Tratative cu Iepurașul Dwyn

„Iepuraș, coconaș,

A fugit peste imaș

Şi s-a dus, colo sus,

Într-o tufă s-a ascuns!” (Cântec pentru copii)

   Nici nu știu când a trecut timpul! Deja s-au scurs trei luni din an, iar Paștele se apropie cu pași repezi. Parcă ieri ne gândeam la Moș Crăciun, acum la Iepuraș.

   Apropo de Iepuraș… E cam în pană de inspirație. Problema e că nici nu m-am gândit la cadouri pentru cei dragi. Nu de zgârcenie, pur și simplu nu realizez că vine Paștele. Îmi aduc aminte de copilărie, cum așteptam această sărbătoare cu sufletul la gură… Cum venea primăvara și anticipam sosirea Paștelui, implicit a Iepurașului. Iepuraș, coconaș…

   De fapt, Paștele a fost întotdeauna sărbătoarea mea preferată, probabil pentru că are loc primăvara, când e temperatura perfectă (frigul iernii a plecat, iar canicula verii încă nu a sosit), când pomii sunt verzi și înfloriți, când te înconjoară mirosul zambilelor, narciselor, lăcrămioarelor, liliacului și iasomiei… Paștele, ca și primăvara, este sinonim cu renașterea…

   Totuși, în ultimii ani, acea bucurie a mai scăzut în intensitate. Nu mai aștept Paștele cu aceeași nerăbdare, mai degrabă mă trezesc surprinsă de trecerea timpului.

   Dar când văd copiii bucurându-se și așteptând Iepurașul cu nerăbdare, îmi aduc aminte de mine, când aveam vârsta lor. Așa este și nepoțelul meu, băiețelul vărului meu. Te apucă dragul văzându-l cum în preajma Paștelui devine brusc cuminte, pentru ca nu cumva Iepurașul să se supere și să nu-l mai viziteze. Sau când îi vezi emoția pe chip când află că „a venit Iepurașul”, expresia de curiozitate și bucurie atunci când deschide fiecare cadou… Parcă ne văd pe mine și pe taică-su, copiii de atunci, jucându-ne prin grădina bunicilor în așteptarea Iepurașului.

   Și după atâția ani, păstrăm tradiția: vom petrece sărbătorile pascale împreună cu familia vărului meu și pentru că tot e vremea frumoasă, am planificat un grătar la iarbă verde. Ei cu mâncarea, noi cu grătarul! La Dwyn Shop au grătare de toate felurile: mari, mici, de masă, cu gaz, cu cărbuni, tip butoiaș. Cu ocazia asta, am găsit cadoul perfect pentru toată familia! Un cadou practic, de care se vor putea bucura și după sărbători, mai ales că aceste grătare, de la Dwyn Shop, sunt foarte rezistente și durabile în timp.

   Așa stând lucrurile, mi-am asumat rolul de intermediar al Iepurașului! Magazinul online Dwyn Shop pare să semene cu un depozit de cadouri al personajului ce a fugit peste imaș… Găsești de toate, de la electrocasnice la produse de îngrijire.

   Pentru nepoțelul meu am luat legătura cu Iepurașul Dwyn, cerând expres o jucărie Lego. Încă nu știu ce fel de jucărie, e o varietate atât de mare… Constat cât s-au îmbunătățit jucăriile față de perioada în care eram eu copil. Exista Lego și atunci, îmi aduc aminte de niște piese pe care le asamblam, dar nu erau atât de variate și de complexe precum cele din ziua de azi. Și figurine Star Wars! Ce ne-am mai fi bucurat de ele dacă am fi avut așa ceva! Ce să aleg pentru nepoțel? Un avion personal? Sau un trenuleț?

   Buclucaș Iepurașul ăsta Dwyn! Acum mă întreabă dacă nu mă interesează ceva din secțiunea „Îngrijire personală”. Un uscător de păr sau ceva pentru manichiură, pedichiură? Of, Iepuraș coconaș, cum mă ispitești tu pe mine!

   Aoleu! Mi-am amintit! Bine că stau în fața calculatorului, planificând cadourile, iar casa e vraiște! Trebuie să mă ocup și de curățenia de Paște. La cum zboară timpul, mă trezesc că diseară e Învierea și că eu n-am făcut nimic prin casă! Și colac peste pupăză, mi s-a stricat și aspiratorul! O variantă ar fi să mă spetesc cu mătura sau… să caut aspiratoare. Pe Dwyn Shop, bineînțeles! Wow! Se pare că trend-ul de primăvara aceasta constă în aspiratoarele fără sac! Perfect, nu va mai trebui să schimb sacul de fiecare dată când se umple! Sau dacă vreau să rămân la mătură, nu e nevoie să mă spetesc, pot opta pentru una electrică. Ca și în cazul aspiratoarelor fără sac, praful este stocat în rezervor, deci nu mai schimb sacul. Iar alimentarea se face pe bază de acumulator, așa că nu mai conectez aparatul la priză.

   Dacă stau să mă gândesc, n-ar strica să comand și un aspirator de mașină, soțul meu va fi încântat! E obsedat de scamele și praful ce se adună pe scaunele tapițate din mașină, dar să nu mă spuneți că v-am zis!

Paște fericit și spor la tratativele cu Iepurașul!

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.