Aproape moartă de Lisa Jackson - Meteor Press - recenzie

Aproape moartă, de Lisa Jackson – Meteor Press – recenzie

Aproape moartă de Lisa Jackson

Meteor Press 

ALMOST  DEAD

Traducere: Mihai- Dan Pavelescu

Numr pagini: 381

  “Prima victimă este împinsă în gol. A doua primește o supradoză fatală. A treia încasează un glonț în inimă. Trei morți, dar încă nu s-a terminat. Aceștia sunt oameni care merită să moară, oameni care stau în cale. Iar când se va termina, nu va mai rămâne nimeni…

În umbrele trecutului labirintic al familiei Cahill există ascuns un secret șocant – un secret ce va fi satisfăcut doar de sânge. Iar Cissy trebuie să descopere adevărul letal înainte de a fi prea târziu…”

“Într-o secundă, fu ridicată peste balustradă și împinsă în spațiul deschis în care atârna candelabrul din cristal. Strigând, bătând zadarnic din brațe, auzindu-și cățelul mârâind, căzu în gol.”

Lisa  Jackson continuă “saga” familiei Cahill.

  În viața și istoria familiei Cahill, una dintre cele mai vechi și mai bogate familii din San Francisco, sunt extrem de multe mistere, secrete urâte, întâmplări neplăcute, care au repercursiuni și generează drame în prezent.

  Povestea este astfel construită încât îți pui întrebări, crezi că ai răspunsuri, îți imaginezi scenarii, dar toate sunt pe rând “răsturnate” și realitatea lucrurilor și deznodământul te șochează. Și totuși finalul este unul optimist care-ți spune că dragostea adevărată îți dă putere să lupți pentru familia ta.

  Povestea este despre Cissy, adolescenta rebelă din primul volum, ajunsă acum adultă și mamă responsabilă.

  După închiderea Marlei, mama ei, o criminală cu sânge rece, Cissy locuiește o vreme cu unchiul ei Nick,fratele tatălui, mătușa și fratele ei vitreg James, în Oregon, dar nu se regăsește acolo. Se întoarce la bunica ei Eugenia, șefa familiei Cahill, de aici plecase la facultate și tot aici îl cunoscuse pe Jack Holt, soțul ei. Cissy era după o despărțire dureroasă, și la balul  pentru adunare de fonduri necesare la Cahhil House (casa pentru mame și fete ajunse în necaz) tatăl lui Jack i-l prezentase pe fiul său. O dragoste toridă, pasională, o căsătorie la o capelă în Vegas, apariția copilului căruia îi spunea B.J și casa cumpărată și renovată împreună, marcaseră viața lor.

  Dar nesiguranța lui Cissy, care nu credea că poate și merită să fie iubită (tare rămase din copilărie din relația rece cu părinții ei), ca și comportarea așa ziselor prietene, care erau”în limbă “ după Jack, o fac să creadă că el ar fi înșelat-o, așa că acum erau în prag de divorț. Deși mai avea îndoieli, pentru că el se comporta impecabil, pe ea o durea sufletul iar BJ își adora tatăl. Copilul de un an și opt luni era sufletul și centrul existenței ei. Nu mai stătea la casa Cahill, dar avea rutina ei cu bunica, duminică când personalul casei era liber ele luau cină împreună.

  Duminica asta întârziase, era stresată de mașinile de poliție care urmăreau și casa ei și a bunicii, de când mama sa, Marla Amhurst Cahill evadase și parcă dispăruse de pe fața pământului. Din păcate o găsește pe bunica ei moartă, căzută la baza scărilor, cheamă salvarea și poliția.

  Și aici întră din nou în scenă detectivul Paterno, cel  care o închisese până la urmă pe Marla și colega lui Janet Quinn, cărora li se  pare dubioasă moartea bătrânei la scurt timp după evadarea nurorii. Și într-adevăr legistul confirmă omorul.

  Apoi mor pe rând Rory, fratele Marlei, ucis la clinica unde era internat, Cherise, verișoara ei prin alianță, care reclamase și ea bani de la familie.

Parcă cineva ar viza toți moștenitorii familiilor Amhurst și Cahill.

  Cissy încearcă să-și continue viața, dar peste tot și la cafenea și acasă e asaltată de prieteni și rude care-și exprimă părerile de rău, sincere sau nu, de parcă toată lumea ar vrea să fie în lumina reflectoarelor. Merge la aceeași cafenea unde îi place să scrie și-i plac vânzătoarele Rachelle și Deirdre, care o vor ajuta și la servit lumea după înmormântare. Par de treabă și empatice și totuși nu amandoua sunt ce par a fi.

Vizita familiei lui Jack, tatăl, sora și fratele, cei 5 J, îi întorc ziua pe dos.

  Tatăl lui Jack, Jonathan este un tip aparent drăguț, dar un fustangiu și un cuceritor renumit, un om căruia-i pasă doar de propria persoană, un tip care proiectează tot felul de afaceri, un tip care nu se jenează să-i ceară bani lui Jack pentru ideile lui. Deși lui Jack nu-i plăceau cererile, el își făcuse singur averea,îl mai finanța câteodată.

  Dar goana lui Jonathan după bani va duce la cunoașterea unor secrete vechi din familia lui Cissy și la proiectarea unor planuri nebunești, fără să-i pese cine va suferi.

  Între timp Paterno și colega lui o găsesc pe Marla, moartă cam de când evadase, alcătuiesc portretul robot al unei femei Elyse, care apare în diferite situații și momente ale anchetei. Abia după ce o găsesc pe Marla, află cine a închiriat casa, numele e fals, dar poza îi duce la aflarea secretului bine  îngropat. Marla mai avusese un copil, o fată, înainte de căsătorie, copil dat spre adopție.

Între timp este ucisă și dădaca lui BJ  și acesta răpit.

  Spre surpriza și groaza ei, Cissy recunoaște, în poza arătată de Paterno, o persoană pe care o cunoștea sub altă identitate.

  Jack vrea să ceară ajutorul tatălui său în recuperarea copilului, dar nu-l găsește acasă. Găsește în schimb în birou niște hârtii cu notițe care-l pun pe drumul bun. Cum Cissy avusese aceeași idee merg amândoi să-și recupereze fiul.

Cine este sora vitregă și de ce ucide?

Cine este iubitul care a plănuit totul?

De ce ucide fără nici o grijă sau remușcare?

Reușesc Jack și Cissy să-și salveze fiul?

Reușește Jack  s-o salveze pe Cissy?

Ce se întâmplă cu sora vitregă?

Dar cu cel care o convinsese să facă astfel de fapte?

Rămân Jack și Cissy împreună?

Veți afla totul citind cartea.

Cred că am mai spus despre cărțile Lisei Jackson că sunt ca un montagne russe.

  Acum ai impresia că știi sau ai înțeles, ca în final lucrurile să se dovedească a fi cu totul surprinzătoare.

Merită să citiți un thriller excelent.

Iată și câteva păreri avizate:

Jackson dovedește o măiestrie în arta thrillerului care-i va încânta pe pasionații genului”. (Kirkus Reviews)

Romanul ei cel mai recent îi poartă pe cititori într-o intrigă plină de pericole și răsturnări șocante de situatie “.( RT Book Reviews)

Carte disponibilă pe site-ul Meteor Press

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Aproape moartă de Lisa Jackson – Meteor Press – recenzie

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Imi place cum scrie Lisa Jackson. Am citit cam toate cartile ei, dintre cele traduse la noi. Felicitari pentru recenzie, Arci!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.