Seria Bridgerton de Julia Quinn-povești savuroase și temperamente vulcanice

Seria Bridgerton de Julia Quinn – povești savuroase și temperamente vulcanice

  1.    Seria Bridgerton – povești încărcate de umor, pasiune și temperamente puternice. Bridgerton – o familie numeroasă înconjurată de dragoste, prietenie și devotament. Împreună vor reuși să descopere ce înseamnă iubirea adevărată și cum să o păstreze, însă cea care va supraveghea îndeaproape reușita va fi o femeie remarcabilă, o mamă devotată, un suflet care va dăinui dincolo de ficțiune.

1. Eu și ducele – The Duke and I

Eu și ducele-The Duke and I
Frumosul Duce o cere în căsătorie pe sora celui mai bun prieten, pe Daphne Bridgerton. Dar numai ei doi știu adevărul – că au pus la punct un plan – să se prefacă îndragostiți și pe cale să se căsătorească, astfel încât Ducele să scape de încăpățânatele mame ale fetelor de măritat din înalta societate. Dar în timp ce Simon și Daphne valsează bal după bal, le este din ce în ce mai greu să-și amintească faptul că totul este o înșelătorie. Poate că de vină este zâmbetul lui fermecător, sau felul în care ochii îi strălucesc atunci când o privește … și Daphne se trezește că s-a îndrăgostit cu adevărat. Iar el descoperă pentru prima oară în viață iubirea …

,,Simon învăţase cîte ceva despre autoapărare în călătoriile lui, aşa că după doar cîteva secunde, poziţiile lor se inversaseră.
– Nu o insultam pe sora ta. Ci pe tine.
Anthony începuse să scoată nişte sunete ciudate din gît, aşa că Simon i-a dat drumul.
– Absolut din întîmplare, să ştii că Daphne mi-a explicat de ce nu reuşeşte să atragă un pretendent potrivit.
– Şi de ce nu? l-a întrebat Anthony, ironic.
– Eu unul cred că tu şi fraţii tăi aveţi o mare contribuţie, dar ea este de părere că toţi o văd ca pe o prietenă şi nu ca pe o eroină romantică.”

2. Vicontele care mă iubea – The Viscount Who Loved Me


De data aceasta, ziarele de scandal s-au înșelat. Anthony Bridgerton nu numai că s-a hotărât să se căsătorească, dar și-a ales și mireasa. Singurul obstacol ar fi sora mai mare a miresei lui, Kate Sheffield, cea mai băgăcioasă fată din Londra. Ea îl înnebunește cu urzelile ei de a împiedica nunta… și îi bântuie somnul noaptea cu vise erotice.

   Contrar părerii generale, Kate e sigură că fustangiii care se căiesc nu sunt cei mai buni soți – iar Anthony Bridgerton este cel mai mare crai dintre toți. Kate este hotărâtă să își protejeze sora … dar se îndrăgostește de el fără să vrea … iar când buzele lui Anthony le ating pe ale ei, ea nu-i poate rezista…

3. Propunerea unui gentleman – An Offer from a Gentleman

   Sophie Beckett nu a visat niciodată că s-ar putea furișa la balul mascat dat de lady Bridgerton – sau că ar putea fi așteptată acolo de un prinț fermecător. Deși este fată de conte, ea a fost redusă la rolul de servitoare de mama ei vitregă. Dar acum, când dansează cu devastator de frumosul Benedict Bridgerton, se simte aidoma unei prințese. Știe însă că orice poveste cu zâne se sfârșește la miezul nopții. Cine era acea femeie extraordinară? Din noaptea aceea magică, o viziune purtând o rochie argintie l-a făcut pe Benedict să fie orb la farmecele altor femei… cu excepția unei tinere fete îmbrăcată în haine de servitoare, pe care se simte obligat să o salveze dintr-o situație dezagreabilă. A jurat să o găsească pe femeia misterioasă de la bal și să se căsătorească imediat cu ea… dar se îndrăgostește cu pasiune de frumoasa servitoare…

,,Sophie respiră adânc, cu impresia clară că acest lucru simplu era semnul că începe o viață nouă. Benedict o înfășură atent în prosop, ștergându-i chipul cu un colț. Îi tamponă obrajii, unde încă mai avea picături mici de apă, apoi se aplecă și o sărută pe nas.
– Mă bucur că ești aici, spuse.
– Și eu mă bucur.
El îi atinse bărbia, privind-o în ochi și făcând-o să simtă că îi atinge sufletul. Apoi, încet și tandru, o sărută. Sophie se simțea nu doar iubită, ci adorată.”

4. Seducătorul domn Bridgerton – Romancing Mister Bridgerton

  Colin Bridgerton revine la Londra dintr-o lungă călătorie în străinătate și descoperă că nimic din viața lui nu mai e la fel că înainte – în special Penelope Featherington. Fata pe care o cunoștea de când era mică a început dintr-o dată să-i bântuie visele. Dar când descoperă că Penelope are secrete, acest burlac seducător trebuie să se hotărască dacă ea este o primejdie pentru el sau este iubirea pe care o caută de o viață?

