Seria Helen Grace de M.J. Arlidge

Seria Helen Grace de M.J. Arlidge – thriller psihologic extrem de tulburător

   Seria Helen Grace de M.J. Arlidge este captivantă, profundă, cu emoții duse la extrem. Totul este intens, dureros, dar și macabru. Dacă aveți inima sensibilă, ideal ar fi să țineți o pastilă aproape pentru că vor fi suficiente situații când veți simți nevoia să luați o pauză. Este imposibil să nu citiți cu sufletul la gură și să absorbiți fiecare scenă.

   M. J. Arlidge lucrează de 15 ani în televiziune, fiind specializat în producţiile dramatice. Arlidge a fost producătorul unor seriale poliţiste de prime time pentru ITV, printre care Torn, The Little House şi, cel mai recent, Undeniable. În prezent scrie pentru publicaţia Silent Witness şi produce filme pentru reţele TV din Marea Britanie şi SUA. Romanul său de debut, thrillerul Eeny Meeny (Ghici cine moare primul), care o aduce în scenă pe curajoasa inspectoare Helen Grace, se bucură de succes internaţional.

1.Ghici cine moare primul-Eeny Meeny

Ghici cine moare primul-Eeny Meeny

Unul trăieşte, celălalt moare. E singura soluţie.
Doi ostatici. Un singur glonţ. Doar unul va supravieţui.
   Sunt suflete-pereche. Vor să-şi petreacă restul vieţii împreună.

   Tulburător! Șocant! Doar în acest fel pot caracteriza acest thriller psihologic scris de autorul M. J. Arlidge. Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea, mai ales că sinopsisul mi-a amintit într-o oarecare măsură de seria de filme SAW, dar ceea ce am descoperit pe parcursul lecturii, pur și simplu mi-a dat fiori pe șira spinării.

   Deși stilul abordat de autor este unul alert, îndemnându-mă să parcurg în mare viteză fiecare capitol, subiectul cărții m-a făcut să pun din când în când frână pentru a digera anumite pasaje. Mi-a fost groaznic să descopăr prin ce au fost nevoiți să treacă cei răpiți, faptul că au fost ținuți zile sau săptămâni în șir într-un spațiu izolat, fără apă și hrană, înnebuniți de frică, neștiind dacă vor mai scăpa teferi. Sunt răpite de fiecare dată câte două persoane, dar numai una singură poate supraviețui. Singura scăpare stă într-un pistol! Probabil că vă întrebați ca și mine, ce minte bolnavă a putut gândi un astfel de scenariu macabru? O femeie! Da, se știe de la început că asasinul în serie este o femeie. Specia cea mai rară de criminal în serie.

  Știți ce m-a surprins pe mine foarte mult? Tăria, forța, curajul de care au dat dovadă tocmai ființele slabe. Mă așteptam să supraviețuiască cei puternici, dar m-am înșelat. Asta dacă putem numi supraviețuire. Gândul că au fost siliți să omoare ființa dragă le sporește sentimentul de vinovăție, devin letargici, ajungând să trăiască în muțenie sau se se sinucidă.

   Avertisment: nu este indicată persoanelor mult prea sensibile, care nu suportă subiecte precum violența, scene de sex și sadomasochism.-Alina

ghici cine moare primul

   Însă când se trezesc singuri şi dezorientaţi într-un subsol părăsit, groaza îi copleşeşte.

  Nu au la dispoziţie decât o armă încărcată cu un singur glonţ şi însoţită de următorul mesaj: „Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supravieţuitorul va fi liber„.

   Cine a putut concepe un astfel de scenariu sinistru, în care victimele înseşi comit crima?
Torturaţi de spaimă, disperare, sete şi inaniţie, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui supliciu: unul dintre ei trebuie să moară.

M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace. – Daily Mail

O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral. – Sun

Îţi dă fiori! – Sunday Mirror

“Helen se contruise cu bună ştiinţă ca o enigmă. Avea o carapace groasă pe care o prezenta lumii şi care o definea – solidă, rezistentă, incapabilă de ezitări sau regrete. Ea ştia prea bine cât de departe de realitate era această imagine, dar uimitor de multă lume o lua de bună. Întotdeauna ne punem mai degrabă la îndoială pe noi înşine decât ne îndoim de ceilalţi, iar majoritatea colegilor şi iubiţilor ei de ocazie păreau să creadă în imaginea de poliţistă dură şi dedicată carierei, pe care n-o puteai şoca, speria sau intimida. Cu cât trecea mai multă vreme de când juca acest rol, cu atât o luau ceilalţi mai în serios, şi, astfel, căpătase o aură aproape supranaturală, mai ales printre poliţiştii în uniformă.


