pastă de ouă

Meniu: (pastă de ouă, ciorbă de gulii, mazăre  cu costiță, prăjitură Maria)

1.Aperitiv: pastă de ouă

-5-6 ouă fierte tari, le curățăm și le tăiem bucățele

-1 castravete mare îl curățăm, îl dăm pe răzătoare și-l lăsăm puțin cu sare, apoi îl stoarcem și-l amestecăm cu ouăle

-un pachet de unt îl mixăm să fie spumă, adăugăm ouăle și castraveții, sare, piper multicolor, puțin curry, puțin mărar  și mixăm bine

-opțional puteți pune ceapă verde tăiată foarte mărunt

-serviți pe feliuțe de pâine prăjită

2.Ciorbă de gulii:

-2 gulii curățate și tăiate bucățele

-2 morcovi,1 pătrunjel, un păstârnac curățate date pe răzătoarea fină și puse la călit cu puțin ulei in oală

-adăugăm guliile, apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, praf de chimen și lemon gras, curry, boia

-când ciorba este aproape gata adăugăm pătrunjel și tarhon tăiate fff mărunt

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Mazăre  cu costiță (Vio)

-prăjim costița condimentată, până devine crocantă

-dăm pe răzătoarea fină 1 morcov îl călim puțin, adăugăm mazărea și apa și lăsăm să fiarbă

-când mazărea e fiartă potrivim de sare, piper și mărar și mai lăsăm să dea câteva clocote

-frecăm 2 lingurițe de făină cu smântână și adăugăm la mazăre

-puteți servi mazărea cu costiță prăjită și salată de castraveți

4.Prăjitură Maria:

-se fac 3 foi

-pentru fiecare foaie avem nevoie de: 3 albușuri bătute spumă cu 4 linguri de zahăr +3 linguri nucă măcinată +2 linguri făină

Crema 1: fierbem 2 budinci de vanilie cu 600 ml lapte și zahăr după gust. Frecăm 300 gr margarină Rama cu 200 gr zahăr praf și amestecăm cu budinca de vanilie răcită

Crema 2: fierbem 1 budincă de cacao cu 300 ml lapte și 2-3 linguri zahăr și lăsăm la rece. Frecăm 200 gr margarină Rama cu 100 gr zahăr pudră și amestecăm cu budincă de cacao

-500 ml frișcă o batem bine

-Asamblam prăjitura astfel: foaie+crema vanilie+strat de frișcă+foaie+crema ciocolată +strat frișcă+foaie+crema vanilie+strat frișcă

Poftă Bună!

Reţete Internaţionale

Moldova celor o mie de savori

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Arci, ciorbă de gulii n-am făcut niciodată. Chiar acum mă gândeam la meniul pentru weekend. Noroc de rețetele tale, că le răsfoiesc de la început până stabilim toți membrii familiei ce vrem. De data aceasta, aș încerca ciorba de gulii.
    Mulțumim din suflet pentru idei, Arci! Mulțumim și celorlalte fete care vin cu rețete aici!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.