plimbare

Rent a car, de!

     Se apropie Paștele cu pași repezi. Deja în magazine au apărut ouă și iepurași de ciocolată, vopsea de toate culorile, decorațiuni… Plănuiesc să-mi petrec sărbătorile împreună cu familia, la rudele de la țară. Este un sătuc pe lângă Slatina, n-am mai fost de mult pe acolo și tare mult îmi place… Îmi aduce aminte de copilărie. Aer curat, liniște, este tot ce-mi pot dori de la o vacanță.
   Gând la gând, tocmai când cugetam la planurile mele pascale, mă sună unchi-miu:
– Ce faceți, de? Veniți de Paști?
– Chiar mă gândeam, așa vrem!
– Păi să-mi ziceți, ca să pregătesc toate p-acilea!
– Da, îți dai seama că te anunțăm! Doar trebuie să ne iei de la microbuz!
– Olele, de la microbuz? Veniți, de, cu mașina! Ziceam să fie surpriză, dar am o groază de chestii pentru voi, cum o să le cărați în microbuz?
– Aoleu, ne sperii! Ce ai pentru noi?
– E, vedeți voi! Dar ascultă-mă, veniți cu mașina!
– De unde mașină? Vrei să-mi cumpăr mașină special să te văd pe tine?
– Păi eu știu? Închiriați și voi! Rent a car, de! Toată ziua pe Internet și tot eu să vă zic, ia uite!
   Nu, nu ne certam, așa suntem noi, oltenii. Glumim simulând enervarea, dacă ne aude cineva zice că ne omorâm între noi, dar de fapt ne iubim mult.
    „Închiriați, rent a car…” – unchi-miu chiar are dreptate! O să fie greu cu microbuzul, mai ales că nu mergem cu mâna goală. Avem de gând să aducem cu noi ouă vopsite, cozonaci, bunătățile specifice sărbătorilor pascale. Plus bagajele! Iar în preajma Paștelui, microbuzul va fi mai mult ca sigur plin de oameni ce merg să-și întâlnească rudele.
    Așa că imediat ce am încheiat convorbirea cu el, am căutat pe Internet „Inchirieri auto Bucuww passat de inchiriatresti”. Așa i-am găsit pe cei de la „Rent A Car Otopeni”, cu prețul cel mai avantajos de pe piață, din câte se pare. Am studiat oferta, am vorbit cu ai mei și am hotărât că închirierea unei mașini este cea mai bună soluție. Puteam și să nu știu să conduc, văd că avem opțiunea de a închiria cu șofer personal… Au și mașini cu transmisie automată, mă bate gândul să aleg așa ceva… Nu mi se mai oprește motorul când mi-e lumea mai dragă… Bine, de fapt eu îl opresc fără cheie, specialitatea mea… Noroc că nu sunt singura cu permis, așa conducem pe rând.
    Profitând de ocazie, am modificat un pic planul de vacanță: noaptea de Înviere o vom petrece la mănăstirea Cozia, unde vom ajunge, bineînțeles, cu mașina închiriată. Și dacă tot vom fi făcut drumul până acolo, a doua zi vom da o fugă până la Râmnicu Vâlcea, la alte rude, pe care nu le-am văzut de nu mai știu când și care ne tot întreabă când le facem și lor o vizită. Apoi ne vom întoarce la fix pentru masa de prânz.
  A doua zi de Paște cine știe, poate mai explorăm împrejurimile: pădurea Sarului și altele, avem timp să ne gândim! Este o zonă frumoasă, iar peisajele fac toți banii, mai ales primăvara, când totul e înflorit.
   Și-l luăm și pe unchi-miu, încăpem și prea! Chiar, îl sun să-i spun:
– Rezolvat! Avem mașină!
Rent a car, de?
Rent a car Bucuresti ! Ai avut dreptate cu Internetul, am căutat „închirieri auto București” și am găsit tot ce ne trebuie! Și pregătește-te, că avem planuri!
– Oleee, ce planuri?
   I-am povestit la ce m-am gândit și a fost încântat.
– Văzurăți, bă, că nu e greu să „rent a car în București”? Și tu ziceai să veniți cu microbuzul…
   A avut dreptate, ce să zic… Cu mașina închiriată putem merge nestingheriți în multe locuri, fără să depindem de orare și scăpăm de grija căratului bagajelor. Acum abia aștept Paștele!
Surse imagini: rent-a-car-otopeni.ro, pexel.com

9 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.