Seria Frații MacKade - Nora Roberts - patru bărbați chipeși

Seria Frații MacKade de Nora Roberts – patru bărbați chipeși, senzuali și rebeli

Seria Mackade Brothers

  Seria Frații MacKade – poveștile a patru bărbați chipeși, senzuali și rebeli, care au mereu parte de provocări, ne cuceresc prin romantismul lor.

   Nora Roberts a scris peste 200 de romane, unele dintre ele făcând parte din serii de succes. Romanele sale, o combinație de suspans, mister, uneori magie și pasiune sunt adorate de milioane de cititoare din întreaga lume.

1.Întoarcerea lui Rafe MacKade – The Return of Rafe MacKade – Editura Litera

Întoarcerea lui Rafe MacKade - The Return of Rafe MacKade - Editura Litera

   Fraţii MacKade au căutat întotdeauna necazurile cu lumânarea, iar Rafe MacKade nu făcea excepţie. Înalt, impunător şi rebel, Rafe şi-a folosit pumnii în nenumărate lupte – şi buzele pe nenumărate femei.

   La zece ani după plecarea precipitată din Antietam, Maryland, băiatul cel rău s-a întors pentru totdeauna. Devenit un bărbat de succes, care a lăsat viaţa aventuroasă în urmă – însă tot periculos de chipeş –, Rafe MacKade face întregul orășel să vuiască, numele lui ajungând pe buzele tuturor.

  Frumoasa Regan Bishop, venită doar de trei ani în micul oraş, este intrigată cum poate un bărbat să stârnească atâta vâlvă prin simpla prezență. Dar este pe cale să afle motivul când reşedinţa Barlow devine proprietatea fiului rătăcitor, iar acesta, hotărât să o restaureze, o angajează să îl ajute să mobileze conacul. Însă Rafe MacKade se dovedeşte a fi un bărbat ca nimeni altul ‒ și Regan va ajunge să afle pe propria piele ce înseamnă asta…

2.Mândria lui Jared MacKade – The Pride of Jared MacKade – Editura Litera

Mândria lui Jared MacKade - The Pride of Jared MacKade - Editura Litera

   Avocat respectabil, dar la fel de senzual și de arătos ca toți ceilalți frați ai săi, Jared MacKade pare să aibă ghinion în dragoste, căci este divorțat și singur. Asta până în ziua în care viața i se schimbă radical. Jared este omul care nu întoarce niciodată spatele unei provocări, iar când o întâlnește pe Savannah Morningstar, comportamentul ei necioplit și atitudinea defensivă nu sunt suficiente să-l îndepărteze – ba chiar dimpotrivă.

  Gândurile i se învârt necontenit în jurul femeii de o frumusețe păcătoasă, chiar dacă aceasta pare exact opusul a ceea ce Jared părea să caute într-o parteneră de viață – căci Savannah are o voință de fier și este întru totul dedicată doar fiului ei. Dar cu cât ajunge să o cunoască mai bine, cu atât este mai decis să o convingă să renunțe la barierele de apărare cu care trecutul ei dificil a făcut-o să se înconjoare.

  Savannah a reușit fără să vrea să îmblânzească sufletul orgoliosului avocat. Dar va putea să învingă și obstacolele pe care mândria nemărginită le poate ridica în calea dragostei?

Jared simți cum i se strânge stomacul. Ce părere ar fi avut oare mama lui despre o femeie că Savannah? Reflectă la întrebarea aceea tot drumul spre casă, ceea ce-i intensifica durerea de cap. Dacă mama lui ar mai fi fost în viață, cum i-ar fi putut explică relația lui cu Savannah? O mama necăsătorită, o dansatoare exotică, care lucrase la viață ei într-un bâlci, legase viței la rodeo și fusese și artist de stradă. „Alege tu ce vrei”, își spuse el în sinea să, frecându-și o tâmplă.
Problema era că el și-o putea imagina în oricare dintre aceste ipostaze, o vedea în fiecare stadiu al evoluției ei. Și își dădea prea bine seama cum fiecare strat era parte din acel întreg care alcătuia femeia care îl aștepta.
Era tentat să se oprească în vizită la Rafe sau să se ducă direct la fermă. Că să-și dovedească doar că poate. Că mama lui Bryan nu-l prinsese în mrejele ei. Dar urcă aleea până în dreptul casei ei, pentru că i se păru că orice altă varianta ar fi fost o lașitate din partea lui. Iar frații MacKade nu erau lași.
Savannah dăduse muzică la maximum. De obicei îl amuză felul în care pornea vechiul casetofon și făcea să răsune din el muzică rock, care se revarsă peste dealuri. Dar de dată asta rămase în mașină, frecându-și tâmplele dureroase.
Urcă treptele verandei, în timp ce servietă grea îl trăgea în jos. O văzu prin ușa de plasa cum stătea în bucătărie și spală vasele, cântând odată cu înregistrarea, cu o voce ușor răgușită și plină, care ar fi stârnit sângele oricărui bărbat. Șoldurile i se mișcau pe acordurile muzicii. Se mișcă bine, își spuse el, în timp ce un val de gelozie și enervare îl izbi în același timp cu fulgerul care despică cerul, înspre apus. Fără să se poată abține, Jared lasă să se plesnească ușa în spatele lui. Zgomotul se auzi că o împușcătura și acoperi sunetul muzicii. Savannah se întoarse cu față spre el, iar părul ei despletit îi urmă mișcarea trunchiului.

