Trilogia Mătăsii de Mary Jo Putney-umbre, mătase și parfum oriental

Trilogia Mătăsii – Mary Jo Putney -umbre, mătase și parfum oriental

  Trilogia Mătăsii – o serie exotică cu parfum oriental ce se citește cu sufletul la gură de către orice persoană îndrăgostită de cărțile cu happy-end. Personaje pătimașe, emoții puternice, suferințe și multe amintiri dau savoare Trilogiei Mătăsii. Este o încântare pentru suflet și minte. Umbrele, secretele și  urmele lăsate pe nisip de oameni pe celebrul Drum al Mătăsii sunt relatate minuțios de către autoarea Mary Jo Putney.  

 Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile publicațiilor New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly.

1. Mătase şi umbre – Silk and Shadows 

 Mătase şi umbre – Silk and Shadows 

 

  „Mătase și umbre”- o carte emoționantă, plină cu enigme și durere în care autoarea pune accentul pe traficul de carne vie, suferințele suportate de cei răpiți și maltratați, fie folosiți în bordeluri de la vârste fragede, fie trimiși că sclavi în țări asiatice.

   Peregrine este prezentat ca un justițiar (probabil de aceea și-a luat numele de la un șoim), un bărbat sălbatic și liber, suferise mult și își hrănise ura pentru a supraviețui, plănuise cu ardoare să se întoarcă în Anglia pentru a-l pedepsi pe bărbatul care îi lăsase urme adânci în copilărie. Latura lui exotică și trăsăturile frumoase atrag atenția și prin calitățile lui atent cultivate, dar și modul cum se face plăcut. Are planuri precise, dar pe parcurs începe să și le schimbe. Deși pare un om dur, nu ezită să ajute diverși oameni care mai târziu îi vor fi apropiați și devotați în îndeplinirea planului de răzbunare. Sufletul este umbrit de rănile care se vindecaseră, dar lăsaseră urme adânci pentru totdeauna.

   Își spunea Peregrine și, asemenea șoimului de la care își luase numele, este sălbatic și liber. Cuceritorul prinț oriental, fabulos de bogat și irezistibil de seducător, își face o intrare fulminantă în cercurile aristocratice ale Londrei victoriene. Dar cine este misteriosul Peregrine și ce se află în spatele dorinței lui nestăpânite de răzbunare? Și, mai ales, de ce își îndreaptă brusc atenția spre frumoasa Lady Sara St. James, logodnica lui Sir Charles Weldon?

   În brațele lui Peregrine, Sara descoperă o pasiune interzisă și mistere de nepătruns. Convinsă că numai puterea arzătoare a dragostei ar putea să îl determine să rupă tăcerea cu privire la secretele trecutului, Sara se decide să se arunce într-un vârtej de patimă și de incertitudine împreună cu bărbatul pe care orice femeie și l-ar fi dorit, dar de care orice femeie ar fi avut motive să se teamă…

   „Întotdeauna am considerat că Mătase și umbre este una dintre cele mai bune cărți ale mele, cu eroul zugrăvit cel mai convingător în jocul dintre tenebre și lumină.“ – Mary Jo Putney.

2. Mătase şi secrete – Silk and Secrets 

Mătase şi secrete – Silk and Secrets 

  Mary Jo Putney își ascultă glasul inimii și scrie despre zonele pustii de pe hartă. În “Mătase și secrete” prezintă pe larg Drumul Mătăsii, ceea ce a implicat pentru oameni traversarea cu caravanele acest ținut. Numeroasele descrieri legate de popoarele nomade care s-au stabilit și au împânzit aceste zone vitregite, detaliile legate de traiul lor și cum au reușit să supraviețuiască sunt interesante. Drumul ce-l va parcurge Ross Carlisle la Buhara are la bază o poveste adevărată și autoarea profită de notele găsite pentru a reda o parte din frumusețea locurilor.

  De mai bine de doisprezece ani, călătoriile pline de neprevăzut prin Asia Centrală i-au adus lordului Ross Carlisle faimă și avere, și destule provocări pentru a-l face să uite de trădarea tinerei și frumoasei lui soții. Dar tocmai când e pe cale de a pleca în următoarea aventură, chipeșul aristocrat primește două vești care îi vor schimba viața pentru totdeauna: află de moartea fratelui său vitreg – o tragedie care îl împovărează cu o moștenire pe care nu și-a dorit-o niciodată –, precum și că Ian, cumnatul său, a fost întemnițat de puternicul emir din Buhara, un om nebun, renumit pentru ura manifestată împotriva europenilor. 

  Deși Ross știe că ar trebui să se întoarcă în Europa pentru a fi alături de tatăl lui în acele momente de suferință, onoarea îl îndeamnă să afle ce s-a întâmplat cu Ian. Iar soarta îi rezervă o altă mare surpriză când, într-o fortăreață din deșert, o întâlnește pe Juliet, soția sa de mult înstrăinată și totodată sora lui Ian. Împreună, cei doi pornesc într-o periculoasă misiune de salvare, înfruntând pericole de neimaginat, în timp ce, în inimile lor, pasiunea se reaprinde cu o forță de neoprit… 

  3. Văluri de mătase – Veils of Silk 

Văluri de mătase – Veils of Silk 

   „Văluri de mătase” este cea mai bună dintre cele trei cărți din trilogie. Suferința îndurată de maiorul Ian Cameron m-a impresionat. Este marcat pe viață, își pierduse ochiul drept și crede că este impotent din cauza loviturilor îndurate. E un bărbat bântuit de experiențele trăite în Puțul Negru și doar sufletul lui știe intensitatea durerii.  Fusese un bărbat puternic, voinic, dar soarta i-a fost potrivnică și a ajuns într-un moment de cumpănă atunci când a fost acuzat de spionaj în Buhara. Se rugase pentru moartea sa, dar este salvat de Ross și Juliet. 

  După ce este salvat dintr-o temniță îngrozitoare din Asia Centrală, slăbit și mutilat, maiorul Ian Cameron se întoarce în India doar pentru a fi pus în fața unei crude realități: crezându-l mort, frumoasa lui logodnică s-a căsătorit cu cel mai bun prieten al lui. Trilogia Mătăsii – Mary Jo Putney

   O moștenire neașteptată îi oferă șansa de a se întoarce acasă, în Scoția, pentru a începe o viață nouă. Însă, mai întâi, trebuie să îndeplinească dorința lăsată cu limbă de moarte de către ofițerul rus cu care împărțise anii de prizonierat: să-i ducă nepoatei acestuia, Laura Stephenson, un jurnal. Ian este surprins să găsească o femeie în toată firea în locul fetiței pe care și-o închipuia și își dă imediat seama că Laura este singura care ar putea să-i fie parteneră într-o căsătorie neconvențională. Dorința i se împlinește, dar, înainte de a porni în lunga călătorie către casă, cei doi sunt atrași într-o aventură care amenință viitorul Indiei și îi apropie într-o dragoste pasională ce devine mai puternică decât orice ar fi îndrăznit să viseze vreodată.

Silk Trilogy Goodreads

Verifică disponibilitatea cărţilor din Trilogia Mătăsii – Mary Jo Putney în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi
Recenzii cărţi Mary Jo Putney
Seria Regency de Mary Jo Putney-spionaj, pasiune și iubiri imposibile

 

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.