„Mi se pare mie sau îmbrăţişările noastre nu ne mai prea încălzesc? Şi nu ne mai apără? De când s-a întâmplat, ne-am agăţat zi şi noapte unul de altul, dorind să supravieţuim amândoi, disperaţi să nu rămânem singuri în locul acesta cumplit. Am jucat tot felul de jocuri ca să treacă timpul, imaginându-ne ce vom face după ce va sosi cavaleria — ce-o să mâncăm, ce-o să le spunem rudelor, ce-o să primim de Crăciun. Însă aceste jocuri s-au terminat treptat, pe măsură ce am înţeles că am fost aduşi aici cu un scop şi că nu va exista un sfârşit fericit.”

2.Ghici ce-i în cutie-Pop Goes the WeaselSeria Helen Grace de M.J. Arlidge

 

Un nou thriller din seria Helen Grace

   “Ghici ce-i în cutie” este un thriller psihologic extrem de tulburător, în care situațiile limită țin cititorul în suspans până la final. După ce am asistat la evenimentele din “Ghici cine moare primul” nu credeam că autorul va reuși să mă mai șocheze cu alt scenariu macabru. Dar a reușit! Și surprinzător este faptul că acest volum mi-a plăcut mai mult decât primul din serie. De ce? Pentru că de această dată s-a pus accent și pe sentimente. Nu asistăm doar la o anchetă, ci observăm toate frământările, gândurile, frustrările fiecărui personaj în parte. Vedem viața anchetatorilor în afara secției de poliției, descoperim viciile celor care plătesc pentru sex și pătrundem în lumea întunecată a prostituatelor. Și mi-a mai plăcut acest volum pentru am reîntâlnit o Helen Grace mult mai bună!

”Ghici ce-i în cutie” îți dă fiori pe șira spinării. În mod sigur va fi pe placul tuturor fanilor care îndrăgesc genul thriller. Nu-mi rămâne decât să vă invit să descoperiți noua poveste cu Helen Grace care hăituiește iarăși un criminal în serie.-Alina

  Cadavrul unui bărbat este găsit într-o casă goală. Inima i-a fost scoasă din piept şi trimisă soţiei şi copiilor lui.

  E prima victimă, iar inspectoarea Helen Grace ştie că nu va fi ultima. Dar de ce s-ar afla un bărbat cu o viaţă împlinită departe de casă în toiul nopţii?

    Presa îl numeşte Jack Spintecătorul în sens invers: un criminal în serie, vânând bărbaţi însuraţi care duc vieţi duble.

   Helen simte furia din spatele crimelor. Dar ceea ce nu poate ea să prevadă este cât de schimbător e criminalul – sau ce o aşteaptă la capătul cursei…

„Alert, tensionat, cu adevărat impresionant!” – Sun

„Arlidge creează o poveste ce te captivează şi te înspăimântă în acelaşi timp.” – Daily Mail

„Un thriller macabru pe care nu-l poţi lăsa din mână!” – Woman and Home

“Toate evenimentele zilei au copleșit-o deodată și a podidit-o plânsul. Lucrurile luaseră o întorsătură oribilă, în mare parte din cauza slăbiciunii și a neghiobiei sale. Unii o disprețuiau, alții îi puneau calitățile la îndoială sau o considerau cam ciudată. Dar Jake n-o judecase deloc, ținuse mereu la ea, în pofida naturii cu totul speciale a relației lor. Helen tânjise toată viața după dragoste necondiționată, dar în acest moment a înțeles că exact asta intenționa Jake să-i ofere.”

Deodată capul i s-a dus pe spate. L-a săgetat o durere insuportabilă – era tras de păr foarte strâns, tras înapoi cu forţa, tot înapoi. Deja nu mai putea să respire – o cârpă îi astupa gura şi nasul. O duhoare înţepătoare i-a inundat nările, iar reflexele i s-au declanşat prea târziu. Se lupta să trăiască, dar îşi pierdea deja cunoştinţa. Apoi s-a făcut întuneric.”

3. Casa păpușilor- The Doll’s House

Casa păpușilor-The Doll's House - Seria Helen Grace de MJ Arlidge - thriller psihologic

   Dacă în “Ghici cine moare primul“ accentul s-a pus mai mult pe anchetă și pe modul de operare al asasinului, iar în “Ghici ce-i în cutie“, pe lângă ancheta în desfășurare, am asistat toate frământările sufletești ale personajelor, în “Casa păpușilor” situația se schimbă. În primul rând, nu ni se mai prezintă, în mod special, o serie de crime desfășurate parcă pe bandă rulantă, ci suntem observatori la toate încercările prin care trece Ruby, o tânără răpită din propria casă și seches­trată într-o pivniță mizeră. De această dată, Helen va face o cursă contra cronometru, în încercarea de a o salva. Dacă va reuși sau nu, vă las pe voi să aflați.

