Tocăniţă de ciuperci cu praz şi carne de porc

Tocăniţă de ciuperci cu praz şi carne de porc – reţeta de sâmbătă

Tocăniţă de ciuperci cu praz şi carne de porc

-un praz, dacă este mai mare îl tăiaţi pe jumătate

-un ardei gras, roşu sau galben

-700 g ciuperci

-2 linguri ulei

-pătrunjel

-sare

-ardei iute uscat, tocat mărunt, o linguriţă

-o jumătate de linguriţă piper

– 250 g pastă ( bulion)de rosii, eu am făcut de casă

-400 g spată de porc, puteţi să folosiţi şi carne de vită

  Puneţi cele 2 linguri de ulei la încins, adăugaţi prazul şi ardeiul roşu, carnea tocată cuburi şi le lăsaţi să se călească până îşi schimbă culoarea. Adăugaţi ciupercile, sarea, piperul, ardeiul iute, pasta de roşii şi o jumătate de cană de apă, asta dacă aveţi pastă din comerţ. Eu având bulion făcută de casă este mai apos şi nu mai adaug apă. Este şi mai bun. La final adăugaţi pătrunjelul tăiat mai mare, nu mărunt. Totul rămâne la foc mic timp de 5-10 minute. Se serveşte cu mămăligă, hrean şi un pahar de cidru de soc sau vin, în funcţie de preferinţe.

Poftă Bună!

Reţete culinare

În rubrica Reţete culinare veţi regăsi o serie de reţete culinare – sugestii gastronomice, experimentate în bucătăria proprie.

Suntem grăbiţi şi gătitul la un moment dat devine o sarcină obligatorie, vitală pentru familie. Indiferent dacă preferaţi să luaţi cina în oraş sau acasă, la un moment dat veţi simţi nevoia să experimentaţi.

Sunt reţete care pot fi realizate cu uşurinţă acasă, indiferent de gradul de experienţă

Culinar

 

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.