Recomandări cărți pentru copii - Editura Rao

Recomandări cărți pentru copii – Editura Rao

Recomandări  de la EDITURA RAO / Cărți pentru copii

 1. GUȘĂ-ROȘIE ROBIN

Text de Dan Ojari și Mikey Please

Ilustrații de Briony May Smith

Editura RAO Distribuție, 2022

Traducere din limba engleză Roxana Breazu

  Povestea lui Robin începe când iese din ou și este găsit de o familie de șoareci. Aceștia se hotărăsc să-l păstreze pe Gușă-Roșie și să-l numească Robin. Având nevoie de mâncare intră în casa oamenilor și se sperie de o pisică. O coțofană îl învață să zboare și îi explică că oamenilor de Crăciun li se îndeplinește o dorință de către steaua din vârful bradului. Coțofana împodobește un pom, dar dorința de a avea firimituri nu se îndeplinește. Familia de șoareci îl căuta pe Robin și atunci acestuia i-a venit o idee. Să atragă atenția pisicii, iar șoarecii să adune firimituri din casa oamenilor.

Recomandări cărți pentru copii - Editura Rao
Dănuța

 

2. CURAJOS CA UN LEU

Text de Rachel Brigth

Ilustrații: JIM FIELD

Editura Rao Distribuție, 2018/2022

Traducere din limba engleză – Roxana -Eugenia Breazu

În această poveste avem ca personaj un șoricel. Era micuț, nimeni nu-l băga în seamă și era tare trist. Într-o zi l-a auzit pe Leu cum răgea și s-a gândit că dacă învață și el o să atragă atenția și o să-l bage cineva în seamă. Într-o zi și-a făcut curaj să urce sus pe stâncă, la Leu, să-l roage să-l învețe și pe el să zbiere. Când Leul l-a văzut s-a speriat și apoi au devenit prieteni. Au împărțit aceeași stâncă și au fost fericiți.  Povestea ne este spusă în versuri și sună tare melodios. Morala ne așteaptă în ultima strofă.

„ Amândoi învățară, chiar în acea zi,

Că mărimea, oricare, importantă n-ar fi.

Oricât de mare sau de mititel

Toți avem în noi un Leu și-un șoricel.”

Recomandări cărți pentru copii - Editura Rao
Dănuța recomandă!

  Editura RAO ne-a tradus două cărți superbe pentru copii. Atât textul cât și ilustrațiile sunt minunate, iar fetița mea le adoră. Coperțile sunt cartonate și ușor de ținut în mânuțele copilașilor.

  Cititul este important în educație și este bine să-l introducem la o vârstă cât mai fragedă. Cu ajutorul cititului îmbunătățim limbajul, creativitate și acumularea de informații noi. Mai mult, atunci când le citim copiilor noștri petrecem timp de calitate împreună și întărim relația părinte-copil.

  Toate cărțile pe care le dețin de la Editura RAO au o calitate superioară. Eu și prințesa mea le adorăm. Recomand cu sinceritate!

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.