Seria The Ravenels de Lisa Kleypas-pasiune, indecizii și romantism

Seria The Ravenels de Lisa Kleypas – pasiune, indecizii și romantism

  Seria The Ravenels este îmbietoare, romantică, amuzantă și abundă de pasiune. Acțiunea este atent plasată într-o societate în plină ascensiune în care rolul industriei joacă un rol important. Personajele principale sunt complexe, încăpățânate, luptătoare și dedicate propriilor principii. 

1. Frumos și cu inima de gheață – Cold-Hearted Rake

Frumos si cu inima de gheata - Seria The Ravenels - Lisa Kleypas - pasiune, indecizii și romantism

   Frumos şi cu inima de gheaţă este diferită de restul cărţilor citite pentru că abordează situaţia din Anglia, necesitatea modernizării proprietăţilor şi soluţiile care apar pentru a opri falimentul celor care nu au suficiente fonduri pentru a întreţine domenii întregi. Departe de viaţa lipsită de griji de la Londra se află o proprietate ruinată, o moștenire nedorită și trei fete care în curând trebuie să se căsătoreascăDevon Ravenel se simțea foarte bine și fără griji în plus, dar când este anunțat ce „noroc” a dat peste el, face ceea ce știe mai bine, vrea să renunțe înainte de a încerca să găsească o soluție. Precum un steag roșu la orizont apare ispita, femeia care n-ar trebui să o dorească, dar nu se poate abține. Ea este o frumoasă văduvă, încăpățînată, înfocată și interzisă. Cum ar putea să reziste unei provocări?

Un titlu nobiliar, o avere ruinată și o femeie interzisă

Frumos si cu inima de gheata

   Devon Ravenel, cel mai fascinant și imoral libertin al Londrei, a moștenit de curînd titlul nobiliar de conte. Însă noul său rang din înalta societate vine și cu responsabilități nedorite, precum și cu cîteva surprize. Domeniul lui este împovărat de datorii, iar cele trei surori inocente ale răposatului conte locuiesc în continuare în aceeași casă, împreună cu virtuoasa Kathleen, lady Trenear, o frumoasă văduvă tînără, deosebit de inteligentă, dar și foarte încăpățînată. Între ea și Devon Ravenel începe un război al ambițiilor. Kathleen știe foarte bine că nu trebuie să aibă încredere într-un bărbat fără scrupule, care a cucerit și abandonat multe femei. Va putea ea să-și păstreze inima intactă după întîlnirea fierbinte cu cel mai periculos și fermecător bărbat pe care l-a cunoscut vreodată?

 

„Deşi Devon şi West erau de familie bună, ei nu făceau parte din elită, ştiind foarte bine cît de greu era să te menţii într-o lume unde regulile complicate şi ritualurile îi deosebesc pe aristocraţi de oamenii de rînd. Devon ştia că moşia Eversby era o capcană pentru el, fiindcă nu genera destul venit cu care să se autosusţină, aşa că avea să-i consume venitul anual modest, îl va zdrobi, după care îl va distruge şi pe fratele său.
Ar fi bine ca neamul Ravenel să se încheie cu noi, zise Devon. Nu sîntem buni de nimic şi cui o să-i pese dacă ne stingem ?

„Citind revolta din privirea fratelui său, zise: relaţiile tale de obicei nu rezistă mai mult decît carnea într-o maşină de tocat. Ai o fire al naibii de vulcanică şi, dacă modul în care ai procedat cu ea mai devreme este un exemplu al modului în care vei rezolva neînţelegerile
– Destul, îl opri Devon cu calm periculos.
West continuă:
– Devon, noi doi ne-am trecut cu vederea mereu greşelile, dar asta nu înseamnă că nu le observăm. Ce simţi tu este dorinţă carnală, oarbă. Ai decenţa şi las-o în pace. Kathleen este o femeie sensibilă, blîndă, care merită să fie iubită…iar dacă tu ai o asemenea capacitate, eu nu am văzut-o în viaţa mea. Văd ce s-a întîmplat cu femeile care au ţinut la tine. Nimic nu-ţi răcoreşte pasiunea mai repede decît afecţiunea.
Devon îl privea cu răceală.”