,,Să fie al dracului, erau aproape în City! Pentru numele lui Dumnezeu, ce intenţiona să facă Penelope în City? Nu era un loc pentru o femeie. Drace, chiar şi el ajungea cu greu aici. Oamenii protipendadei se aflau mult mai departe, spre vest, în clădirile consacrate din W James şi Mayfair. Nu aici în City, cu străzile lui slab luminate, întortochiate, medievale şi cu apropierea destul de periculoasă de casele de raport din East End.”

5. În căutarea unui soț – To Sir Phillip, With Love

   Sir Phillip Crane știa că Eloise Bridgerton era fată bătrână și a cerut-o în căsătorie fără să o fi văzut vreodată. Speră să fie modestă și o bună stăpână a locului, dar femeia frumoasă din pragul ușii lui era orice, numai tăcută nu și când se opri din vorbit suficient de mult ca să-și închidă gura, singurul lucru pe care și l-a dorit el, a fost să o sărute…
Eloise Bridgerton nu se putea mărita cu un bărbat pe care nu-l văzuse în viața ei. Dar apoi începu să se gândească… și să se întrebe… și iat-o în drum spre bărbatul despre care speră că ar putea fi perechea potrivită pentru ea.
Doar că el nu era așa cum se așteptase. Soțul ei nu putea fi atât de ursuz și nemanierat, complet altfel decât domnii eleganți din Londra, care aspirau la mâna ei. Dar când zîmbea… și când o sărută… restul lumii pur și simplu nu mai există… Putea oare să fie el bărbatul perfect la care visase?

,,Phillip confirmă din cap şi muşcă din sendvici, simţindu-se dintr-o dată mulţumit cu viaţa lui. încă nu era convins că domnişoara Bridgerton va consimţi să devină Lady Crane, dar dacă da…
Ei bine, nu credea că ar avea vreo obiecţie.
Dar curtarea ei nu avea să fie atît de uşoară pe cît anticipase el. Lui îi era cît se poate de clar că avea nevoie de ea. Contase pe ea să fie o fată bătrînă disperată, ceea ce în mod clar nu era cazul, în ciuda vîrstei ei înaintate. Domnişoara Bridgerton, presupuse el, avea mai multe opţiuni în viaţa ei iar el era una dintre ele.
Totuşi, ceva trebuia să o fi constrîns să plece de acasă şi să călătorească tot drumul acesta pînă la Gloucestershire. Dacă viaţa ei la Londra era atît de perfectă, de ce plecase de acolo?”

6. Păcătosul conte Kilmartin – When He Was Wicked

Seria Bridgerton de Julia Quinn - povești savuroase și temperamente

   În fiecare viață apare un moment de răscruce. Un moment atât de extraordinar și de acut, încât știi că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Pentru Michael Stirling, cel mai faimos crai al Londrei, acesta a fost momentul când a văzut-o pentru prima oară pe Francesca Bridgerton. După ce și-a petrecut viața alergând după fuste sau lăsându-se curtat, fără ca inima să-i fie atinsă de vreo femeie, a privit-o odată pe Francesca și s-a îndrăgostit nebunește de ea. I-a trebuit o stăpânire de sine teribilă, ca să nu lase să i se vadă sentimentele – ea era soția celui mai bun prieten. Dar asta se întâmpla atunci … Acum Michael este conte, iar Francesca este liberă și nu bănuiește ce pasiune are el pentru ea … până într-o noapte periculoasă, când ea adoarme în brațele lui, iar dragostea se dovedește mai puternică decât cel mai ascuns secret …

,,Se opri înainte să rostească o blasfemie şi se întoarse cu spatele la ea, sprijinindu-se de pervazul ferestrei. Francesca rămase tăcută,inemişcată, ca moartă. Apoi, într-un sfîrşit, rosti:
– Nu ştiu de ce am venit aici. O să plec.
– Nu pleca, spuse el răguşit, dar fără să se întoarcă. Abia ai ajuns, spuse, pe un ton sec şi stînjenit. Măcar bea un ceai.
Francesca dădu din cap, chiar dacă el nu o privea.
Au mai rămas aşa cîteva minute, pînă cînd ea nu mai suportă liniştea…”

7. Sărutul lui – It’s in His Kiss

Seria Bridgerton de Julia Quinn - povești savuroase și temperamente vulcanice
Gareth St. Claire are o mare problemă. Tatăl lui, care îl urăște, este hotărât să aducă la sapă de lemn domeniile familiei și să-i cheltuiască toată moștenirea. Singura avere a lui Gareth este un vechi jurnal de familie, care ar putea să conțină secretele trecutului … sau cheia viitorului. Problema este că jurnalul este scris în italiană, iar el nu înțelege nici un cuvânt.

