Provocările și vulnerabilitățile adolescenței

Provocările și vulnerabilitățile adolescenței

by -
0
Provocările și vulnerabilitățile adolescenței

Provocările și vulnerabilitățile adolescenței

Librăria Seneca AntiCafe – Strada Arhitect Ion Mincu, nr. 1

Joi, 12 decembrie 2019, ora 18.30

În vâltoarea minții se învârt multe idei noi pe care le putem împărtăși de o manieră constructivă prin explorări creative și prin căutarea noului în adolescență, însă putem aluneca, la fel de ușor, într-un alt tip de vâltoare a minții în care pierdem controlul și echilibrul, iar emoțiile acționează ca un tsunami de sentimente copleșitoare. În acele momente, ne umplem nu numai de exaltare mentală, ci și de confuzie. În adolescență, trecem prin ambele tipuri de vâltori ale minții. Pe scurt, modificările cerebrale din adolescență prezintă atât riscuri, cât și oportunități. Modul în care navigăm pe apele adolescenței, ca tineri aflați în această călătorie sau ca adulți însotitori”, poate îndrepta corabia care este viața noastră către locuri periculoase sau către aventuri palpitante. Decizia ne aparține. 

                                                                                                   Daniel  Siegel, Vâltoarea minții

Editura Herald şi Librăria Seneca AntiCafe din Bucureşti (Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1​) vă invită joi, 12 decembrie 2019, ora 18.30, la evenimentul Provocările și vulnerabilitățile adolescenței.

  • Care sunt provocările și vulnerabilitățile adolescenței? 
  • De ce toată lumea își face griji în primul rând pentru adolescenți când vorbim despre dependențe? Ce îi face pe ei mai vulnerabili? 
  • Cine sau ce face ca disciplina cu dragoste și limite să funcționeze în cazul adolescenților?  E bine să fie stabilite și respectate reguli?
  • Cum se traduce trauma din copilărie și trauma relațională (de atașament) în viața adolescentului, din punctul de vedere al sănătătii mintale și fizice?
  • Cum să creștem adolescenți implicați, responsabili și fericiți? 

Iată întrebări la care, cu siguranţă, vom oferi o paletă largă de răspunsuri cu sprijinul specialiștilor invitați la eveniment.

Lecțiile de viață care îi așteaptă pe adolescenți sunt lecții din care putem învăța cu toții, indiferent de vârstă.

Nu există părinţi perfecţi, educatori perfecți, nici adolescenți perfecţi sau fără probleme şi nici relaţii fără tensiuni. Editura Herald vă propune câteva titluri, cărți pe care le puteți alege drept companion, care să vă ofere un sprijin real în călătoria pe care o facem alături de oamenii buni pe care vrem să îi creştem şi care vrem să devenim.

Vom discuta pe marginea titlurilor Vâltoarea minții, de Daniel Siegel, Creștem împreună, de Naomi Aldort, O viață fără droguri, de Aletha Solter și E băiat, de Michael Thompson, titluri  publicate în colecţia Parentaj a editurii Herald.

Îi vom avea alături de noi, ca invitați, pe Dr. Cristian Andrei (medic, psihoterapeut), Sorina Petrică (psiholog, psihoterapeut), Sabina Strugariu (psiholog, psihoterapeut integrativ), Gabriela Deniz (senior editor Herald, psihoterapeut). Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Specialiştii sunt invitați să împărtășească publicului câteva repere practice din teoriile psihologice și educaționale actuale care ne pot ajuta să avem o înțelegere mai bună, mai plină de empatie și compasiune față de adolescenți și problemele lor, o comunicare mai bună și o dinamică armonioasă în relația adolescent – părinte. Vom discuta despre frici, traume, vulnerabilități și revoltă, despre dependențe și provocări, despre conectare şi empatie și despre cum putem îmbunătăţi conştient viaţa emoţională a adolescenților.

Intrarea este disponibilă în limita locurilor disponibile.

Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, 0744.325.209 sorin.lucaci@edituraherald.ro

Parteneri: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Gold FM, Radio România Cultural, București FM, Radio 3Net „Florian Pittiș”, Radio Seven, Radio Tanănana, Radio Deea, Canal 33 România, BiziLive TV, România Liberă, Click! pentru femei, Casa mea, Respiro Lounge, Noua Acopolă, AdPlayers.ro, 4arte, Agenția de carte, Bookuria, Bookblog, Bookhub, Booknation, Drumul spre centru, Literatura pe tocuri, IQool, LiterNet, Rabbit Media, Gratuitor, Raftul cu idei, România Pozitivă, Serial Readers, Recenzii Cărţi, Citeşte-mă, Sfatul părinților, Sunt Pitic, GOKID!, Mamă de profesie, ZMEU București, Cinemagia, Gândeşte Pozitiv, Gândurile dintre pagini, Rândurile Evei, Calea către carte.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.