2. Vreau să fiu soția ta – Marrying Winterborne

   Vreau să fiu soţia ta de Lisa Kleypas-un rău necesar cu personaje hotărâte care ştiu din start ce vor: o căsnicie, un statut în societate şi dacă se poate un strop de fericire. Dacă vi se pare desuet, vă asigur că nu este, cartea nu rămâne platonică şi nici nu se termină înainte de a ne bucura de subiectul în sine. Iniţial m-am speriat, credeam că după acceptul ei legat de căsătorie va știrbi din farmec, acţiunea va rămâne suspendată în aer fără să descopăr prea multe despre magnatul Winterborne, dar m-am înșelat.

   Mi-a plăcut atât de mult această carte încât am simţit cum se scurge fiecare picătură şi la final părea că nu este suficient. Mai vreau încă o doză de pasiune, mai vreau puţin din povestea celor doi. Seria The Ravenels – Lisa Kleypas

EL are posibilitatea de a-i pune lumea la picioare, iar EA ar putea fi visul lui transformat în realitate

Un magnat lipsit de scrupule

   O ambiție nemăsurată i-a adus lui Rhys Winterborne, om de rând, o imensă avere și succes. În afaceri și dinco- lo de ele, Rhys obține tot ceea ce dorește. În clipa în care o vede pe timida aristocrată Lady Helen Ravenel hotărăște că va fi a lui. Iar dacă trebuie să-i răpească virtutea ca să fie sigur că se va mărita cu el, cu atît mai bine.

O frumusețe retrasă

   Helen nu are aproape deloc contact cu lumea străluci- toare și cinică a înaltei societăți londoneze, iar jocul se- ducției pornit de Rhys Winterborne trezește în ea o pasi- une puternică, la fel de intensă ca și a lui. Deși a primit o educație aleasă, crede că numai ea îl va putea îmblînzi pe viitorul soț. În timp ce dușmanii lui Rhys conspiră împotriva lor, Helen va trebui să-i încredințeze cel mai întunecat secret al ei. Riscurile sînt imense… dar răsplata este o viață plină de fericire. Și totul începe cu…

Vreau să fiu soția ta 


„Helen,
Mă întrebi dacă regret logodna noastră.
Nu. Regret însă fiecare minut în care nu eşti cu mine. Şi fiecare pas care nu te aduce mai aproape de mine.
În fiecare seară, ultimul meu gînd înainte de culcare este că ar trebui să fii în braţele mele. Nu-mi găsesc pacea în patul meu cel gol şi adorm cu tine în gînd, abia la ivirea zorilor.
Dacă aş avea acest drept, ţi-aş interzice să mai pleci oriunde fără mine. Nu din egoism, ci pentru că, fără tine, parcă aş trăi fără să pot respira.
Gîndeşte-te la asta, cariad. Îmi eşti la fel de necesară ca respiraţia. Iar mie nu-mi mai râmîne decît să număr zilele pînă cînd mi-o voi recăpăta de la tine, sărut după sărut.
Winterborne”

   

„Te iubesc. Nu mi-ar păsa nici dacă tată ţi-ar fi diavolul în persoană. Aş fi în stare să te las să-mi înfigi un pumnal în inimă şi tot m-aş stinge iubindu-te, pînă la ultima mea suflare.”

3.  Diavolul în primăvară – Devil in Spring

   O întâmplare nefericită și o căsătorie iminentă. Ceea ce părea dezastruos la prima vedere, va lua o cu totul altă întorsătură pentru că nimic nu este lăsat la voia întâmplării de către autoare. Lady Pandora Ravenel vrea să facă o faptă bună, dar cade în propria capcană și este salvată la timp de misteriosul Gabriel St. Vincent-un bărbat seducător, râvnit și vânat de tinerele dornice de măritat. Ar scăpa basma curată, însă aparențele nu îi sunt de mare folos și se vede nevoită să aleagă: căsătoria cu un necunoscut sau compromiterea. Bulversată de consecințe, va înțelege că nu este singură, ci are sprijinul întregii familii Ravenel. Și cum nici lordul Gabriel St. Vincent nu este un pierde vară, vor fi suficiente situații delicioase care ar putea să îi lege pentru o viață sau să îi despartă fără alte regrete.

