Stil de toamnă…un andante melancolic

   A venit Toamna, doamna… . Mi-a acoperit inima cu ceva, vorba poetului… . Îi simțisem prezența în aerul rece din dimineața aceea trecută bine de septembrie; o așteptam demult, să alunge dogoarea, tricourile aproape demodate și sandalele pline de nisipul mării, dar nu mă așteptam ca prezența-i să fie atât de dureroasă. O simt cum îmi mușcă din piele și din carne, cum zboară petalele crizantemelor ce încă nu au apucat să înflorească, pustiind cu furie tot!

   Un suflu de cristal în ceafă îmi dă de înțeles că a fost în vizită la surata-i, Crăiasa zăpezii, căci i-au înghețat pașii pe holurile veșniciei reci, iar în urma ei se lasă bruma. Precum o Cenușăreasă boemă, și-a uitat ghetele pe treptele uitării. O rază îi îmblânzește castaniul trecut al părului mirosind a nuc și cidru, iar de pe umeri îi alunecă paltonul demodat de frunze încă verzi, și roșii, și arămii. Schițează un zâmbet plin de subînțelesuri când îmi întâlnește privirea și fiori de ace îmi străpung coloana. Își cheamă înapoi vântul trimis în căutarea stilistului ideal, căci l-a găsit aici. Căci m-a găsit!

   Se așterne liniștea. Timpul e în așteptare; doar foșnet de frunze moarte sub picioarele Toamnei goale. E atât de frumoasă, încât nu îndrăznesc să o privesc, să o ating! Din cufărul meu cu minuni vestimentare de la Answear.ro aleg o rochie turcoaz cu imprimeuri florale inspirate din folclor, strâmtă în talie, cu genunchii dezgoliți și o mică trenă, asortată cu ghete din piele confortabile. O așteaptă îndelungi călătorii, va lua țările la pas. Părul i l-am strâns în coc ușor și l-am ascuns sub o pălărie de un brun-roșcat superb. Fire rebele precum îi este și ei firea refuză să se supună. Cu mișcări tremurate de emoție, îi așez pe umeri un palton de damă de culoarea pământului roditor, iar la gât, o eșarfă moale de cașmir. Se privește în oglinda unui lac și observ cum trăsăturile i se îndulcesc. Se admiră îndelung, mângâind cu blândețe pânzele moi ce-i acoperă trupul mereu tânăr și niciodată la fel. Sclipirile din ochii ei diafani țin locul celui mai bun răspuns. Până și vântul pătrunzător pare să-și fi uitat rostul și se uită pierdut la Toamna cea caldă și blândă de acum. Nu vezi în fiecare zi o ființă perfectă îmbrăcată cu gust, în haine de calitate, create de branduri vestite.

   

   Toamna a plecat să-și plimbe frumusețea și eleganța peste tot pe continent, iar eu mă simt din nou străbătută de un fior: pe doamna Iarna cum o îmblânzesc, cu ce să o îmbrac?

   „Există o armonie în toamnă şi o strălucire în cerul ei, care nu pot fi regăsite de-a lungul verii, ca şi cum n-ar putea fi, ca şi cum n-ar fi fost vreodată.” (Percy Bysshe Shelley)

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2017-Proba 1

Surse foto: Answear.ro si Answear-Instagram

20 COMMENTS

    • Paltonul și ghetuțele sunt și ele superbe. Intru pe site să văd ce mai au. Sigur îmi voi alege ceva.

  1. Oricate hainute am avea intotdeauna ne dorim ceva nou, sa fie in trend, dar mai ales sa ne reprezinte. Ador rochita, peisajul se incadreaza perfect, dar pentru ca vine anotimpul racoros deja ma imbie sa caut hainute de toamna.

  2. Cât de frumos vorbiți despre toamnă! Answear.ro oferă, din câte observ, o gamă considerabilă de articole de îmbrăcăminte.

    Fie vorba între noi, strâng deja bani pentru ghetuțele alea. Mama le va adora! 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.