Seria Misterele Londrei

Seria Misterele Londrei – Paul Feval -Editura Litera

    Despre Seria Misterele Londrei: Comploturi, răpiri, tâlhării, asasinate.

 Gentilomii nopţii – Vol. I – Misterele Londrei – Paul FevalSeria Misterele Londrei

    288 pagini

   Condamnat cândva pe nedrept, Fergus O’Breane a pierdut totul: părinți, logodnică și prieteni. O întorsătură fericită a sorții îl ajută să se întoarcă în Anglia bogat, puternic, admirat și cu aliați lipsiți de scrupule. Comploturi, răpiri, tâlhării, asasinate – fostul pușcăriaș devenit marchiz pare în stare de orice pentru a se răzbuna.
   Aflată în pragul sinuciderii, Susannah, fiica unui spânzurat, primește un ajutor nesperat de la un misterios binefăcător care îi dăruiește o casă, avere și un titlu. Dar toate acestea au un preț, iar Susannah va fi nevoită să se implice într-un complot a cărui țintă pare să fie frumoasa Miss Trevor…

 Fiica spânzuratului – vol.2 – Misterele Londrei – Paul FevalMisterele Londrei

     203 pagini

   Condamnat cândva pe nedrept, Fergus O’Breane a pierdut totul: părinți, logodnica și prieteni. O întorsătură fericită a sorții îl ajută să se întoarcă în Anglia bogat, puternic, admirat și cu aliați lipsiți de scrupule. Comploturi, răpiri, tâlhării, asasinate – fostul pușcăriaș devenit marchiz pare în stare de orice pentru a se răzbuna. Povestindu-și copilăria petrecută în izolare și lipsită de iubire, Susannah ii dezvăluie totodată lui Brian de Lancester planurile de îmbogățire ale tatălui ei, care aveau să-l ducă la spânzurătoare.

   Brian întrezărește în relatarea sa firele unui complot ce pare să aibă legătură cu familia unui conte și chiar cu un acolit al lui Rio-Santo. Dar ce legătură ar putea fi între marchiz și omul condamnat pentru falsificare?

,,Roboam servea la masă. Mutismul lui nu era o infirmitate din naștere, căci avea pe față urmele unei mutilări barbare pe care am observat-o mai târziu, în Orient, la nefericiții de care se slujesc musulmanii în nu știu ce scop. De fapt, era un adevărat sclav. Tată îl bătea. Din cauza lui a urcat pe eșafod. 
    Dumneata îl cunoșteai pe tata, milord. Te-am văzut adeseori venind în locuința din Goodman’s-Field. Dar ai venit acolo cu mulți ani mai târziu față de perioada despre care îți vorbesc. Ismail Spencer era pe vremea aceea un om tânăr. Nu-mi pot aminti de el decât c-un sentiment de spaima. Parcă văd și acum ochii lui pătrunzători ațintiți asupra mea, expresia lor stranie de batjocură. Nu mă iubea, deși îmi arunca uneori, în treacăt, un zâmbet, și cu toate că își petrecea ore întregi povestindu-mi deliciile amețitoare ale moravurilor orientale și învățându-mă că datoria femeii este să placă, să seducă și să se supună… Eu însă. îl iubeam. O iubeam și pe Temperance și mi-era milă de sărmanul mut Roboam.” 

,,Uneori treceau trei sau patru zile fără că tatăl meu să vină să mă vadă. Nu fiindcă ar fi fost absent, dar pe-atunci locuia în altă aripa a casei, unde eu n-aveam voie să întru. Ramâneam singură, cu Temperance și Roboam. Roboam sculpta bucățele de lemn al căror scop l-am aflat mai târziu. Temperance bea rachiu până ce cădea, în nesimțire, pe parchet. 
    Eu alergam pe sub copacii înalți, împreună cu ciuta mea. Nu ți-am vorbit de ciuta mea, Brian, sărmana mea Corah, care era atât de blândă și de frumoasă și mă iubea atât de mult! Tată o instalase în grădină, iar Roboam îi meşterise o cușcă din scânduri. La început mi-a fost frică, dar Ismail m-a împins spre ea și Corah s-a culcat cu atâta grație la picioarele mele, Încât am îndrăznit să întind mânuța s-o ating. Corah îmi linse mâna. Era pentru prima oară. în viața mea când primeam o mângâiere. Am fost mai fericită ca niciodată. M-am aruncat la gâtul Corei și-am îmbrățișat-o cu căldură. Tată a început să radă. Râsul lui m-a-nghețat. 
    — De azi înainte o să-ți țină de urat, Suky — îmi spuse el n-o să mai iasă din această grădină. 
    M-am întristat. De unde venea oare această făptură minunată, care avea să trăiască închisă în temnița mea? Părea că se sufocă între zidurile grădinii, pe care-o străbătea în toate direcțiile, ca și cum ar fi căutat o ieșire. Desigur că ieri mai era liberă, ca și fetițele acelea care alergau vesele pe gazonul din Goodman’s-Field. Eu, cel puțin, nu fusesem niciodată liberă.” 

Marea familie – Vol.3 – Misterele Londrei– Paul Feval

288 pagini

   Comploturi, răpiri, tâlharii, asasinate – fostul puşcăriaş devenit marchiz pare în stare de orice pentru a se răzbuna.

 Marchizul De Rio-Santo – Vol 4 – Misterele Londrei-Paul FevalMisterele Londrei

   Deportat în Australia în urma unui proces întemeiat pe mărturii mincinoase, Fergus începe, împreună cu cei mai temuți răufăcători, să pună bazele unei uriașe operațiuni destinate să conducă la prăbușirea inamicului său de moarte, Anglia, și la eliberarea Irlandei. Dar inteligența, hotărârea și charisma fostului condamnat nu sunt suficiente pentru a-l ajuta să-și atingă scopul, iar trădarea vine de la cine se aștepta cel mai puțin…

Seria Misterele Londrei – Paul Feval o puteţi găsi  pe site-ul Editura Litera

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Citiţi şi alte Serii cărţi

Seria Misterele Londrei

 

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.