3.Inima lui Devin MacKade – The Heart of Devin MacKade – Editura Litera

Inima lui Devin MacKade - The Heart of Devin MacKade - Editura Litera

  În calitate de șerif, Devin MacKade știe că menirea lui este să-i protejeze pe locuitorii orășelului Antietam, din Maryland, și face asta cu dăruire și cu pasiune. Însă, de mai bine de doisprezece ani, inima și gândurile lui sunt la Cassie Dolan. Doisprezece ani în care o vede căsătorită cu bărbatul nepotrivit, un bărbat care a căzut în patima alcoolului, care consideră că bătaia e ruptă din rai și că are puteri depline asupra soției și asupra celor doi copii. Și, în tot acest timpul, Devin încearcă să fie un bun prieten pentru Cassie, să fie un șerif exemplar pentru oraș și… să se convingă pe sine însuși că poate avea ‒ și iubi ‒ și alte femei. Însă divorțul lui Cassie îl face pe Devin să-și dea seama că a așteptat mult prea mult și că răbdarea lui a ajuns la limită, așa că este hotărât să-și urmeze, într-un final, chemarea inimii. Dar oare Cassie are curajul să facă și ea același lucru?

4. Subjugarea lui Shane – The Fall of Shane MacKade – Editura Litera

Seria Frații MacKade - Nora Roberts -Subjugarea lui Shane - The Fall of Shane MacKade - Editura Litera

   Spre deosebire de frații săi mai mari, Shane simte un atașament extraordinar față de pământurile care s-au transmis în familia MacKade de la o generație la alta. În ceea ce privește viața personală, este cunoscut în tot ținutul drept un crai pe care femeile îl adoră, însă nu reușesc să-l prindă în mrejele căsătoriei. Rebecca Knight și-a petrecut întreaga viață adunând titluri universitare prestigioase. De curând însă, a hotărât să-și schimbe radical nu doar domeniul de studiu, orientându-se spre fenomenele paranormale, ci și înfățișarea de tocilară tipică, transformându-se într-o tânără elegantă și plină de farmec. Preocupările academice o îndreaptă spre Antietam, unde discuțiile cu membrii numerosului clan MacKade, gazdele sale, îi indică o conexiune stranie între aceștia și strămoșii lor. Shane este singurul care afirmă categoric că nu a perceput nici o prezență supranaturală, dar spune oare adevărul? Între fermierul pragmatic și cercetătoarea genială, dar fără pic de experiență de viață ia naștere o legătură fragilă. Oare zilele de burlac convins ale lui Shane sunt de-acum numărate?

Zâmbind în sinea ei, Rebecca închise carnetul de notițe și iși vârî în geantă de umăr. Se gândi că probabil lui Shane i-ar fi făcut plăcere să i se spună că e frumos. În definitiv, trebuia să se fi obișnuit cu asta.
Zări fermă în capătul unui ogor necultivat care mi-roșea puternic a balegă. Mirosul nu o deranja; dimpotrivă, o intrigă. însă avu grijă să.” se uite pe unde punea piciorul.
Era o priveliște liniștitoare – cer albastru, nori pas-nici, o salcie bătrână aplecându-se grațioasă că o draperie lângă un pârâu îngust. Trebuia să fie un pârâu, de nu-l vedea, de vreme ce putea să audă limpede clipocitul apei. Văzu tulpini de porumb, șir după șir, încălcându-se către soare. Lanuri de grâne aurite. Mai era și un hambar mătăhălos bătut de ploi și vânt, cu ferestrele acelea ciudate, semănând cu niște ochi, precum și un turn vopsit în bleu, după toate probabilitățile un siloz.
Apoi, alte silozuri, sure, padocuri și țarcuri. Vaci, se gândi ea cu zâmbetul stupid al orășeanului când le văzu păscând iarbă verde a unei pășuni presărate cu pietre.
De la distanță, peisajul rural, liniștit și izolat, ce părea neatins de veacuri întregi, semăna cu o ilustrată. Iar casă trona chiar în mijloc.
Îi luă ceva timp să-și dea seama că inima îi bătea repede și apăsat. Se opri, trase aer în piept și începu să studieze clădirea.
Piatră provenea probabil din aceeași carieră precum cea folosită la construcția hanului. Aici părea mai puțin elegantă, însă mai durabilă. Ferestrele construcției cu două etaje erau pătrățoase și simple, iar veranda largă din spate era din lemn cenușiu, decolorat de intenperii. Rebecca presupuse că există o veranda și în față. Neîndoielnic, pe ea se află un balansoar, poate chiar două. Ar mai fi trebuit să fie și o streașină, că să to ferească de soare și ploaie în timp ce stăteai să urmărești norii rostogolindu-se pe cer.
Capul îi vâjâia, și mai că nu bagă de seama lătratul câinilor. Studie coșurile de fum, apoi obloanele gri des-pre care era convinsă că nu aveau un scop strict decorativ. Se văzu cu ochii minții cum se întindea să le tragă pentru a feri interiorul casei de răcoarea nopții, după care punea lemne pe foc că să ardă până dimineață, când ar fi găsit jar în șemineu.
Preț de o fracțiune de secundă văzu casă cu o asemenea claritate, încât liniile și culorile ei se profilau epurate pe fundalul cerului, de pare ar fi fost o fotografie. Clipi și expiră cu putere, abia acum dându-și seama că-și ținuse răsuflarea.

Goodreads Seria The MacKade Brothers 

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia şi cărtureşti

Citiți și

Seria Hanul Amintirilor 

Seria Familia regală din Cordina

 

5 COMMENTS

  1. Una dintre seriile mele preferate! Dintre cei 4 frati, cel mai mult l-am indragit pe Rafe. Ca poveste, cea mai interesanta mi s-a parut cea a lui Devin 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.