Seria Chimie perfectă de Simone Elkeles

Seria Chimie perfectă de Simone Elkeles-provocare, prietenie și pasiune

   Seria Chimie perfectă de Simone Elkeles creează dependență. Doar citind veți regăsi reacții chimice periculoase, temperamente puternice, romantism, prietenie, superficialitate, senzualitate și provocări. De la primele pagini vă veți îndrăgosti de frații Fuentes pentru că sunt uniți, carismatici, iubesc adrenalina, tradițiile și se străduiesc să depășească prejudecățile societății. Sunt băieți răi care nu se sfiesc să intre în belele, dar când se vor întâlni cu sufletul lor pereche vor avea multe bătăi de cap.

   Autoarea Simone Elkeles aduce în prim plan viața de liceu, cu bune și rele, tineri care trăiesc fără griji și mențin aparențele, iar la polul opus sunt adolescenții forțați de împrejurări să muncească de mici pentru a-și ajuta familia trăind în cartiere rău famate. Aceste combinații inedite se întâlnesc pe un teren neutru, Liceul Fairfield, situat într-o suburbie a orașului Chicago, unde toată lumea știe că între elevii veniți din sudul orașului și cei din nord există o chimie.

1. Chimie perfectă-Perfect Chemistry

Chimie perfectă-Perfect Chemistry

 

   Atracția dintre Brittany și Alex n-a fost ceva premeditat, dar ora de chimie este terenul neutru în care trebuie să se suporte până când ceva se schimbă în sufletul lor. Sunt două temperamente total opuse, locuiesc în medii diferite, dar este imposibil să reziste tentației. Încetul cu încetul vor să testeze această „chimie” care ar putea deveni o combinație periculoasă și totuși irezistibilă.

BĂIAT RĂU + FATĂ CUMINTE = CHIMIE PERFECTĂ


O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor.

  La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea.

Chimie perfecta

   Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă? 

Ultimul an de liceu, prima zi de scoala.

 

Toată lumea ştie că sunt perfectă. Duc o viaţă perfectă. Am haine perfecte. Până şi familia mea e perfectă. Şi deşi asta e o minciună sfruntată, m-am dat peste cap ca să păstrez aparenţele că am tot cemi doresc pe lume. Dacă adevărul ar ieşi vreodată la lumină, toată imaginea mea perfectă s-ar duce de râpă.

 

Alex, scoală-te.

Mă încrunt la fratele meu mai mic şi-mi pun perna peste cap. Împart camera cu fraţii mei de unsprezece şi cincisprezece ani, aşa că nu prea am scăpare, în afară de bruma de intimitate oferită de pernă.

Lasă-mă în pace, Luis, rostesc răguşit de sub pernă. No estés chingando.

— Nu te bat la cap. Mamá mi-a spus să te trezesc, ca să nu întârzii la şcoală.
Ultimul an de liceu. Ar trebui să mă simt mândru că sunt primul membru al familiei Fuentes care va absolvi liceul. Dar după absolvire mă aşteaptă viaţa adevărată. Facultatea nu e decât un vis. Pentru mine, ultimul an de liceu e ca o petrecere de adio dată în cinstea unui proaspăt pensionar de şaizeci şi cinci de ani. Ştii că eşti în stare de mai mult, dar toată lumea se aşteaptă să te retragi.

 

 

OK, recunosc, n-ar fi trebuit să-mi bat joc de ea cu chestia aia de prezentare introductivă. Probabil faptul că nu i-am scris altceva în caiet decât Sâmbătă seara. Doar noi doi. Lecţii de şofat şi sex fierbinte… n-a fost cea mai deşteaptă mişcare din partea mea. Dar muream de poftă s-o fac pe Domnişoara Perfecţiune s-o dea în bară cu prezentarea mea. Ceea ce s-a şi întâmplat.

— Domnişoară Ellis? Urmăresc amuzat cum Perfecţiunea întruchipată îşi ridică ochii spre Peterson. O, tipa se pricepe, ce-i al ei e pus deoparte. Partenera mea ştie să-şi ascundă bine emoţiile şi-mi dau seama de asta pentru că şi eu procedez la fel.

— Da? zice Brittany, înclinându-şi capul şi zâmbind ca o regină a frumuseţii. Mă întreb dacă zâmbetul ăsta al ei a scăpat-o vreodată de o amendă pentru depăşirea limitei de viteză.

