Cum am făcut rost de bani într-un timp atât de scurt?

   Pășesc apăsat pe trotuarul ud, cu fruntea plină de gânduri și speranțe. Oameni grăbiți spre o viață mai bună trec pe lângă mine, dar nu le dau importanță; nimic nu mă poate convinge să renunț acum, când pot să-mi construiesc viitorul așa cum mi-l doresc. Cu mâinile adânc înfipte în buzunarele blugilor uzați, cu gluga trasă peste cozoroc și căștile în urechi, mă îndrept hotărât spre magazinul Muzica. Sunt Andrei, poreclit Sorel, am 23 de ani și mi-am pus în gând ca de azi să devin independent financiar. Am terminat Facultatea de Drept, dar țara asta se pare că are mai mulți juriști decât infractori, iar la început știm cu toții cum e: multă muncă, puțini bani. Salariul obținut de la biroul de avocatură la care lucrez abia îmi ajunge, așa că mi-au rămas două variante: ori iau calea străinătății, ori încep o afacere aici, în România. Am ales-o pe a doua.

   Sunt de părere că, dacă pui suflet în ceea ce faci, rezultatul nu poate fi decât unul bun. Mie îmi place muzica electronică. Îmi place atât de mult, încât visez bpm-uri și mixez  în gând. Urmăresc câțiva vloggeri care oferă cursuri de inițiere în teorie muzicală pentru D.J. și stau aproape de pupitru în cluburi. Vreau să devin D.J. și vreau să scot bani din asta. Așa că azi, am de gând să fac primul pas: îmi cumpăr consolă și căști.

Foto arhiva personală

Cum am făcut rost de bani într-un timp atât de scurt?

   Când îți dorești cu adevărat ceva, găsești soluții. De o lună, ofer meditații liceenilor care doresc să dea admiterea la Drept, iar seara stau cu băiețelul vecinilor. Sunt bani câștigați relativ ușor și nu am nicio garanție că va fi de durată. Până la urmă, am ajuns să rostesc cuvântul de care mi-a fost frică: împrumut. Dar ce bancă oferă împrumut rapid fără să pună multe condiții?

     Răspunsul la întrebarea presupus retorică

   Mi-am amintit că o fostă colegă a accesat un credit online când a avut o urgență. Îmi povestea cum a aplicat pe internet și banii i-au fost virați direct în cont. Atunci, mi se părea imposibil. Astăzi, am devenit eu însumi adeptul unui împrumut online urgent, nebancar, atât de ușor de accesat. Mi-am făcut cont introducând datele pe Telecredit.ro, apoi am trimis în format electronic copii după câteva documente (carte de identitate și acordul de consultare, transmitere și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale Ministerului Finanțelor Publice, Agenția de Administrare Fiscală), iar banii i-am primit în aceeași zi. Ce m-a convins să apelez la ei a fost transparența totală –am știut încă de la început toate detaliile împrumutului, neexistând costuri sau dobânzi ascunse – și faptul că am putut alege singur perioada de rambursare. În plus, există posibilitatea unei refinanțări sau, dacă afacerea mea merge bine, aceea de a achita împrumutul anticipat. Creditul nebancar este cea mai la îndemână și sigură soluție atunci când ai nevoie urgentă de bani; nu te știe nimeni, nu trebuie să dai explicații, nu te simți dator față de nimeni că te-a ajutat.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

   A trecut o lună de când mi-am pus planul în practică și deja m-am făcut cunoscut în orașul meu pe rețelele de socializare. Faptul că am aparatură m-a ajutat să obțin un prim contract de colaborare pe termen nedeterminat. Am plecat la drum singur, cu mâinile în buzunare și cu șapca trasă pe ochi, într-o zi ploioasă de toamnă. Nu am cerut ajutor cunoscuților. Și când voi ajunge sus, pe scena de la Untold, îmi voi aminti de unde am pornit, de blugii mei uzați și de un împrumut fără garanții de la telecredit, care mi-a transformat porecla în renume.

Foto arhiva personală

 

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017. Proba 11

 

Surse foto: Telecredit.ro, arhiva personală

 

20 COMMENTS

    • Atunci cand ai nevoie de bani rapid cauti toate alternativele pentru a scapa de inconvenient si sa rezolvi.

  1. Foarte utile informațiile! Nu se știe niciodată când ai putea avea nevoie de un credit!

  2. Un articol foarte bine realizat, pune in valoare ceea ce ne dorim, un credit rapid, o solutie pentru problemele noastre.

  3. bani, bani si iar bani. fara ei nu putem rezista. ne da dependenta.
    nu aveam habar de telecredit. daca voi avea nevoie ii iau in calcul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.