Rețetă covridog, Supă cremă de cartofi cu praz, Grătar, Chec cu merișoare 

Rețetă covridog, Supă cremă de cartofi cu praz, Grătar, Chec cu merișoare 

by -
0
Chec cu merișoare - rețete culinare

Rețetă covridog, Supă cremă de cartofi cu praz, Grătar, Chec cu merișoare

1.Aperitiv: Rețetă covridog (Iliuţa):

-aluatul îl facem din 500 g făină, 30 g drojdie proaspătă, 50 ml lapte, o linguriță zahăr pentru maia, 200 ml apă călduță, 80 g unt topit, puţină sare și un ou;
-îl frământăm 10 minute și îl lăsăm la crescut o oră;
-trebuie să obținem un aluat moale și puțin elastic;
-după ce a crescut îl împărțim în 12 bucăți;
-fiecare bucată o rulăm și o înfășurăm pe crenvurști;
-într-un vas cu apă punem fiecare covridog la fiert pentru 30 secunde;
-ulterior îl punem într-o tavă termorezistentă pe hârtie de copt;
-presărăm cu susan și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20-25 de minute.

2. Supă cremă de cartofi cu praz (Iliuţa):

-300 g praz tăiat feliuțe se sotează în 50 g unt sărat;
-500 g cartofi tocați cubulețe se adaugă peste praz și se mai lasă încă 1-2 minute;

-adăugăm peste compoziție 1.5 l zeamă de supă de legume, sare (dacă mai este cazul, gustăm în prealabil), piper, busuioc și dafin;
-se lasă la fiert la foc mic pentru 15-20 minute;
-mixăm rezultatul obținut cu 300 g smântână cu 20% grăsime;
-noi o servim cu jambon crocant.

3. Grătar (Vero):

-mici, piept de porc, cârnați, pulpe de pui dezosate și ciuperci;
-condimente Knor Delikat, boia dulce și piper;
-pe ciuperci am pus un pic de sare;
-servim cu muştar sau salată de crudităţi.

4. Chec cu merișoare (Vero):

-se bat bine 12 albușuri, adăugăm 250 gr zahăr pudră treptat și batem bine;
-adăugăm 1 esență vanilie și un plic de praf de copt pe care îl stingem cu zeamă de lămâie sau helas;
-punem gălbenușurile + 100 ml ulei = și amestecăm cu grijă folosind lingura de lemn apoi adăugăm treptat făina/2 căni;
-după ce omogenizăm bine învârtind cu lingura de lemn scoatem 1/3 din amestecul obținut și punem 1 lingură de cacao neagră;
-așezăm în 2 tăvi aluatul alb și adăugăm pe mijloc cel cu cacao;
-cu o lingură facem spirale de-a lungul tăvii pentru ca aluatul çu cacao să coboare spre mijloc apoi așezăm merișoare deasupra;
-atenție, merișoarele sunt acrișoare și cantitatea de zahăr este redusă.
Este un desert Light.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.