Rivalitate de Johanna Lindsey-Editura Lider

Rivalitate de Johanna Lindsey-Editura Lider

Editura Lider

Titlu original: A man to call my own

Număr pagini: 392

An apariţie: 2006 

Mic rezumat

Două surori gemene și…un bărbat între ele…

  Dacă vă era dor de o poveste cu cowboy dur, citiţi aceasta poveste emoţionantă, cu neaşteptate răsturnări de situaţie, ce redă trăirea plină de farmec a primei iubiri

   Totul începe cu presupusa moarte a tatălui celor două gemene- Amanda și Marian, iar la deschiderea testamentului ele vor fi trimise în vest la sora tatălui lor, Kathleen-Red. Până la căsătorie vor avea ca tutore pe mătușa Red care locuiește în Texas unde are o fermă de vite.

   Cele două fete, deși sunt gemene, doar Amanda era curtată, acaparând toată atenția masculină, sora ei Marian dorind să se piardă în peisaj, mai ales că firea răutăcioasă, dar și geloasă a surorii sale îndepărta pe oricine îndrăznea să se apropie de ea.

   Amanda era o frumusețe blondă-tot timpul aparent ,,veselă”, arţăgoasă, dar și foarte răutăcioasă. Marian pe de altă parte datorită deghizărilor ei cu haine mai mari cu câteva numere, și cu ochelari care o făceau să arate o fată bătrână sau mai bine zis ca o bufniţă, era pierdută în peisaj

   Chad este cel care le aşteaptă şi le conduce la ferma mătuşii. Evident, ca majoritatea masculilor, Chad este atras de frumusețea Amandei, dar aceasta nu îl bagă în seamă crezând că este doar un simplu angajat al mătuși sale. Ea dorea să se căsătorească cu un bărbat cu bani și să revină înapoi în orașul unde a copilărit, dar îi trebuie acordul lui Red, altfel nu intră în posesia moștenirii lăsate de tatăl său.

   Marian este atrasă la prima vedere de Chad, dar se poartă contrar firii ei nevrând ca Amada să îl ia și pe acesta la fel cum s-a întâmplat cu fiecare pretendent. Era geloasă pe sora sa şi încerca orice să o ţină lână ea ca pe răţuşca cea urâtă. Aşa că pare neinteresată de cawboy….Când ajunge la fermă, Amanda încearcă să o provoace prin comportamentul ei insuportabil pe Red să o trimită acasă în Est. Va reuşi?

   Surprinzător, Chad se simte tot mai atras de sora neatrăgătoare și… după mai multe întâlniri ,,întâmplătoare” si o clipă de nebunie face dragoste cu ea, dar nu regretă nicio clipă. Era ceva la Marian care îl intriga şi îl făcea să se aprindă. Când Amanda îşi dă seama că pierde teren ticlueşte un plan care va dat totul peste cap….

   Lucrurile se precipită şi Chad devine extrem de confuz, nemaifiind în stare să facă diferenţa dintre adevăr şi minciună…

   Din partea avocatului tatălui lor le parvine o scrisoare și niște facturi, cum ca ar fi rămas fără avere. După ceva cercetari îşi dau seama că sunt facturi contrafăcute.

   Surorile, mătuşa Red, Chad vor pleca în oraşul natal al fetelor pentru a demasca înșelăciunea pusă la cale de avocat.

  Ce vor descoperi, unde este averea, dar mai ales ce s-a întâmplat cu tatăl lor?

  Cum va decurge relația dintre Marian, care nu îl mai vrea pe Chad (din cauza intrevenţiei Amandei)?

   Sunt multe de descoperit: răpirea lui Marian, atacul tâlharilor, povestea de dragoste a mătuşii Red şi multe altele.

Sosiră şi trecură patru zile în acel oraş tenebros, aproape fantomatic. Abia aducându-şi aminte de vremurile de altădată, sau cel puţin fiindcă nu exista pe acolo niciun bărbat care să stârnească gelozia Amandei, Marian nu-şi mai ţinu permanent ochelarii pe nas. Era un adevărat lux să poată vedea clar tot timpul, nu numai atunci când privea pe deasupra ramelor sau.când îşi dădea jos ochelarii.
Trecuseră trei ani de când purta ochelari de care nu avea nevoie. Ideea îi venise în momentul în care descoperise întâmplător o pereche şi apoi o probase, din pură curiozitate. Observase imediat că înfăţişarea ei suferise o schimbare atât de radicală, încât se întorsese acasă plângându-se de probleme de vedere şi de dureri de cap.

Călărea un animal straşnic, maiestuos, pe care orice proprietar bogat l-ar fi vândut pentru curse. De o nuanţă aurie, cu coama şi coada albe, armăsarul avea un păr lucios şi o talie tocmai bună pentru un călăreţ cu o înălţime considerabilă.
Cât despre bărbat, pălăria Western cu boruri mari îi acoperea mult prea mult chipul pentru ca cineva să poată spune care-i era înfăţişarea, singurul lucru vizibil fiind pieptul şi umerii laţi, ascunşi sub o cămaşă decolorată de culoare albastră. Purta pantaloni de culoare neagră şi vestă, iar la gât avea o eşarfa sau mai bine zis o bandană, aşa cum i se spune în aceste regiuni ale ţării, de un albastru-închis, un obiect care după câte se pare are mai multe întrebuinţări.
– Un cowboy, zise Ed Harding, brutarul, aflat lîngă Marian. Nu are alura unui pistolar.
– Are pistoale, punctă Marian, fară să-şi ia ochii de la străinul acela

.

Chad nu ştia ce să creadă, în afară de faptul că ochii îi jucaseră cumva vreo festă. îi zărise profilul, în graba ei de a se da jos din pat, cu toate că fusese vorba de o imagine parţială din pricina părului lung care îi acoperea o mare parte din faţă. Şi ar fi fost în stare să jure, pentru o secundă doar, că urechile îl înşelaseră, lăsându-l să creadă că fusese vorba de vocea lui Marian, când, de fapt, cea care se strecura pe uşă era Amanda.

libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net

Cărţi de dragoste

Cărţi Johanna Lindsey

 

4 COMMENTS

  1. Faina recenzie! Multumesc pentru ca mi-ati amintit de carte.Am citit povestea gemenelor cu multi ani in urma. In trei ore o dadusem gata . A fost prima mea intalnire cu Lindsey.

  2. Îmi place mult recenzia! Atât de multe suișuri și coborâșuri pare să aibă; abia aștept să o citesc

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.