— E rândul tău. Prezintă-ni-l pe Alex. Mă sprijin într-un cot pe masa de laborator, în aşteptarea prezentării pe care fie o va inventa, fie va fi nevoită să mărturisească sincer că n-o poate face, având în vedere că nu ştie nimic despre subsemnatul. Se uită la mine şi la poziţia confortabilă pe care mi-am ales-o şi din privirea ei de căprioară orbită de lumina farurilor îmi dau seama că am călcat-o pe bombeu.

— El e Alejandro Fuentes, începe, cu vocea tremurând uşor. Mă enervez instantaneu la auzul numelui de botez, însă îmi păstrez aerul detaşat, în timp ce ea îşi continuă povestea născocită.

— În vara asta şi-a pierdut vremea pe la colţurile străzilor, luându-se de oameni nevinovaţi, şi a făcut turul închisorilor, pe dinăuntru, dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Şi are un secret pe care pun pariu că nu l-aţi ghici nici în ruptul capului. În clasă se aşterne dintr-odată liniştea. Până şi Peterson ciuleşte urechile. La naiba, şi eu o ascult, de parcă vorbele ce ies din gura mincinoasă, dată cu ruj roz şi lucios, a lui Brittany ar fi literă de Evanghelie.

— Dorinţa lui secretă, continuă ea, este să meargă la facultate şi să devină profesor de chimie, ca dumneavoastră, doamnă Peterson.

2. Legile atracției-Rules of Attraction

 Regulile atracției-Rules of Attraction

   Reacțiile chimice continuă în romanul Legile atracției. Carlos și Kiara-o relație aparent imposibilă, doi tineri care se contrazic de la prima întâlnire. Ostilități, duel verbal și acel ceva care nu poate fi ignorat, o atracție care își face simțită prezența deși ei nu vor nici în ruptul capului să recunoască. Momente fierbinți, pericol la fiecare pas și decizii care mai mult îi îndepărtează. Oare cum reuși să facă față?

Când Carlos Fuentes se mută în oraş, atmosfera se încinge…

  Carlos se consideră trădat atunci când Alex, fratele mai mare pe care îl idolatrizează, hotărăşte să părăsească banda Latino Blood pentru a-şi face un viitor alături de iubita lui gringa, Brittany. Mai mult decât atât, Alex îl obligă pe Carlos să se întoarcă din Mexic şi să se facă băiat cuminte. Însă Carlos vrea să trăiască în continuare periculos. Dar legăturile cu banda lui din Mexic nu sunt uşor de rupt, chiar dacă acum locuieşte în Colorado, la unul dintre profesorii de colegiu ai lui Alex.

legile atractiei

  Carlos nu se simte deloc în largul lui în suburbii. Şi e cu atât mai tulburat de sentimentele pe care începe să le nutrească faţă de Kiara, fiica profesorului, care nu seamănă deloc cu acele chicas mexicane exotice de care este atras de obicei. Curând, Carlos şi Kiara descoperă că, în relaţiile sentimentale, legile atracţiei înfrâng diferenţele sociale şi înlătură toate pericolele care conspiră să-i ţină la distanţă.

Vreau să-mi trăiesc viaţa aşa cum ştiu eu, dar sunt mexican, aşa că mi familia e întotdeauna prezentă ca să mă îndrume în toate, fie că-mi place, fie că nu. Deşi să mă îndrume e prea puţin spus. Mai degrabă să-mi dicteze.

Mi amá nu m-a întrebat dacă vreau să plec din Mexic şi să mă mut în Colorado ca să stau cu fratele meu Alex în ultimul an de liceu. A luat decizia de a mă trimite înapoi în America pentru binele meu – părerea ei, nu a mea. Iar când restul familiei a susţinut-o, n-am mai avut ce face.

Chiar îşi închipuie că trimiţându-mă înapoi în SUA or să mă împiedice să sfârşesc la trei metri sub pământ sau în puşcărie? De când am fost concediat de la fabrica de zahăr, acum două luni, am dus la vida loca. Ăsta-i adevărul, gol-goluţ, un adevăr care n-o să se schimbe în veci.

 

– Nu-mi vine să cred că ţi-a dat papucii pe telefon, zice Tuck, prietenul meu cel mai bun, citind cele trei propoziţii de pe celularul meu, stând aşezat la biroul de la mine din cameră. Mă în2esc că mrg. Skz. Nu t supi, ok? Ar fi putut măcar să nu scrie prescurtat, spune aruncându-mi telefonul înapoi. Nu t supi? Ce prostie mai e şi asta? Ba sigur c-o să te superi. Stau întinsă în pat cu ochii în tavan şi cu gândul la primul meu sărut cu Michael. Eram la un concert de vară în aer liber la Niwot, ascunşi în spatele vânzătorului de îngheţată.