O fată excentrică rămasă nemăritată...

   Majoritatea debutantelor din înalta societate visează să-și găsească un soț. Frumoasa lady Pandora Ravenel are cu totul alte planuri. Tînăra ambițioasă ar prefera să rămînă acasă și să se ocupe de mica ei afacere, în loc să ia parte la Sezonul londonez. Dar într-o seară, la un bal din înalta societate, se vede atrasă într-un scandal, alături de un străin  frumos precum păcatul.

Un cuceritor cinic…

   După ani întregi în care a reușit să scape de căsătorie, Gabriel, lord St. Vincent, a căzut într-un final în mrejele unei fete rebele care i se pare complet nepotrivită lui. De fapt, ea nici nu vrea să aibă de-a face cu el, dar Gabriel o găsește irezistibilă. Și ar face orice, ar fi în stare  să o ia de soție pe Pandora, chiar dacă această căsătorie  ar fi un pact cu diavolul. Seria The Ravenels – Lisa Kleypas

Un complot periculos…

   Lăsîndu-se convinsă de farmecele lui Gabriel și de insistențele lui, Pandora este de acord să-i devină mireasă. Dar va descoperi curînd că abilitățile ei de femeie de afaceri o vor implica, din întîmplare, într-o conspirație periculoasă – și doar soțul ei o mai poate apăra. Gabriel se pune pavăză în fața adversarilor ei necunoscuți și curînd își vor da seama că ceea ce a părut la început o căsătorie de conveniență, se dovedește a fi căsătoria perfectă…

Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas - Editura Miron - recenzie - Seria The Ravenels -

,,Din nefericire, Pandora nu se pricepea deloc să facă conversație de salon. I se părea imposibil să se prefacă interesată atunci când un nobil pompos începea să se laude, să-și înșire realizările, să povestească despre cât îl admirau ceilalți și cât de tare îl plăceau prietenii lui. Nu era deloc răbdătoare cu ducii și conţii în vârstă care își doreau o soție tânără pe post de infirmieră sau cu văduvii care căutau, mai mult decât evident,o iapă de prasilă. Gândul că vreunul dintre ei ar putea-o atinge, chiar și cu mănuși în mâini, îi dădea fiori.”

,,Vocea i s-a stins, pentru că descoperise că se afla în fața unui zeu tînăr și arogant, înalt și bine făcut, cu grația unei feline. Lumina dată de lampa minusculă de deasupra capetelor lor se juca în părul lui de culoarea ambrei, corect tuns.Ochii lui erau albaștri precum iarna, pomeții înalți și fermi, iar linia maxilarului părea cioplită în marmură. Buzele pline, senzuale, dădeau chipului lui o notă erotică, în discordanță cu trăsăturile lui dealtfel clasice. O singură privire aruncată spre el a făcut-o să se simtă de parcă ar fi încercat să respire la mare atitudine. În ce fel o asemenea frumusețe putea afecta caracterul unui bărbat? Nu în bine, în orice caz.”

4.  Un străin frumos – Hello Stranger

Un străin frumos - Seria The Ravenels - Lisa Kleypas - pasiune, indecizii

O femeie care sfidează timpurile în care trăiește…

   Doctorița Garrett Gibson, singura femeie doctor din acea vreme din Anglia, este la fel de îndrăzneață și de independentă ca orice bărbat. Și atunci de ce să nu poată iubi ca ei? Dusese o viață sobră, austeră, neinplicîndu-se în nici o relație. Numai că într-o noapte, întîlnește un bărbat fascinant și între ei izbucnește o pasiune nebună. A doua zi, redevin doi străini. Seria The Ravenels – Lisa Kleypas

   Un bărbat care nesocotește orice regulă… Ethan Ransom, fost detectiv la Scotland Yard, este un bărbat dur, plin de secrete. Se zvonește că ar fi un asasin, însă adevăratele lui loialități rămîn un mister. Ethan este un Ravenel renegat de tatăl lui, dar oricum, pe el nu-l interesează înalta societate.

