau?” 


„…încetase să mai fie cine era și el se lăsase pe sine deoparte. Nu mai erau o actriţă și un asasin. Mamă și vânător. Erau un bărbat și o femeie. Şi existau în momentul acesta. În acest sărut pasional. Pe care, dacă l-ar fi întrerupt oricare din ei, ar fi încetat amândoi să mai existe.”

3. Demonul scoțianThe Highlander-2016-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera/Alma

Demonul scoţian de Kerrigan Byrne-Colecţia Iubiri de poveste

   Fiecare fuge de propriul trecut. Ea este o femeie căsătorită, abuzată, ce fuge în sufletul Scoției pentru a nu fi ucisă cu sânge rece, însă când ajunge în casa unui tiran în loc să fie speriată, îi dă lumea peste cap. Îl intrigă, o dorește și nu știe de ce nu-și poate găsi liniștea. Această femeie pare să fie singura care poate să-l debusoleze pe faimosul Demon Scoțian, un bărbat irezistibil, încăpățânat și diferit de toți ceilalți oameni. 

   I se spune Demonul Scoțian. Temutul locotenent-colonel Liam Mackenzie este renumit pentru forța lui supraomenească, pentru prezența impunătoare și pentru înflăcărarea cu care se aruncă în luptă. Însă, odată cu venirea unei tinere și frumoase englezoaice pentru a fi guvernanta copiilor lui, neîmblânzitul războinic se vede nevoit să își înfrunte cel mai redutabil adversar, pe cel mai dificil câmp de luptă: cel al dragostei.

   Domnișoara Philomena Lockhart nu este o fată bătrână cu aspect banal, ci o tânără extrem de frumoasă, cu forme voluptuoase și cu buze ademenitoare, a cărei apariție reușește să îi ia pe toți prin surprindere și să zdruncine din temelii lumea lui Liam. Fără a se lăsa intimidată de manierele sălbatice ale angajatorului ei, încăpățânata Mena reușește să-i îmblânzească nu doar pe copiii temutului moșier, ci și pe demonul care sălășluiește în sufletul acestuia.

    Cu fiecare zi care trece, Liam devine tot mai atașat de Mena și tot mai bănuitor. Oare ce secrete se ascund în spatele acelor fascinanți ochi de smarald? Ce lucruri întunecate au făcut-o să caute refugiul la castelul lui? Și cum va putea să cucerească inima acestei femei fascinante fără să o cedeze pe a lui?

Privirile li se întâlniră. 
Și ploaia dispăru. Și la fel și orice altceva din jur. Mena știa că existau momente în viaţa unui om care puteau fi la fel de importante precum o epocă. Și astfel existenţa unei persoane se pomenea frântă în două, în înainte și după, iar ceea ce rămânea în urmă era o consecinţă a acelui moment și dezvăluia cine era acea persoană cu adevărat. Pentru că te lăsa deschis, vulnerabil la o inspecţie sinceră și brutală și la acceptarea faptului că era ceva ce te schimba în mod definitoriu și pentru totdeauna.“

„Doamne, bărbatul acesta ascundea în el toate curiozităţile și primejdiile fascinante ale unei furtuni dezlănţuite. Sigur că își câștigase un soi de reputaţie de proporţii aproape epice, pentru că miturile erau modalitatea prin care oamenii obișnuiţi se străduiau să explice ceva extraordinar. 
Fusese o prizonieră voită a mâinilor lui. A buzelor lui. El îi cuprinsese faţa în palme cu o tandreţe infinită, dar propria dorinţă și propria tentaţie curioasă fuseseră elementele care o transformaseră într-o prizonieră a acelui moment.“

4. Ducele barbar-The Duke-2017-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera/Alma

DUCELE BARBAR de Kerrigan Byrne

    Ducele barbar-o poveste emoționantă despre a doua șansă la o viață normală. O identitate ascunsă, o noapte pasională și momente care-i vor bântui ani la rând. Personajele sunt credibile, directe, unite și nu se sfiesc să sfideze pericolul. Printre ei se ascund oameni care vor să se răzbune și nu va lipsi suspansul, misterul și secretele bine păzite. 

   Puternic ca un viking. Frumos ca Adonis. Bogat ca Midas. 