– Am ţinut la el.

– Mda. Mie nu mi-a plăcut niciodată. Nu poţi să ai încredere într-un tip cunoscut în sala de aşteptare a unui terapeut.

 

Sunt sigură că ultimul lucru pe care şi l-ar dori Carlos ar fi o invitaţie la mine acasă. Mi-a dat clar de înţeles că mă tolerează în săptămâna asta doar pentru că n-are încotro. Vineri, după ce îndatoririle mele de ghid vor lua sfârşit, va da probabil o petrecere ca să sărbătorească.

– Nu ştiu ce să zic.

– Fă-o, zice mama fără să-mi ia în seamă ezitarea. O să pregătesc nişte fursecuri cu marmeladă de portocale după reţeta nouă a lui Joannie. Nu ştiu dacă lui Carlos îi plac fursecurile cu marmeladă de portocale, dar… – Bun, o să-l întreb, dar să nu vă miraţi dacă va zice nu.

– Să nu te miri dacă va zice da, spune tata, mereu optimist. În dimineaţa următoare, în timp ce-l escortez pe Carlos în pauza dintre orele a treia şi a patra, reuşesc, în sfârşit, să-mi adun tot curajul ca să-l întreb:

– N-ai vrea să vii pe la mine după şcoală? Ridică din sprâncene.

– Ce faci? Îmi dai întâlnire? Scrâşnesc din dinţi.

– Nu te umfla în pene.

– Bine. Pentru că nu eşti genu’ meu. Mie-mi plac tipele sexy şi proaste.

– Nici tu nu eşti genul meu, latru eu. Mie-mi plac tipii inteligenţi şi amuzanţi.

– Sunt un tip amuzant. Ridic din umeri.

– Poate că sunt eu prea inteligentă ca să-ţi înţeleg glumele.

– Atunci de ce te-ai obosit să mă inviţi?

– Mama a făcut fursecuri. Dau înapoi imediat ce vorbele îmi ies din gură. Cine ar invita pe cineva acasă ca să mănânce fursecuri? Poate numai frăţiorul meu, dar el e la grădiniţă.

– Nu e vorba de o întâlnire sau aşa ceva, mă reped să adaug ca nu cumva să creadă că mă dau la el în secret. Doar fursecuri şi-atât.

Aş vrea să derulez banda cu toată conversaţia înapoi, dar asta nu se poate.

3. Reacție în lanț-Chain Reaction

 Reacție în lanț-Chain Reaction

   Familia Fuentes se reunește, de data aceasta pentru a îndepărta ultimele umbre ale trecutului. Luis este cel mai mic dintre frați, dar hormonii îi joacă feste. Este diferit, inteligent, depășind cu mult pe alți elevi, însă chiar și așa pericolul îl cheamă și nu poate rezista ispitei de a face parte din banda Latino Blood. Planurile sale sunt date peste cap de propriile decizii, dar și de prezența frumoasei Nikki. Împreună stabilesc regulile de la jocul de-a șoarecele și pisica, fără să bănuiască vreo clipă că totul s-ar putea întoarce împotriva lor declanșând o reacție în lanț, o pasiune care nu poate fi controlată.

  Când Luis mi-a zâmbit şi am simţit fiorul atracţiei, am intrat în panică. Nu-mi permit să las garda jos, iar un tip ca Luis e la fel de periculos ca Marco. Îmi dau seama de asta după felul cum surâde. Arată destul de inocent, dar nu mă păcăleşte el pe mine. Poate pe alte fete, dar nu pe mine…

   Teoretic, Nikki are dreptate. Dar practic…

  În viaţă, ea încearcă să se conducă după trei reguli: băieţii mint ca să-şi atingă scopurile, să nu te încrezi într-un băiat care îţi spune „te iubesc” şi să nu ieşi niciodată cu un tip din cartierul de sud al orăşelului Fairfield. Chiar dacă părinţii ei s-au născut în Mexic, Nikki, în calitate de fiică de doctor, are mai multe în comun cu vecinii săi din nordul oraşului decât cu colegii de şcoală din banda Latino Blood. Dar când îl cunoaşte pe Luis, este tentată să-şi încalce toate principiile.

