Scandalul poarta satin de Loretta Chase - Colectia

Scandalul poarta satin de Loretta Chase

Scandalul poarta satin de Loretta Chase

Titlul original: Scandal Wears Satin

Seria The Dressmakers: 1.Silk Is For Seduction-2011 (Seductie) 2.Scandal Wears Satin-2012 (Scandalul Poarta Satin) 3.Vixen In Velvet-asteptat sa fie publicat in 2014

Gen : Historical romance

Anglia 1830

Sophy este una dintre cele trei surori Noirot, care au venit din Franta in Anglia, si au inceput sa-si castige existenta prin crearea de rochii si accesorii pentru cei bogati si care fac parte din aristocratie. Si-au deschis de curand o casa de moda-Maison Noirot.

Dupa ce sora cea mare s-a casatorit cu Ducele de Clevendon (Seductie), afacerea lor este cumva in pericol. Casatoria dintre o croitoreasa si un aristocrat nu a fost vazuta cu ochi buni de clasa nobilimii si deci nu aduce prea multi clienti. Ele refuza cu mandrie sa ia bani de la duce, dar se si lupta cu cineva necunoscut care le saboteaza, prin faptul ca le fura proiectele.

Sophy este o tanara isteata, mult prea inteligenta pentru binele ei, si va incerca sa repuna casa de moda pe picioare.

Harry Fairfax, conte de Longmore, mostenitor al titlului de marchiz Warford, este unul dintre fostii prieteni ai ducelui de Clevendon. Prietenia dintre cei doi a incetat cand ducele i-a parasit sora (Clara) pentru a se casatori cu o croitoreasa.

Clara, nu trece printr-o perioada foarte avantajoasa pentru ea, dar ramane prietena cu surorile Noirot chiar daca una dintre ele ii furase logodnicul, chiar daca mama ei avea o aversiune fata de acestea si va fi una dintre clientele constante ale casei lor de moda.

Mama Clarei le uraste pe surori, din cauza intamplarii si inceteaza sa mai vina la casa lor de moda-pierzand astfel un client important.

Dar un eveniment nefericit afecteaza iarasi viata Clarei. Este compromisa public de un parsiv domn Abberline, care umbla cu minciuni si inscenari. Harry, fratele ei este in stare sa-l omoare pe nenorocit, dar cea care il tempereaza oarecum este Sophy, prietena Clarei.

Mama Clarei este hotarata sa se faca aceasta casatorie, si nu accepta niciun refuz din partea fiicei. Clara nu este incantata de casatorie si se hotareste sa fuga.

Acum incepe povestea adevarata a celor doua personaje principale.

Cei care vor pleca intr-o calatorie in cautarea Clarei sunt Contele Harry Langmore (fratele ei) si Sophy Noirot (prietena ei)

Contele Longmore, duce o viata dezordonata, ca majoritatea celor din aristocratie. Ii plac femeile, jocurile, distractia, nu are o reputatie prea buna in acest sens. Dar sub aceasta infatisare, se regaseste un barbat care isi iubeste familia si ar face orice pentru ea.

El este fermecat de Sophy, de spiritul ei, de capacitatea ei de a fi o buna actrita (vor fi si cateva roluri jucate),  de puterea cu care isi conduce magazinul. Este impresionat nu de frumusetea ei, ci mai degraba de inteligenta pe care o poseda. O doreste! Intre cei doi exista de la bun inceput o chimie.

Langmore este un personaj destul de ciudat. Majoritatea cred ca nu gandeste prea mult, nu se ridica la capacitatea celorlalti. Are reactia de a-si folosi pumnii mai intai, fara sa evalueze situatia. Si totusi are o anumita claritate in gandire, si iarasi multi se intreaba daca este greoi la minte sau vrea doar sa para asa.

Indiferent cum este Langmore, Sohy se simte atrasa de acest barbat, care poate nu se ridica la nivelul ei de inteligenta, dar are ceva care o face sa-si puna oarecum intrebari in privinta lui. In ciuda felului sau afisat, are niste raspunsuri spontane si pline de duh, si din nou intervine intrebarea daca nu este doar o aparenta. Dorinta este aprinsa din partea celor doi, iar pe parcursul calatoriei aceasta se va aprinde si mai mult.

Dar exista o diferenta intre ei, si nu de inteligenta, ci diferenta de clasa. El este conte, ea este o croitoreasa.

Cum va decurge povestea lor? Vor reusi sa gaseasca un echilibru? Conteaza inteligenta sau ce este in suflet?

In carte vom intalni o descriere bine definita a modei, culorilor, rochiilor, tesaturilor si accesoriilor.

Cartea „Scandalul poarta satin”  de Loretta Chase va aparea in Colectia „Iubiri de poveste” si poate fi achizitionata impreuna cu ziarul Libertatea, din data de 07.06.2014.

Scandalul poarta satin - Loretta Chase - Editura Alma/Litera

Autor: Iasmy

Verifica disponibilitatea cartii in librariile online: libris, elefant, cartepedia, librarie.net si carturesti

Carti de dragoste

Colectia Iubiri de poveste

Scandalul poarta satin de Loretta Chase

8 COMMENTS

  1. Îmi place descrierea ta, Iasmy!Sigur o cumpăr sâmbătă! :)) Mulţumim pentru informaţii! :*

  2. Da, am s-o cumpar , din fericire se pare ca au luat o pauza cu Medeiros . Sa-i ajute dumnezeu si sa-i tina pana la anul nou macar . .

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.