pastă de carne și jumări

Meniu:(pastă de carne și jumări, cârnați cu varză și cartofi la cuptor, coardă)

1. Aperitiv: pastă de carne și jumări:

-un piept de pui fript sau fiert +150 gr jumări le dăm prin robot (sau mașina de carne)

-adăugăm 3-4 ouă fierte tari și tăiate bucăți și mixam bine

-scoatem compoziția în castron adăugăm 2 lingurițe muștar, sare, piper, după gust

-adăugăm 3-4 linguri de smântână și omogenizăm bine

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de cartofi:

-2 morcovi și 1 pătrunjel îi dăm pe răzătoarea mică și le punem la călit în puțin ulei

-adăugăm cartofii tăiați mărunt, apă și punem la fiert-

-punem un pic de boia dulce, sare, piper multicolor și cury după gust

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau cu smântână

3.Cârnați cu varză și cartofi la cuptor:

-6-8 bucăți mai mari de cârnat proaspăt sau puțin afumat

-3-4 cartofi cruzi tăiați rondele (groase de ½ deget)

-500 gr varză acră măruntă stoarsă

-punem în tavă un rând de cârnați, un rând de varză, un rând de cartofi, adăugăm apă și punem la cuptor

-aveți grijă să mai puneți apă dacă e nevoie să nu se ardă

4.Coardă:

-amestecăm în castron 1kg de făină cu 200 gr unt sau margarină, adăugăm pe rând 4 ouă, un pic de sare, 250 gr zahăr, drojdie (un pachețel mic 8-10 gr ) muiată cu lapte călduț, frămăntăm cu lapte călduț să fie un aluat potrivit

-împărțim aluatul în 8 (formăm niște turtite) și-l lăsăm să stea ½ ora timp în care pregătim umplutura

-macul sau nuca măcinate le muiem cu un pic de lapte călduț și amestecăm cu zahăr după gust

-dacă vrem cu cacao amestecăm praful cu zahăr

-întindem fiecare turtită, punem umplutura, rulăm lejer (apăsăm ușor capetele) și așezăm în tavă (lăsăm distanță între ele că mai cresc)

-le mai lăsăm 20 minute, apoi le ungem cu ou și le punem la copt

Poftă Bună!

Reţete diverse
Alte reţete

3 COMMENTS

  1. Desertul sună așa de delicios, cu siguranță e pe gustul meu, având în vedere că nucile și macul înlocuiesc crema

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.