Seria Fall Away – Penelope Douglas – Adrenalină și suspans

Seria Fall Away – Penelope Douglas – Adrenalină și suspans

Seria Fall Away - Penelope Douglas

Seria Fall Away – Penelope Douglas

Seria Fall Away – Penelope Douglas

   Seria Fall Away – adrenalină, incertitudine, emoții puternice și personaje perseverente. Curse de mașini, tatuaje, muzica ce răsună în boxe și amintirile care dau năvală, sunt doar câteva aspecte care ar putea să vă cucerească sau să vă bulverseze. Penelope Douglas nu scrie doar pentru adolescenți, ci pentru cei care caută răspunsuri și vor să se bucure de o lectură plină de picanterii.

  PENELOPE DOUGLAS este autoare americană de bestselleruri New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Romanele ei sunt traduse în peste zece limbi și vândute în sute de mii de exemplare. După ce a absolvit Administrație Publică la Universitatea Northern Iowa, a urmat un Master în Științele Educației la Loyola University. Romanul ei de debut, Intimidare (Editura Epica, 2014), a fost desemnat Cel mai bun roman de dragoste al anului 2014 de către IRC — Indie Romance Convention. Rivali (Editura Epica, 2015) este al doilea roman al autoarei, care se bucură în continuare de mare succes printre fanii genului romance. Seria Fall Away – Penelope Douglas

Seria Fall Away – Penelope Douglas

1. Intimidare – Bully (2013) – Editura Epica

Intimidare - Bully (2013) - Editura Epica

Prietenie și pasiune. Dragoste și ură

  Intimidare reușește să te transpună în perioada adolescenței, totul se derulează precum o peliculă de film în care emoțiile cresc în intensitate. Veți descoperi multe detalii din viața tinerilor: petreceri cu muzică și băutură, împăcări și despărțiri, violență, hărțuire fizică și morală, popularitate, bârfe, curse de mașini, adrenalină, pasiune și certuri picante între adolescente. Seria Fall Away – Penelope Douglas

  Din toată această nebunie, m-a impresionat tema în sinea … despre acești tineri care în ciuda aparențelor se lupta cu viața, vor să supraviețuiască și să găsească acea cale către un viitor mai bun. Unii reușesc cu sprijin, dragoste din partea părinților sau pur și simplu datorită perseverenței, dar sunt și alții care doar tânjesc după afecțiune și par să o găsească cu greu, de aceea ce atașează de prieteni.

Intimidare - Bully (2013) - Editura Epica

2. Rivali – Rival (2014) – Editura Epica

Rivali de Penelope Douglas

 Cartea Rivali are o poveste surprinzătoare, aparent interzisă, dar atât de bine conturată încât este imposibil să nu îi acorzi o şansă. Doi tineri sunt fraţi vitregi, părinţii lor s-au căsătorit, dar nu mai locuiesc împreună. Tatăl lui este ocupat cu afaceri, iar mama ei călătoreşte foarte mult, amândoi înșeală şi totuşi nu se despart în mod oficial din diferite motive. Seria Fall Away – Penelope Douglas

O atracție incredibilă, o poveste care spulberă iluzii și lasă urme

  Madoc şi Fallon sunt victime colaterale, stau în aceeaşi casă de la paisprezece ani, sunt diferiţi, nu se suportă, se ceartă frecvent, dar undeva, bine ascunsă este atracţia. De la o simplă neînţelegere, cuvinte spuse la mânie, ceva o îndemnă pe Fallon să ducă mai departe acest joc de-a şoarecele şi pisica. Ei sunt doi poli plasaţi la extreme, dar legaţi cu un fir invizibil ce nu poate fi înlăturat. Afecţiunea dintre ei nu pare să fie vizibilă, ci ascunsă printre rânduri, cel mai mult se evidenţiază furia, până când ceva se va schimba şi vor ajunge la primul sărut … interzis.

„Ne agăţăm unul de altul cu disperare. Mă trage hotărât spre el, iar gura lui mă devorează pe de-a-ntregul.
Totul vine de la sine. Simt că așa trebuie să fie.
El se trage înapoi, respirând agitat şi cu ochii larg deschişi.
-Ah, Dumnezeule!
Sprâncenele îi sunt arcuite, a teamă.
-Îmi pare rău, Fallon. Nu ştiu ce m-a apucat. Nu am vrut…
Mă apropii timid de el, fără să fiu în stare să să mă uit în ochii lui.
-Nu te opri, îl implor.”
„-Îmi place să mă cert cu tine, îmi spune cu glasul gâtuit de emoţie, întinzându-mă pe pat şi lăsându-mă jos. Asta va schimba totul.
Îi trag tricoul peste cap.
-Asta nu schimbă cu nimic lucrurile, îi spun.”