   Collin „Cole” Talmage, duce de Trewyth, este eroul perfect al legendelor și se pare că viața i se așterne înainte fără vreun obstacol important – până când soarta îi demonstrează contrariul. Familia lui Cole este ucisă și cei mai apropiați camarazi îl trădează pe câmpul de luptă. Dar Cole nu este omul care să își plângă de milă destinul crud. Este un bărbat al datoriei, al onoarei – și al pasiunii. Iar acum este pregătit pentru lupta vieții sale…

   Pe când era foarte tânără și fără nici un ban, frumoasa Imogen Pritchard lucra ziua în spital, iar noaptea ca servitoare într-un bordel – și așa a ajuns să-și petreacă o noapte scandaloasă alături de Cole.

   Un an mai târziu, când Cole revine din război grav rănit, Imogen îi salvează viața. Însă bărbatul care i-a bântuit visurile nu o mai recunoaște – ba chiar, din cauza lui, ajunge să-și piardă slujba. Salvarea ei vine în urma unei căsătorii de conveniență, care la scurt timp o lasă o văduvă bogată, și viața lui Imogen se schimbă din temelii. Însă un lucru rămâne neschimbat: amintirea lui Cole este încă vie, așa că, atunci când descoperă ce îi e vecin, Imogen nu știe dacă este o binecuvântare sau un blestem faptul că nici acum Cole nu o recunoaște – deși pasiunea care o simt amândoi este la fel de puternică…

„Ea reacţionase la pasiunea lui cu o înfierbântare la care Cole nu se așteptase, cu o sălbăticie de care nu o crezuse capabilă. Disperarea lui animalică fusese îmblânzită de o tandreţe stranie. De o senzaţie de căldură și familiaritate pe care nu crezuse că avea să o mai simtă vreodată.”

„Asediul asupra gurii ei continuă până când ea rămase fără aer, dar nu îi păsa. Gândurile i se împrăștiară asemenea unui stol de păsări speriate. Chiar și în stare de ebrietate, talentul lui de a-și folosi gura o scoase din minţi. Trenwyth avea gust de scotch și de păcat, iar Imogen se întrebă dacă beţia era la fel de contagioasă precum ciuma, pentru că ea se simţea destul de ameţită.”


„– Habar nu aveţi de câtă forţă este nevoie ca să fii femeie.

Din experienţa mea, bărbaţii reprezintă sexul slab. Fie sunt prea indisciplinaţi ca să își controleze instinctele primitive, fie, dimpotrivă, sunt prea fragili pentru a îndura disconfortul sincerităţii sau al integrităţii. Cu toate astea, femeile îndură și supravieţuiesc prin orice mijloace au la dispoziţie.”


5. Un mariaj neconvenţionalThe Scot Beds His Wife-2017-Colecţia Iubiri de poveste-Editura Alma/Litera

UN MARIAJ NECONVENȚIONAL de Kerrigan Byrne-Colectia Iubiri de poveste

 Un mariaj neconvențional-emoții, trăiri puternice și o pasiune mistuitoare. Aventurile personajelor continuă și transformă povestea în ceva irezistibil.

  Gavin St. James, conte de Thorne, un scoțian renumit și un mare crai, își folosește farmecul pentru a obține ceea ce își dorește – inclusiv câte o noapte de destrăbălare cu soțiile altora. 

  Însă Gavin este hotărât să lase în urmă proastele obiceiuri și să se retragă într-un loc liniștit, la care visează încă de mic. Când o tânără ambițioasă și sigură pe forțele proprii îi iese în cale, dovedindu-se a fi proprietara pământului pe care și-l dorește, Gavin este convins că a găsit cea mai bună soluție…

  Samantha Masters s-a întors în Scoția, purtând cu ea secretele întunecate din vremea petrecută în Vestul Sălbatic și fugind de trecut. Căsătoria este șansa ei la o viață protejată – și asta este ceva ce nu poate amâna. Gavin pare dornic să-i ofere acest lucru, din motive pe care ea nu le poate intui.

  Dar, pe măsură ce pericolul sporește și amenințarea din trecut devine aproape palpabilă, ceea ce începe ca o propunere scandaloasă și ilogică ajunge să se transforme într-o pasiune mistuitoare. Și Gavin descoperă că este în stare de orice pentru a o ține în siguranță și aproape de el pe femeia pe care a ajuns să o considere a lui…

Jocul lui preferat era să se dea drept pradă. Se lăsa urmărit, dorit, căutat. Apoi, tocmai când prădătorul credea că era pregătit să atace, se întorcea și lovea, savurând șocul adversarului.
Această metodă era la fel de eficientă cu femeile pe cât era și cu lupii.
Era ceva foarte satisfăcător în a scoate inima cuiva în clipa în care persoana respectivă avea convingerea că urma să-ți facă ea asta. Poate faptul că îi plăcea acest lucru îl făcea un monstru.