 Reacție în lanț-Chain Reaction

   Sunt conştient că am în mine o anumită doză de nebunie – plăcerea de a înfrunta pericolele… simt adrenalina curgându-mi prin vene – recunoaşte Luis. Pentru el, cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată este cum să o convingă pe Nikki să-i dea o şansă unui intrus din cartierul de sud, asta până să devină, la rândul său, ţinta noului lider al bandei Latino Blood.

   Vor fi oare sentimentele sale pentru Nikki suficient de puternice pentru a-l opri să intre într-o lume întunecată şi brutală şi a trăi periculos tot restul vieţii?

   Acest ultim volum al seriei Chimie perfectă vă dezvăluie răspunsul la întrebare!

 

 

A fi cel mai mic din trei fraţi are, în mod cert, avantaje. Fraţii mei au intrat amândoi în încurcături mari în perioada liceului. Nimeni nu se aşteaptă din partea mea să le calc pe urme. Nu iau decât note de zece la şcoală, nu obişnuiesc să mă încaier şi încă de la vârsta de unsprezece ani am ştiut ce vreau să mă fac când aveam să cresc mare. Sunt, cum s-ar zice, copilul de aur din mi familia, cel despre care toată lumea îşi închipuie că nu va da niciodată de necaz.
Prietenii ştiu că am ceva nebunesc şi rebel în mine, însă familia mea habar n-are. N-am ce să fac – sunt un Fuentes şi atitudinea rebelă e adânc înrădăcinată în genele mele. Puştiul pe care ai mei îl văd la suprafaţă nu e întocmai la fel şi pe dinăuntru şi n-am de gând să schimb chestia asta. Mi-am jurat să nu abdic niciodată de la ţelul meu suprem, acela de a merge la colegiu şi a studia aeronautica, dar până atunci câteva riscuri fizice n-au ce să strice, mai ales că-mi alimentează nevoia de adrenalină.

 

 

– Scuze. M-am gândit că poate eşti mexicancă.
– Sunt americancă, mă pune ea la punct fluturând în aer un celular ultimul răcnet. Şi, după cum bine vezi, vorbesc la telefon. E o conversaţie privată. Aşa că, dacă nu te superi…
Îmi simt colţul gurii zvâcnind. O zice ea că-i sută la sută americancă, dar pariez pe testiculul meu stâng că prin venele alea năbădăioase curge ceva sânge mexican.
Înşfac cele treisprezece arras şi surâd.

– Păstrează-mi şi mie un dans la petrecere, mi chava, zic.
Închide telefonul şi mă măsoară din priviri pufnind dispreţuitor.
– Hm, eşti unul din tipii ăia care flirtează şi zâmbesc ca să se dea pe lângă fete şi pe urmă le lasă baltă când le e lumea mai dragă.
– A, înţeleg c-ai auzit de mine, replic eu, apoi îi fac cu ochiul.
Dă să iasă, ţâfnoasă, însă întind mâna s-o opresc.
– Hei, glumesc. Nu lua viaţa prea în serios.
Îngeraşul îşi vâră faţa în mine. Vrea să mă intimideze, dar nu reuşeşte decât să mă excite şi mai tare.
– Cum îndrăzneşti să-mi spui să nu iau viaţa în serios? Nu ştii nimic despre mine.
Nu prea mă dau în vânt după fetele astea cu atitudine.

 

 

Toate fetele fac la fel. Îmi imaginez cum rotiţele li se învârt în cap: se gândesc dacă vor avea parte şi ele de aceeaşi chimie cu iubiţii/ soţii lor. Păstrez ideea în minte şi mă uit la Luis.
Mă priveşte drept în ochi şi un val de panică mă cuprinde. Ce dacă există o anumită chimie între noi? Chimia nu-i transformă în chip miraculos pe băieţii răi în băieţi buni.

Perfect Chemistry Series

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Top 8 cărţi erotice incitante
Top 5 cărţi erotice care NU mi-au plăcut
Serii cărţi

Seria Chimie perfecta

Seria Chimie perfectă de Simone Elkeles-provocare, prietenie și pasiune

8 COMMENTS

  1. Da, asta voiam sa zic si eu. N-am auzit de aceasta serie si nu pare genul meu, dar parca ma atrage putin latura latino :))

  2. Mi-am propus sa citesc seria inca de cand am vazut recenzia la primul volum,dar am uitat efectiv.Acum chiar ma tenteaza.Multumim

  3. Povești de dragoste cu iz latino… interesant! Aș încerca și eu! N-am auzit de această serie, dar pare atrăgătoare!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.