Fallon  El era ciocolată belgiană de lux Godiva. Eu eram Snikers. Iar în ceea ce-l priveşte, el avea tot dreptul, în timp ce eu eram fiica profitoare a unei târfe interesate de avere care pusese ghearele pe tatăl său.
Madoc mă consideră un preş pe care își putea şterge picioarele.
Să-l ia naiba.”

Madoc „Mai demult eram nebun după ea şi iubeam faptul că mă lăsa să-mi satisfac cu ea nevoile pubere, dar nu eram îndrăgostiţi. Eram doi indivizi care făceau parte din aceeaşi familie disfuncţională şi luaseră modelul părinţilor lor.
Şi niciunul dintre noi nu ştia să se comporte în alt fel.”

  Madoc și Fallon. Doi adolescenți înstrăinați, jucându-se cu focul și forțând granițele dintre iubire și ură…

Ea s-a întors.

  Acum doi ani, a plecat pe neașteptate la o școală cu internat. Și de-atunci n-a mai vorbit cu mine. înainte, când locuiam în aceeași casă, obișnuia ca în timpul zilei să mă ignore, iar noaptea, ca să mă scoată din minți, îmi lăsa ușa dormitorului ei întredeschisă.

   Eram un prost atunci, dar acum sunt hotărât să câștig acest joc cu propriile-i arme.

M-am întors.

    Au trecut doi ani și cred că încă mă dorește, chiar dacă se comportă ca un nemernic.

   Dar n-o să mă mai tem și nici n-o să mă las doborâtă. N-o să mai fiu intimidată de el. O să ripostez. Fiindcă, probabil, chiar asta vrea.

3. Descătușare – Falling Away (2015) – Editura Epica

Descătușare - Falling Away (2015) - Editura Epica

 

   Descătușare ne invită să renunțăm la prejudecăți, să vedem oamenii așa cum sunt, fără a le atribui din oficiu calități sau defecte care nu li se cuvin. Jaxon întotdeauna a fost băiatul rău, ascuns printre tatuaje, cucerind fiecare făptură gingașă cu un simplu gest, dar în realitate are propriile secrete. Și-a conturat o reputație de zile mari în finalul cărții Rivali obișnuindu-ne cu talentele sale controversate, însă cu puțină răbdare și poate cu ajutorul lui K.C. Carter vom descoperi cine este cu adevărat.

   Jaxon este băiatul pe care se presupune că ea trebuia să-l evite. K.C. este fata pe care el nu o va lăsa să-i scape… Seria Fall Away – Penelope Douglas

  K.C. Carter este o tânără liniștită care întotdeauna a respectat regulile, până anul acesta, când o greșeală o face să ajungă subiect de bârfă în campusul universității, iar viața ei aranjată cu grijă ia brusc o cu totul altă întorsătură. Acum trebuie să rămână în orașul ei natal pe durata vacanței de vară pentru a face muncă în folosul comunității, în urma unei sentințe judecătorești.

    Jaxon Trent este cea mai periculoasă tentație de care K.C. trebuia să stea departe în liceu. Însă el nu a uitat-o niciodată pe K.C. Ea era singura fată care nu-i dădea atenție și care-l refuza întotdeauna. Destinul i-a scos-o din nou în cale, dar apropierea dintre ei reușește să-l tulbure și să-i dea lumea peste cap. Pe măsură ce legătura dintre ei avansează, descoperă multe despre trecutul lui K.C., dar și el ajunge să-i dezvăluie cele mai obscure laturi ale sufletului său.