Stelele îi strigau numele prea devreme, iar el le răspunse lăsându-și capul pe spate, gemându-și plăcerea în calea furtunii. Le putea simți pulsând în spatele norilor, aproape își simțea locul printre ele în timp ce plăcerea îl îndepărtă de el însuși, îl rupse în bucăți și apoi îi dădu o nouă formă. Creă o ființă a haosului acolo unde înainte fusese ordine, iar Gavin știu că era posibil să nu mai fie niciodată cine fusese.

Mâinile astea nu au făcut decât să mângâie pielea feminină. Sau să producă fiori de plăcere. Femeile nu se tem de aceste mâini, ci le doresc. Nu le e frică de puterea mea, ci imploră după ea. Își lasă să cadă evantaiele și batistele. Se izbesc de mine doar ca să-mi atingă corpul. Se poartă ridicol în preajma mea. Am grămezi întregi de scrisori parfumate și invitații la care nu am răspuns, trimise de femei cu care m-am culcat și care îmi cer încă o noapte. Încă o conversație șoptită. Încă o atingere tandră.”

6. Ducele cu tatuaj –  The Duke With the Dragon Tattoo -Colecţia Iubiri de poveste-Editura Litera/Alma

Ducele cu tatuaj

   El este cunoscut drept Corbul, un bărbat fără nume, fără trecut și fără amintiri. Dar este totodată un bărbat de temut, puternic și care nu ezită să ucidă pentru a obține ce își dorește. Cu douăzeci de ani în urmă, când s-a trezit într-o groapă comună, un dragon tatuat pe braț a fost singurul indiciu al originii lui misterioase. Atunci, singura lui speranță de supraviețuire – și de mântuire – a găsit-o în ochii adânci și înflăcărați ai copilei care l-a salvat de la moarte și care a reușit să-i alunge demonii din suflet. Nevoit să o părăsească, a jurat că se va întoarce după ea, indiferent ce trebuie să facă pentru asta.

   Lorelai Weatherstoke trăiește cu amintirea primului sărut și nu-l poate uita pe cel care i-a furat inima în urmă cu douăzeci de ani, un tânăr cu chip de înger, care încă îi bântuie visele. Atunci a simțit cei dintâi fiori ai dragostei, dar a vărsat primele lacrimi amare când tânărul a părăsit-o, luând cu el o parte din inima ei.

   Ca o fantomă din trecut, Corbul reapare în viața lui Lorelai și se răzbună pe toți cei care au umilit-o, convins că ea este și va rămâne a lui pentru totdeauna. Dar poate ea avea încredere într-un bărbat considerat a fi rebel, hoț și ucigaș?

„– Unde te doare cel mai rău?
Ochii lui negri injectaţi și cu vase de sânge sparte îi căutară pe ai ei, parcă încercând să găsească răspunsul la o întrebare pe care nu îndrăznea să o rostească. Atmosfera din încăpere se schimbă brusc. Unde de încredere începură să vibreze între ei, luând locul fricii și ezitărilor. Încet și cu mare băgare de seamă, el îi luă mâna și i-o puse în dreptul inimii.”

 

Ea se agăţă de el și suspină. Răspunsul ei la sărut fu timid, dar încărcat de promisiuni. Sărutul lor pecetluia promisiunea unei legături ce se înfiripa între ei. Era o uvertură a unei simfonii a dorului pe care el avea s-o compună în timp.
„Te iubesc.“
Mărturisirea plutea în aer. Voia s-o rostească, dar alese să nu-și dezlipească buzele de ale ei.”

 

„– Nu pleca, șopti ea.
– Trebuie, gemu el, făcând eforturi să-și recapete suflarea.
– O să te întorci, da?
– Știi bine că da. Doar ţi-am promis. Lorelai, două lucruri știu clar pe lumea asta: că soarele apune la vest și că mă voi întoarce la tine. Întotdeauna.”

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne

7. A Dark and Stormy Knight (2019)

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne-Victorian Rebel Series

Surse: Arhivă personală, Pinterest Seria Rebeli victorieni

Seria Rebeli victorieni de Kerrigan Byrne

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.