De la Șeherezada la Osama Bin Laden de Adrian Petru Stepan

De la Șeherezada la Osama Bin Laden, de Adrian Petru Stepan – Editura Lebăda Neagră

De la Șeherezada la Osama Bin Laden 

Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu

AUTOR: Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră, 2021

Colecția Grey spot

  Arian Petru Stepan s-a născut la Timișoara în anul 1978, a debutat cu romanul Fiecare zi e uimitoare, în anul 2015, iar în următorii ani a venit cu câteva noutăți editoriale: Crepuscul, Legendele șefului de gară, Heruvim și Ziua în care Dumnezeu a fost prin oraș. Iată că în anul 2021 când piața de carte merge destul de slăbuț, Adrian publică la Editura Lebăda Neagră o culegere de povestiri interesante: DE LA SHEHEREZADA LA OSAMA BIN LADEN, Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu.

  Nu este un secret pasiunea autorului pentru geopolitică, mulți dintre cititorii autorului având ocazia să-i citească articolele în diverse publicații jurnalistice ca HISTORIA sau REPUBLICA.

  O să fiu sinceră și o să vă avertizez de la început că această carte nu este pentru oricine. Mărturisesc că nici mie nu mi-a fost ușor, tocmai de aceea aceasta nu este o recenzie, ci o recomandare argumentată.

  Am citit toate cărțile autorului și, așa cum am mai spus, am descoperit că fiecare carte este diferită. Când am avut impresia că sunt familiarizată cu scrierile lui Adrian, acesta mă surprinde din nou.

  Intrigată de titlul foarte bine ales, am descoperit între filele acestei cărți nu doar istoria foarte bine documentată a Orientului Mijlociu, ci și o analiză logică bazată pe informații bine documentate. În plus, autorul este un foarte bun cunoscător al religiilor și a multor evenimente politice sau religioase. Printre cuvintele analitice, Adrian ne spune câte o poveste interesantă despre îndoctrinare și consecințele acesteia. Credința oarbă în anumite idei duce la dezbinare, ură și multe alte stări nocive.

  După citirea acestei impresionante cărți, am realizat cât de superficiali suntem la auzul unei știri și cât de puțin sau deloc facem legătura cu adevăratele motive din spatele tuturor evenimentelor mondiale.

  Cele treisprezece capitole au fiecare subcapitole sub diferite titluri. Fiecare fiind o nouă viziune asupra unui subiect. Războiul fiind unul dintre subiectele analizate și detaliate.

  “Armele încă nu tăcuseră în Europa, când, în martie 1945, la Cairo, lua ființă Liga Statelor Arabe formată din Egipt, Irak, Arabia Saudită, Transiordania, Yemen, Siria și Liban.Lăsăm la o parte faptul că unii intelectuali din Siria  sau Irak aveau dubii cu privire la identitatea arabă a urmașilor faraonilor.”

  Dat fiind că autorul este un excelent povestitor, informațiile sunt mai ușor de procesat și relatarea întâmplărilor din viața reală devine accesibilă, dar nu facilă, trecând prin agenda unor personaje regale sau a unor teroriști.

  Eu pot să spun că sunt mândră să citesc autori români contemporani care scriu atât de bine și care au dovedit cu fiecare carte publicată un nivel ridicat de cunoștințe ajungând prin intermediul cuvintelor bine alese la sufletul cititorilor.

  Felicitări, Adrian, și mulțumesc pentru ocazia de a avea în bibliotecă o carte pe care vreau să o las moștenire copiilor mei.

Carte disponibilă pe site-ul Lebăda Neagră

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

4 COMMENTS

  1. Am citit si eu cartea si pot sa va spun ca are dreptate Vero.Modul in care povesteste Adrian te face sa intelegi mai bine Orientul .
    Felicitari Vero pentru recenzie !
    Felicitari Adrian!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.