Linda Howard Sărută-mă

Sărută-mă în timp ce dorm, de Linda Howard – Editura Miron – recenzie

Sărută-mă în timp ce dorm

Kiss Me While I Sleep

Autor: Linda Howard

Editura Miron

Număr pagini: 367

Gen: Romance, Romantic Suspense, Suspense

Seria CIA’s Spies – 1. Periculos de îndrăgostită – Kill and Tell (Editura Miron), 2. Între dorinţă şi pericol – All the Queen’s Men (Editura Lider), 3. Sărută-mă în timp ce dorm – Kiss Me While I Sleep (Editura Miron)

   Linda Howard Sărută-mă în timp ce dorm – Seria CIA Spies – recenzie carte

   După ce am ,,devorat” primele două volume era cazul să îmi pun adrenalina în mișcare și să citesc volumul trei. Aveam așteptări mari. O serie foarte bună de la primul la ultimul volum. Nici de această dată Linda Howard nu se dezminte. Stilul sau este unul antrenant care nu face loc plictiselii. Sincer? Nu am rezistat să nu descopăr ce se întâmplă până la capăt și am ,,furat” finalul cărții! Citiţi-o şi o să vă dați seama de ce!

Eficientă și nemiloasă, Lily Mansfield este o asasină plătită care lucrează sub contract, ca agent pentru CIA. Țintele ei sînt cei care nu pot fi atinși de brațul legii, cei corupți, cei puternici și răi. Acum, Lily pune la cale un joc mortal, neautorizat, căutînd să se răzbune. În acest joc compromițător, ea pune în pericol atît viața ei, cît și pe cea a superiorilor ei.,,

   Ce s-a întâmplat ? De ce Lily este hotărâtă să acționeze pe cont propriu? Știe că Salvatore Nervi este capul unei rețele foarte bine puse la punct, contactele lui se întind și în America nu doar în Europa. De data aceasta, Salvatore a comandat uciderea unei perechi pe care ea o considera familia sa, dar mai ales uciderea fiicei lor adoptive în vârstă de 13 ani. Ce i-a determinat pe Averill și Tina să reintre în jocul mortal din care s-au retras de câțiva ani? Ce au descoperit ei de le-a adus moartea? Durerea este cu atât mai mare cu cât Zia, fiica lor adoptivă, a fost salvată când era foarte mică de către Lilly, și considerată ca și propria fiica.

,,Lily nu putea să ucidă cu sînge rece și nediscriminatoriu; cu asta se deosebea radical de Salvatore. Probabil că asta era singura diferență, dar pentru propria ei sănătate mintală, trebuia să mențină această diferență.
Avea treizeci și șapte de ani. Făcea asta de cînd avea optsprezece ani, așadar jumătate din viața ei fusese o asasină și încă una bună, prin urmare rămăsese longevivă în această afacere. La început vârsta ei a reprezentat o avere: era atît de tînără și avea o față proaspătă, încît nimeni nu o privea ca pe o amenințare. Acum nu mai avea această avere, dar experiența îi conferise numeroase avantaje. Aceeași experiență, totuși, a uzat-o în așa măsură, încît uneori se simțea extrem de fragilă, cam cum este coaja de ou: încă o lovitură ar fi distrus-o.”