   În ciuda jurămîntului de a se evita unul pe celălalt după acea singură noapte de pasiune, ea se trezește atrasă într-o misiune extrem de periculoasă. Cînd aceasta eșuează, va fi nevoie de tot curajul și de toată îndemînarea ei pentru a-l salva pe el. Deși sînt implicați amîndoi într-un complot guvernamental, Ethan este dispus să sacrifice totul pentru iubirea celei mai extraordinare femei din cîte a cunoscut vreodată.

5. Fiica diavolului – Devil’s Daughter

Fiica Diavolului - Lisa Kleypas - Editura Miron - prezentare

Autoare de romane celebre, Lisa Kleypas ne oferă de această dată o poveste sclipitoare despre o tînără și frumoasă văduvă, care și-a găsit pasiune alături de un bărbat nepotrivit…

Deși Phoebe, Lady Clare, frumoasa și tînăra văduvă nu l-a cunoscut niciodată pe West Ravenel, ea știe cu siguranță un lucru: că este un bărbat agresiv, răutăcios și trivial. Pe vremea cînd învăța la internat, el a facut un calvar din viața răposatului ei soț, iar ea nu-l va putea ierta niciodată pentru asta. Dar, cînd Phoebe participă la o nuntă de familie, ea cunoște un străin fermecător și extrem de incitant, care îi trimite în inimă săgeata iubirii fulgerătoare… evident, el nu este nimeni altul decît West Ravenel. West este bărbatul cu un trecut pătat. Fără scuze, fără păreri de rău. Seria The Ravenels – Lisa Kleypas

Totuși din momentul în care o cunoaște pe Phoebe, West va fi măcinat de o dorință irezistibilă… dar în acelși timp este conștient de faptul că o femeie ca ea este foarte greu de cucerit. West nu se îndoiește nici o clipă că Phoebe este o lady puritană și aristocrată. Ea este fiica unei femei puternice și ambițioase, care a fugit cu Sebastian, Lordul St. Vincent – cel mai păcătos și necruțător crai din Anglia. Nu trece mult și ei se îndrăgostesc fulgerător unul de altul. Oare pasiunea lor copleșitoare va fi suficientă ca să treacă peste obstacolele din trecut? Numai fiica diavolului știe acest amănunt…

6. Pentru dragostea Cassandrei – Chasing CassandraChasing Cassandra

Totul are un preț, crede el…

Tom Severin este un magnat cu afaceri în domeniul cailor ferate. Bogat și carismatic, puternic, își poate satisface orice dorința.
Ar fi simplu pentru el să-și găsească soția perfectă, dar din prima clipă când o vede pe Lady Cassandra Ravenel, este hotărât să o facă a lui. Frumoasă și foarte inteligentă Cassandra este și ea hotărâtă să se căsătorească din dragoste, numai că dragostea este singurul lucru pe care el nu-l poate oferi.

Totul, în afară de ea…

Severin este cel mai atrăgător și provocator bărbat pe care l-a cunoscut Cassandra în viață ei, chiar dacă inima lui este de gheață.
Când un nou dușman este pe cale să distrugă reputația Cassandrei, Tom Severin va începe să-și schimbe atitudinea față de ea, apărând-o cu toată ființa lui.
Și acum începe dragostea lor adevărată…
Seria The Ravenels – Goodreads
Verifică disponibilitatea cărţilor din seria The Ravenels în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti
Seria Wallflowers – Lisa Kleypas – legături imposibile în societatea londoneză
Recenzii cărţi Lisa kleypas
Serii cărţi Lisa Kleypas

Sursa foto Pinterest

12 COMMENTS

  1. V-ați făcut un obicei din a ne recomanda cele mai frumoase serii romance 🙂 Țineți-o tot așa!

  2. Numai tentații minunate ne prezentați 🙂 felicitări pentru recenzii , sper să le citesc și eu cândva!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.