   Toată lumea este de acord – nu mai există nimeni asemenea lui Hyacinth Bridgerton. E inteligentă, sinceră și deschisă … Are în ea ceva fermecător, dar și ofensator, care lui nu-i mai dă pace. Hyacinth se oferă să-i traducă lui Gareth jurnalul și când se cufundă amândoi în textul misterios, descoperă că răspunsurile căutate nu se găsesc în jurnal, ci în fiecare dintre ei … și că nimic nu e la fel de simplu – sau complicat, ca un singur sărut perfect.

,,- Ştii cu cine cred că ar trebui să te măriţi? Cu Gareth St. Clair.
Hyacinth o privi pe Felicity Albansdale, cea mai apropiată prietenă a ei, cu o expresie undeva între neîncredere şi spaimă. Nu era pregătită să spună că se mărită cu el, dar se întreba dacă nu ar trebui să-l ia în considerare drept posibil partener. Erau gîndurile ei atîtde evidente?
– Ai înnebunit, spuse, fiindcă nu voia să admită căîncepea să se îndrăgostească de el.
Nu îi plăcea să facă lucruri pe care nu le făcea foarte bine, şi avea sentimentul neplăcut că nu ştie cum să cucerească pe cineva cu graţie şi demnitate.
– Ba deloc, spuse Felicity privindu-l pe domnul în discuţie, care era în cealaltă parte a camerei. Ar fi
perfect pentru tine.”

8. Fii a mea, Lady Lucinda – On the Way to the Wedding

Seria Bridgerton de Julia Quinn - povești savuroase și temperamente vulcanice

   Gregory Bridgerton crede în dragostea adevărată. Este îndrăgostit nebunește de Hermione Watson. Prietena ei cea mai bună, Lady Lucinda, vrea să-l ajute să o cucerească pe frumoasa Hermione. Din păcate, Hermione este îndrăgostită de alt bărbat și se căsătorește cu el. Gregory Bridgerton își dă seama că s-a îndrăgostit în realitate de prietenă cea discretă, bună la suflet și că de fapt Lucy este cea care, cu umorul ei ascuțit și cu zâmbetul însorit îi face inima să cânte. Lucy este logodită și obligată de unchiul ei să se căsătorească forțat. Gregory Bridgerton este hotărât să se lupte și să își riște chiar și viața, pentru dragostea lui adevărată.

,,Aşteptase.
Aşteptase dragostea. Aşteptase chemarea.
Aşteptase să se limpezească, pentru momentul acela în care va şti exact ce să facă.
Era timpul să înceteze să mai aştepte, era timpul să uite de soartă şi destin.
Era timpul să acţioneze. Să muncească. Din greu.
Nimeni nu o să-i dea această penultimă piesă din puzzle; trebuia să o găsească singur.
Trebuia să o vadă pe Lucy. Şi asta acum. De vreme ce se părea că îi era interzis să se anunţe la ea într un fel mai convenţional.
Traversă strada, apoi se strecură după colţ, în spatele casei. Ferestrele de la parter erau bine închise şi totul era în întuneric. Mai sus, cîteva perdele fluturau în adierea vîntului, dar Gregory nu avea cum să
escaladeze clădirea fără să se sinucidă.
Studie împrejurimile. La stînga, strada. La dreapta, aleea şi grajdurile. Şi în faţa lui…
Intrarea servitorilor.
Se uită gînditor la ea. Ei bine, de ce nu?
Făcu un pas şi puse mîna pe butonul clanţei…”

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Bridgerton de Julia Quinn în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Julia Quinn
Serii cărţi

Sursa foto Pinterest

6 COMMENTS

  1. Ce serie frumoasa! Amuzanta, relaxanta, dar si emotionanta. Primele 4 carti mi-au placut parca mai mult decat celelalte.
    Propunerea unui Gentleman mi-a ramas in suflet, poate pentru ca este un fel de versiune a Cenusaresei.

  2. […] Seria Bridgerton: 1. The Duke and I (2000)/Eu și ducele, 2. The Viscount Who Loved Me (2000)/Vicontele care mă iubea, 3. An Offer from a Gentleman (2001)/Propunerea unui gentleman, 4. Romancing Mr. Bridgerton (2002)/Seducătorul domn Bridgerton, 5. To Sir Phillip, With Love (2003)/În căutarea unui soț, 6. When He Was Wicked (2004)/Păcătosul conte Kilmartin, 7. It’s in His Kiss (2005)/Sărutul lui, 8. On the Way to the Wedding (2006)/Fii a mea, Lady Lucinda […]

  3. […] Seria Bridgerton: 1. The Duke and I (2000)/Eu și ducele, 2. The Viscount Who Loved Me (2000)/Vicontele care mă iubea, 3. An Offer from a Gentleman (2001)/Propunerea unui gentleman, 4. Romancing Mr. Bridgerton (2002)/Seducătorul domn Bridgerton, 5. To Sir Phillip, With Love (2003)/În căutarea unui soț, 6. When He Was Wicked (2004)/Păcătosul conte Kilmartin, 7. It’s in His Kiss (2005)/Sărutul lui, 8. On the Way to the Wedding (2006)/Fii a mea, Lady Lucinda […]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.