Ruckus. Păcătoșii din Orașul Tuturor Sfinților de L.J. Shen Epica - recenzie

Ruckus. Păcătoșii din Orașul Tuturor Sfinților, de L.J. Shen – Editura Epica- recenzie

 Ruckus. Păcătoșii din Orașul Tuturor Sfinților 

Autor: L.J. Shen

Titlu original: Ruckus

Editura: Epica

Colecția: EpicLove

Data apariției: 2021

Număr de pagini: 432

  L.J Shen este o binecunoscută autoare de romane young adult, ajunsă de foarte multe ori #1 în topurile de vânzări. Locuiește în California de Nord, dar asta nu a împiedicat-o să călătorească în toată lumea. Ruckus este a treia apariție din seria Orașul Tuturor Sfinților, după Vicious și Provocare. După calculele mele, ar mai fi nevoie de un volum pentru a fi colecția completă a Desfrânaților. Deși young adult nu e genul meu principal, recunosc că uneori îmi e dor de așa ceva și mă pierd într-o carte de genul, fără să o las din mână până n-o termin. Fix așa s-a întâmplat și cu Ruckus.

  Ruckus este de fapt Dean Cole, unul din cei patru Desfrânați din orașul Todos Santos. Alături de Jaime, Vicious și Trent, cei patru sunt cei mai bogați și mai doriți tineri din zonă. Dean a fost iubitul Emiliei înainte să fie a lui Vicious. Dean a fost iubitul surorii lui Rosie LeBlanc, mezina familiei. Tocmai de aceea, Rosie ezită să se apropie de el.

”Înainte să încep, vreau să lămuresc un lucru: povestea mea nu are și nici nu va avea happy-end. E imposibil. Nu contează cât de înalt, cât de chipeș, cât de bogat sau de răpitor este Făt-Frumosul meu.

Iar Făt-Frumosul meu chiar era înalt, bogat, chipeș și răpitor. Le avea pe toate și încă ceva pe deasupra.

Singura problemă: nu era al meu, ci al surorii mele. Înainte să mă judecați, ar trebui să știți ceva.

Eu l-am văzut prima. Eu l-am dorit prima. Eu l-am iubit prima.”

  Rosie e fix genul meu de fată, îndrăzneață, independentă, iubitoare de viață și de frumos. Dar viața ei pare că se va sfârși înainte de vreme, fiind diagnosticată cu fibroză chistică, o boală ce îi distruge plămânii. Speranța de viață e până în 40 de ani, așa că își propune să facă tot ce își dorește, pentru a simți că trăiește. Dean este singurul pe care nu îl poate avea, simțindu-se vinovată din cauza surorii ei, Emilia. Deși, aici trebuie să îmi revărs puțin mânia asupra surorii mai mari, ea l-a vrut doar pentru a-l face gelos pe Vicious. Dar știți cum e, trebuie să fie și o intrigă la mijloc.

  Dean este băiatul rău, bufonul, cel care glumește cu toată lumea, dar care, la fel ca toată lumea, are secrete. Viața sa nu este exact ceea ce pare, iar atunci când Nina, o femeie, continuă să îi ceară bani pentru a-i dezvălui adevărul, trebuie să recunosc că m-a pus serios pe gânduri! Rosie și dean par exact cuplul ideal – amândoi nebuni, tineri și frumoși. De fapt, toată lumea remarcă această potrivire, dar Rosie ezită. După 11 ani, însă, cei doi par că se tolerează. Iar nunta lui Vicious cu Emilia pare a fi ocazia perfectă de a petrece mai mult timp împreună.

Ce te face să te simți vie?

Să mă joc cu focul. Să greșesc și să-mi asum greșelile. Să-mi asum propria identitate. Să obțin ce doresc și să-l revendic drept al meu, chiar dacă știu că nu-i așa. Chiar dacă știu că niciodată nu va fi al meu.”

  Cei doi se doresc inexplicabil, există o atracție între ei ce face să sară scântei. Pur și simplu, se simte. Iar din paginile cărții chiar ești lângă ei și trăiești alături de ei. Povestea asta a păcătoșilor chiar e foarte reală. Deși unele chestii sunt departe de universul nostru, atâția bani și atâta libertate. Însă uneori e frumos să visezi. Și să ții cu un cuplu până la capăt, să îți dorești să îi vezi împreună. Cam așa a fost la mine cu Rosie și Dean. Nu e acel cuplu ipocrit, ca în cazul lui Vicious cu Emilia. Ei doi se răneau. Aceștia doi se iubesc, însă nu vor să trădeze.

Ce te face să te simți vie?

Dragostea, atunci când e aprinsă și când se împlinește târziu. Când e autentică și delicioasă. Dar, în același timp, dragostea îmi aduce aminte că, pentru mine, totul se va sfârși curând.”

  Destinul lui Rosie e nedrept și asta veți simți și voi pe tot parcursul cărții. Pentru că efectiv nu a făcut rău nimănui. Pentru că își iubește familia. Pentru că este o fire empatică. Pentru că face voluntariat la o secție de nou-născuți. Pentru că este fragilă, dar nu lasă asta să se vadă. Pentru că e dulce și războinică. Pentru că este loială. Pentru că e gata să dea cu piciorul iubirii pentru a nu fi considerată trădătoare.

  Pe de cealaltă parte, nici Dean nu e mai prejos. Așteaptă peste 10 ani să o aibă pe cea pe care o iubește. Chiar dacă a fost iubitul surorii ei, Rosie a fost ținta lui în tot acest timp. Pentru că știe să protejeze. Pentru că face o femeie să se simtă în al nouălea cer. Pentru că toată imaginea sa e doar de fațadă, dar adevărata lui fire e alta. Pentru că știe să fie un gentleman.

  Dacă nu v-ați prins încă, Ruckus este o carte +17 ani, cu ceva scene foarte hot. Te cam face să tremuri, ce-i drept. Iar imaginația promite să zburde! Deci, pentru cine e pudic, nu recomand. Dar pentru cine simte nevoia de o poveste de dragoste aproape imposibilă… o să vă placă!

Carte disponibilă pe site-ul Epica

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.