Trei metri deasupra cerului | Federico Moccia | Muschi, fete si motociclete

Trilogia Trei metri deasupra cerului – Federico Moccia

   Trilogia ,,Trei metri deasupra cerului” – despre dragoste, pasiuni, indecizii, dorințe și vise neîmplinite. O incursiune printre emoții alături de Step, Babi și Gin.

  1. Trei metri deasupra cerului – Federico Moccia – Editura Bestseller – Tre metri sopra il cielo

Trei metri deasupra cerului | Federico Moccia| Muschi, fete si motociclete

   Ea este o studentă model și o fiică perfectă. El este un tip violent și dur. Provin din două lumi diferite. În  ciuda la toate, între ei se naște o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată. O relație pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se așteptau. Step și Babi sunt ca Romeo și Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

    O mare poveste de dragoste. Pe de o parte tinerii, viața de grup, motocicletele și cursele, pe de altă parte incertitudinile și tăcerile unor familii nefericite. Un microcosmos de vieți furioase care încearcă să se desprindă de la pământ.

   „Federico Moccia este un autor care redă sentimente și stări de spirit. Descrieri actuale, amintiri sau trăiri în care nu poți să nu găsești o mică parte din tine.” — Maria Cristiana Tudose, autoarea romanului „Eu sunt femeie”

   Romanul „Trei metri deasupra cerului” a stat la baza unui film de mare succes, regizat de Fernando González Molina, cu Mario Casas și Maria Valvedere în rolurile principale.

Răsare soarele, e o dimineață frumoasă. Ea merge spre școală, el încă nu s-a dus la culcare după noaptea precedentă. O zi ca multe altele. Dar până la urmă nu va fi ca celelalte.
Roșu.
El o privește. Geamul este coborât. O șuviță de păr blond decolorat îi descoperă gâtul firav. Un profil lejer, dar hotărât, ochii albaștri, gingași și liniștiți, ascultă visători și aproape închiși acel cântec. Această calmitate îl surprinde.
— Hei!
Ea se întoarce spre el, mirată. El zâmbește, oprit lângă ea, pe motocicletă, cu umerii lați, mâinile bronzate prea devreme pentru acea jumătate a lui aprilie.
— Vrei să te plimbi cu mine?
— Nu, merg spre școală.
— Păi, ai putea să nu te duci, nu? Vin să te iau din fața școlii.
— Scuze, îi zâmbi forțat și fals. Nu m-am exprimat clar, nu vreau să mă plimb cu tine.
— Uite, cu mine poți să te distrezi…
— Mă-ndoiesc…
— Îți voi rezolva toate problemele.
— Eu n-am probleme.
— De data asta eu mă-ndoiesc.
Verde.
Mercedesul 200 se repede înainte lăsându-i în urmă zâmbetul încrezător. Tatăl se întoarce spre ea:
— Cine era acela? Un prieten de-al tău?
— Nu, tată, un cretin.
Peste câteva secunde Honda este iarăși lângă ea. El sprijină cu mâna geamul, cu dreapta atinge acceleratorul, pentru a nu se încorda prea tare, dar cu acei patruzeci la oră n-ar fi avut probleme oricum.
Se întoarce hotărâtă spre el.
— Ascultă, tu chiar nu ai altceva de făcut?
— Nu.
— Atunci, găsește-ți.
— Am găsit deja ce-mi place.
— Adică?
— Să mă plimb cu tine. Hai, te duc până la Olimpica, mergem repede cu motocicleta, luăm dejunul și apoi te aduc la ieșirea din școală. Îți jur.
— Cred că jurămintele tale nu valorează nimic.
— Într-adevăr, îi spune zâmbind. Vezi, deja știi multe lucruri despre mine. Spune-mi adevărul, îți plac, așa-i?

Te doresc – Trilogia Trei metri deasupra cerului – Vol. 2, Federico Moccia – Editura Bestseller – Ho voglia di te

Te doresc - Trei metri deasupra cerului - Vol. 2, Federico Moccia - Editura Bestseller

„Voi reuși vreodată să mă întorc acolo, unde doar îndrăgostiții trăiesc, la trei metri deasupra cerului?”

   După ce a trăit doi ani la New York, Step revine la Roma. Amintirea cu Babi l-a însoțit tot timpul și îi este frică de momentul când se va reîntâlni cu ea. Deodată, își dă seama că lucrurile s-au schimbat și puțin câte puțin va trebui să-și reconstruiască viața în Italia: să-și facă prieteni noi, să se angajeze, să înceapă o viață nouă…

   Când o cunoaște pe Gin, o fată veselă și frumoasă, își dă seama că poate să se îndrăgostească din nou. Dar nu este ușor să o uite pe Babi, iar când o revede, simte că toată lumea lui se dezechilibrează… Merită să încerci să retrăiești o poveste de dragoste trecută sau e mai bine s-o uiți pentru totdeauna?

   În volumul Te doresc, partea a două a romanului „Trei metri de asupra cerului”, Federico Moccia ne captivează cu un roman savuros care ne vorbește despre dorințe, dragoste și vise.

De trei ori tu – partea  I – Trei metri deasupra cerului – Vol. 3 – Editura Bestseller – Tres veces tú

De trei ori tu - partea  I - Trei metri deasupra cerului - Vol. 3, Federico Moccia - Editura Bestseller

   „Trei metri deasupra cerului” a fost un fenomen editorial unic. A fost prima carte a unei generații de adolescenți dornici de noi experiențe, i-a însoțit în descoperirea primei iubiri, care uneori se sfârșește, dar rămâne în inimă pentru totdeauna.

   Milioane de cititori s-au identificat cu Babi și Step, au visat împreună cu ei, i-au ales ca model de iubire adevărată. Acum, după Te doresc, Babi, Step și Gin revin ca să ne spună povestea lor. S-au maturizat, s-au schimbat, au învățat din greșelile din trecut. Dar, poate, în iubire nu există greșeli și anumite lucruri nu se schimbă niciodată.

În „Trei metri deasupra cerului”
Babi i-a frânt inima

În „Te doresc”
Gin l-a învățat să iubească din nou

În „De trei ori tu”
Step se află la o răscruce…

Cum se va termina povestea lui Step, Babi și Gin?

   Federico Moccia este un scriitor italian, scenarist și regizor de film. Tre metri sopra il cielo (2004) a depășit cifra de 12 milioane de exemplare vândute devenind descoperirea literară a anului 2004, câștigător al premiului Torre di Castruccio, secțiunea narativă și al premiului Insula Romana, secțiunea Young Adult. A mai publicat Ho voglia di te (2006, premiul Citta di Padova), Amore 14 (2008), Tre volte te (2017) ș.a.

Verifică disponibilitatea cărţilor din Trilogia Trei metri deasupra cerului – Federico Moccia în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

11 COMMENTS

  1. Fetelor, m-ați surprins cu această frumoasă postare. De când am văzut primul volum, instinctul mi-a șoptit să stau departe de el. Am rezistat și în fața ispitei nr 2.Dar, de la o vreme, mă întreb dacă volum trei aduce bucurie în sufletele protagoniștilor. Sper să fie așa. Nu îmi plac triunghiurile amoroase, suferința e prea mare…

  2. Am auzit numai lucruri bune despre această serie și acum, după prezentarea aceasta, sunt și mai curioasă!

  3. Sunt de acord cu Alina. M-am ferit si de carte, si de film. Inca nu sunt convinsa ca ar trebui sa le dau sansa pe care le-o ofera atatia oameni.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.