   Planul pe care îl întocmește, întâlnirile cu Salvatore pentru a reuși să îl ucidă, vor avea rezultat. Otrăvirea într-un restaurant select cu un vin preferat de către acesta este neașteptată, ținând cont de protecția foarte ridicată pe care o avea. În acest plan, Lily va risca și ea, va fi nevoită să deguste vinul otrăvit. Doar atingerea buzelor de acesta o va duce în spasme cumplite și cu o deteriorare gravă a unei valve la inimă.
De aici, asistăm la deghizarea continuă și fuga din calea fiului răzbunător a lui Salvatore, dar și din calea CIA. Pe urmele sale agenția a trimis un agent foarte bun – Lucas Swain, cu ordine clare – ori o aduceți pe sus ori o răpuneţi!
   Întâlnirea dintre cei doi are loc în timpul unei confruntări armate din parc. Lily este decisă să descopere ce se ascunde în spatele exploziei provocate la laboratoarele Nervi și moartea prietenilor ei, iar Lucas este în zonă așteptând să o întâlnească.
   Acesta o va ajuta să fugă, când doi tineri sunt hotărâți să o lichideze și să o ducă la Rodrigo Nervi. Faptul că Lily era o criminală profesionistă, dar care a evitat să tragă în stradă și să rănească persoane nevinovate i-au adus susținerea din partea lui Lucas. Eii…dar și felul cum arată i-a adus un aliat. La fel și curiozitatea în privința uciderii soților Joubran și motivul celor din familia Nervi.

,,O recunoscuse imediat din fotografia color din dosarul ei.Totuși, nici o fotografie nu putea transmite energia și intensitatea care emana din fiecare mișcare a ei. Îi plăcea fața ei, așa, firavă, dar cu o structură puternică, pomeți evidenți, nasul mândru și, Dumnezeule, sfinte, gura aceea. Ochii ei erau ca două picături de gheață azurie, însă gura era suavă, vulnerabilă și sexy, plus multe alte lucruri pe care le simțea, dar nu le putea exprima în cuvinte.”

   Știind că este vânătă din mai multe părți, Lily se va decide să îi acorde o șansă bărbatului din parc care a ajutat-o să scape. Poate că este un agent de la Agenția sa, nu are cum să își dea seama, m-ai ales că acesta poate fi cine vrea el să crezi că este. Faptul că nu a ucis-o încă, este în avantajul lui. Hotărâtă să descopere planurile laboratoarelor Nervi, ceea ce i se va aduce la cunoștință chiar de către angajatorul soților Joubran este suprarealist și pentru ea, o criminală profesionistă.
   Doctorul Giordano, medicul laboratoarelor Nervi, a modificat virusul gripei aviare în așa fel ca acesta să fie transmis la om, iar mutațiile suferite de virus vor distruge în primul rând copiii, cei cu sistemul imunitar nedezvoltat corespunzător, iar milioanele de oameni care vor muri îi vor avantaja să scoată pe piață vaccinul care este deja fezabil, la prețuri astronomice!

   Un scenariu apocaliptic pentru o avere incomensurabilă – ești gata să distrugi viața a zeci de milioane de oameni! Oare îi va opri cineva?

  Faptul că directorul CIA a suferit un accident foarte grav are vreo legătură? Va reuși Lucas să se folosească de ajutor din partea Agenție știind că există cârtița care comunica cu Nervi? Sau va fi pe cont propriu cu Lily? Va ajuta la decizia finală pe care va fi nevoit să o ia, atracția deloc de neglijat către Lily?
  Lily, știind că aproape a fost ucisă de către un fost iubit, care era plătit pentru așa ceva, va reuși să îi acorde o șansă lui Lucas? Vor reuși cei doi să se salveze, dar mai ales să distrugă planurile monstruoase?
Cine este ajutorul surpriză pentru cei doi? Sincer, aici am rămas fără cuvinte!
Va las pe voi să citiți această carte foarte bună!
Nota mea este 10.

Cartea Sărută-mă în timp ce dorm, de Linda Howard poate fi comandată de pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărţi

 

16 COMMENTS

  1. Nu stiu daca am ceva din seria asta,nu sunt sigura,dar vreau neaparat s-o citesc.Imi place Linda Howard foarte mult.Felicitari pentru recenzie

  2. Recenzia ta suna foarte bine! Desi am promis sa citesc si eu ceva de aceasta autoare, inca nu mi-am respectat promisiunea, desi de fiecare data ma tentezi.

  3. Am citit si eu cartea la finele lui 2018 si pot spune ca mi s-a parut simpatica. Nu la fel de plina de actiune si neprevazut ca celelalte doua volume din serie – Periculos de indragostita; Intre dorinta si pericol), dar merita citita.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.