    Romanul “Casa păpușilor” abundă de tensiune și mister, reușind să te țină într-o permanență stare de surescitare până la final. Nu-mi rămâne decât să vă invit să descoperiți noua poveste cu Helen Grace care hăituiește iarăși un criminal în serie.-Alina

   Inspectoarea Helen Grace se află iarăși pe urmele unui criminal în serie într-un nou thriller plin de suspans marca M. J. Arlidge!

  Ce legătură poate fi între o fată care se trezește răpită din propria casă și seches­trată într-o pivniță mizeră și un cadavru descoperit absolut întâmplător pe o plajă pustie?

   Aparent nu e nicio legătură. Până când mintea ageră a inspectoarei Helen Grace, faimoasă deja pentru cazurile de criminali în serie pe care le-a elucidat, face cone­xiunile potrivite și descoperă numitorul comun: la mijloc e mintea diabolică a unui criminal – unul foarte inteligent, foarte precaut și foarte perseverent…

„O poveste care îți îngheață sângele în vine” – Daily Mail

„Alert, plin de suspans, o adevărată reușită.” – Sun

„Un thriller ca un duș rece.” – Sunday Mirror

“- N-o să te caute nimeni, Ruby.

  – Mă așteaptă părinții mei. Mama o să treacă astăzi…

  – Părinții tăi nu te iubesc.

  – Cum?

  – Niciodată nu te-au iubit.

  – Ce tot spui?

  – Am văzut cum se poartă cu tine. Ce spun când nu ești tu de față. Vor să scape de tine.”

 

 

“Andy se apropie de marginea șanțului. Presimțea peste ce avea să dea acolo. Parcă și vedea cu ochii minții. Dar chiar și așa, inima îi stătu în loc când privi în groapă. Pereții erau abrupți, șanțul era adânc – cam de un metru – și acolo, la fund, perfect încadrat de nisipul ud, se găsea chipul palid al unei tinere.”

 

4.Ghici care-i mincinosul-Liar Liar

Ghici care-i mincinosul-Liar Liar - Seria Helen Grace de MJ Arlidge - thriller psihologic extrem de tulburător

Un nou thriller din seria Helen Grace, vândută în 29 de țări

   În toiul nopții, șase incendii mistuitoare luminează cerul. E mai mult decât o coincidență tragică. Pentru inspectoarea Helen Grace, flăcările anunță un dezastru cum n-a mai întâlnit.
Pentru că nu e vorba de un dement care-și hrănește nebunia din vâlvătăile ce nu par a se stinge vreodată, ci despre niște crime în serie, meticulos puse la cale.

Dar cum au fost alese victimele? Care e motivația criminalului? Și cine urmează?

Orașul e cuprins de tensiune, suspiciune și teroare. În orice clipă se poate dezlănțui iadul…

„Helen Grace caută ceea ce nici un bărbat nu-i poate oferi: izbăvirea. E un Sisif al secolului XXI care se teme – care știe, de fapt – că bolovanul se va rostogoli mereu la vale.” – M. J. Arlidge

Helen Grace este o eroină inedită și autentică… M. J. Arlidge împletește o țesătură narativă care-ți dă fiori pe șira spinării.” – Daily Mail

„Un thriller care-ți insuflă spaimă, dar de care nu te poți dezlipi.” – Sunday Mirror

„Povestea extrem de captivantă a unei anchete – cu siguranță va fi un bestseller.” – Huffington Post

5. Little Boy Blue (2016) – Băiatul pierdutBaiatul pierdut - Seria Helen Grace de MJ Arlidge - thriller psihologic extrem de tulburător

Chemată să investigheze o crimă comisă într-un club sadomaso din Southampton, Helen Grace descoperă că victima este cineva din viața ei secretă, despre care superiorii săi nu știu nimic.
Helen e foarte hotărâtă să-l găsească pe criminal, având grijă să păstreze ascunsă relația ei cu victima. Dar, în scurtă vreme, are loc o nouă crimă, foarte asemănătoare cu prima.
Să fie vorba de un criminal în serie? Va putea Helen să-l descopere fără să-și divulge secretele?

5.5. No Way Back (2016)
6. Hide and Seek (2016) – De-a v-ați ascunseleaDe-a v-ați ascunselea de M.J. Arlidge
6.5. Running Blind (2017)
7. Love Me Not (2017)
8. Down to the Woods (2018)

Seria Helen Grace – D.I. Helen Grace Series – 

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Helen Grace de M.J. Arlidge în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Top 8 cărţi erotice incitante

Top 5 cărţi erotice care NU mi-au plăcut

Serii cărţi

Sursa foto Pinterest

12 COMMENTS

  1. Mi-ar plăcea și mie să citesc această serie 🙂 Îmi place thrillerul psihologic 😀

  2. Aceeasi intrebare ca si cea de mai sus o adresez si eu. Eu am cautat ecranizarea unei carti, macar una din aceasta serie dar nu am gasit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.