Dacă era un lucru după care tânjeam în fiecare zi, acela era dorința. 
Ne dorim o casă, o mașină, o vacanță extravagantă și prestigiu, așadar, ce facem? Mergem la școală și ne luăm slujbe pe care le urâm ca să plătim pentru lucrurile pe care ni le dorim. Lucrăm cu oameni care nu ne plac și ne risipim ani din viață stând în camere dezolante, cu lumini fluorescente, și ne ascultăm colegii care ne plictisesc, pentru a plăti câteva clipe prețioase ca să ne bucurăm de ceea ce ne face fericiți. Ca să simțim că măcar o parte din viața noastră merită efortul. 
Ne sacrificăm pentru a câștiga. 
Ei bine, eu aveam o casă. Nu un conac, ci o casă călduroasă și curată, primită de la o femeie care mă iubea și care se transformase în mama care nu era nevoită să fie. 
Aveam o mașină. Nu un Ferrari sau o altă mașină sport, ci un Mustang GT, zgomotos și puternic, primit de la un frate pe care îl iubeam. 
Aveam o vacanță extravagantă. Încă eram în vacanță. Oferită de o mamă nouă și de un frate bun, care mă salvaseră de abuz și asistență maternală. 
Eram faimos. Desigur, în micul oraș Shelburne Falls, și nimeni din afara limitelor ținutului nu știa cine naiba sunt, dar oamenii pe care îi vedeam în fiecare zi și pe care îi consideram prieteni erau singurii care contau. 
Aveam toate lucrurile pentru care ceilalți își vindeau viețile ca să le obțină. 
Aveam totul, mai puțin pe K.C. Carter, singura fată pe care mi-o doream. 
Când am văzut-o prima dată, pământul mi s-a mișcat sub picioare și lumea s-a învârtit în jurul meu. Chiar dacă avusesem prietene și făcusem sex de mai multe ori decât pot număra, nu fusesem niciodată îndrăgostit. 
Și îmi plăcea asta. Îmi plăcea cum îmi rezista ea. 
Faptul că o doream mă înrobea mai mult decât ideea de a o avea. Am început să trăiesc pentru sentimentul de a ști că aveam să o văd în fiecare zi la școală. Ea este la cantină. O simt. 
Trăiam cu sentimentul de a face parte din același grup și de a simți atracția de a o atinge ca și când am fi fost doi magneți, iar eu trebuia să lupt cu impulsul de a nu întinde mâna. Părul de pe corp mi se ridica imediat ce era în apropiere. De a ști că mă privește și de a savura felul în care își mută privirea de îndată ce o surprindeam. 
Aproape râdeam de fiecare dată când mă insulta sau se strâmba la mine, pentru că urma să fie un adevărat premiu când, în cele din urmă, aș fi avut-o. 
Dar niciodată nu insistam prea mult. Niciodată nu încercam cu adevărat. Eram dependent de a mi-o dori și de aceea nu acționasem niciodată. Mi-o doream în minte mai mult decât mi-o doream în pat. Îmi doream ca vânătoarea să nu se termine niciodată. 
Până când am gustat-o în sala de forță. Apoi totul mi-a scăpat de sub control.

4. Flacăra dintre noi – Aflame (2015)

  A patra carte scrisă de Penelope Douglas și ultima din seria ,,Intimidare” cuprinde doua nuvele: Regăsire și Aproape niciodată. În Regăsire, Tatum Brandt are, în sfârșit, tot ce-și dorește. Este cu adevărat liberă să decidă totul asupra vieții ei. Cât au fost în liceu, Jared Trent a dat ordinele. El hotăra dacă ea trebuie să fie bucuroasă sau tristă, înfricoșată sau liberă. Era stăpân pe inima ei. Dar acum, este ea cu adevărat împlinită?

  Pentru că, în urmă cu doi ani, atunci când Jared a păsărit orașul, inima ei a încetat să bată, și nu exista decât un singur mod în care să se simtă din nou vie: la cursele de vineri seara, cu mașina pe pistă.
În Aproape niciodată, facem cunoștință cu următoarea generație a familiei de pe Fall Away Lane…
Quinn, mezina familiei Caruthers, are parte de dragostea superprotectoare a tatălui ei, Jason, și a celor trei frați mai mari, Jared, Madoc și Jaxon.

  Aflată sub permanenta lor supraveghere, descoperă că-i e aproape imposibil să-și desfacă aripile sau chiar să iasă cu un băiat. Iar când un prieten din copilărie, Lucas Morrow, cu câțiva ani mai mare, pune stăpânire pe inima ei, știe că va trebui să-i înfrunte pe toți. O relație cu un tânăr ca el — experimentat, sofisticat și important — i-ar fi ca și interzisă. Numai că Lucas a plecat din oraș cu ani în urmă și nu dă semne că s-ar întoarce.

4.5. Next to Never (2017)

Adrenaline (2016)

 Fall Away Series

SERII CĂRŢI

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Seria Fall Away – Penelope Douglas

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.