Macaroane cu nucă – Ruladă în 3 culori – Ciorba de perişoare – Gordon din vinete
Macaroane cu nucă – Ruladă în 3 culori – Ciorba de perişoare – Gordon din vinete –
1. Aperitiv: ruladă în 3 culori:
- 200 gr șuncă presată o măcinăm și o frecăm cu 100 gr unt, sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar
- 250 gr brânză dulce o frecăm cu 100 de gr unt, sare, piper, boia (opțional)
- 3-4 ouă fierte tari le dăm pe răzătoarea fină și le mixăm cu 100 gr unt, sare, piper
- o foaie de celofan o udăm cu apă, întindem compozițiile una peste alta ca niște foi:șuncă+brânză+ouăle
- rulăm celofanul (ca la salam) și punem la rece câteva ore (dacă va grăbiți puneți ½ oră în congelator
- când serviți tăiați feliile cu tot cu celofan (abia când puneți pe platou desfaceti celofanul)
2.Ciorba de perişoare:
- amestecăm carnea măcinată (curcan, pui, vită sau porc) cu 1 ou, 1-2 linguri făină, sare, piper
- 2 morcovi îi dăm pe răzătoarea mică, îi călim cu foarte puţin ulei, adăugăm apa şi punem la fiert
- potrivim de sare, curry, piper
- când ciorba fierbe adăugăm perişoarele
- servim ciorba aşa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Gordon din vinete:
- 2 vinete mai mari (mai groase) le tăiem felii (cam de o jumătate de deget), le sărăm și le lăsăm să se scurgă puțin
- 200 gr șuncă presată tăiată felii subțiri și 1 pachet de cașcaval feliat
- pregătim făina și oul bătut și pesmetul în farfurii
- punem o felie de vânătă+1 felie șuncă+1 felie de cașcaval +1 felie de vânătă, prindem cu degetele și dăm prin făină, ou , pesmet și punem la copt în tigaie
- când le scoatem le punem pe șervețele să absoarbă uleiul
- servim cu cartofi piure
4.Macaroane cu nucă (Vero):
- 250 gr macaroane fierte se amestecă cu 2 linguri de zahăr, 1 zahăr vanilinat și 100 gr nucă măcinată.
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri