Un străin frumos - Lisa Kleypas - Seria The Ravenels

Un străin frumos, de Lisa Kleypas – Seria The Ravenels – recenzie

Un străin frumos
Lisa Kleypas
Hello Stranger
Traducere: GABRIELA ANCA MARIN
Numar pagini: 365
Editura Miron
Seria The Ravenels: 1Frumos și cu inima de gheață – Cold-Hearted Rake, 2. Vreau să fiu soția ta – Marrying Winterborne. 3. Diavolul în primăvară – Devil în Spring. 4. Hello Stranger – Un străin frumos, 5. Devil’s Daughter
   Cărţi de dragoste Un străin frumos – Lisa Kleypas 

O femeie care sfidează timpurile în care trăiește… 

     ”Doctorița Garrett Gibson, singura femeie doctor din acea vreme din Anglia, este la fel de îndrăzneață și de independentă ca orice bărbat. Și atunci de ce să nu poată iubi ca ei? Dusese o viață sobră, austeră, neimplicîndu-se în nici o relație. Numai că într-o noapte, întîlnește un bărbat fascinant și între ei izbucnește o pasiune nebună. A doua zi, redevin doi străini.’

Un bărbat care nesocotește orice regulă…

      Ethan Ransom, fost detectiv la Scotland Yard, este un bărbat dur, plin de secrete. Se  zvonește că ar fi un asasin, însă adevăratele lui loialități rămîn un mister. Ethan este un Ravenel renegat de tatăl lui, dar oricum, pe el nu-l interesează înalta societate.

   În ciuda jurămîntului de a se evita unul pe celălalt după acea singură noapte de pasiune, ea se trezește atrasă într-o misiune extrem de periculoasă. Cînd aceasta eșuează, va fi nevoie de tot curajul și de toată îndemînarea ei pentru a-l salva pe el. Deși sînt implicați amîndoi într-un complot guvernamental, Ethan este dispus să sacrifice totul pentru iubirea celei mai extraordinare femei din cîte a cunoscut vreodată.”
   Cu asemena descriere nu pot decât să mă fac comodă și să răsfoiesc al patrulea volum din această serie. Cred  că va aduceți aminte de această femeie puternică și revoluționară – doctor Garret Gibson, cea care o va opera pe Pandora Ravenel. Cum bine știți, femeia nu avea prea multe de spus în societate nici în căsătorie. În această serie însă, femeile sunt puternice, inteligente și nu se sfiesc să lupte pentru a fi recunoscute ca ceea ce sunt de fapt: egale în multe privințe cu bărbații.
   Garret va fi sprijinită și ajutată de către Rhys Winterborne, soțul lui Lady Helen Ravenel. Va efectua neobosit vizite medicale în cele mai rău famate cartiere din Londra, va consulta zeci de pacienți, dar m-ai ales pe angajații lui Rhys. Inevitabil cum o femeie singură pe stradă este o victimă sigură, la fel va păți și Garret. Luptând cu trei soldați aflați în slujba Majestății Sale, beți fiind, care au chef de distracție și de femei. Cel care îi vine în ajutor e nimeni altul decât detectivul Ethan Ransom, cel care veghează din umbră asupra unicului doctor femeie din Anglia.
Deși este supărată pe Ransom că a fost urmărită și i-a sărit în ajutor, nu poate să nu își aducă aminte ce bărbat frumos este.

,,Avea un chip armonios, gura fermă, nas puternic și ușor îngroșat, de parcă fusese rupt cîndva. Ochii erau pătrunzători, cu gene lungi, iar sprâncenele erau groase și drepte. Dar ce culoare aveau oare ochii lui? Nu-și mai amintea. Căprui cumva?
L-ar fi considerat un bărbat frumos dacă nu ar fi avut aerul acela de duritate care îl lipsea de rafinamentul unui gentleman. Nu conta cît de șlefuită îi era suprafață – dădea impresia unui bandit care pîndește mereu din întuneric.”

   Ce se întâmplă? A văzut zeci de bărbați ca și pacienți, dar acesta are un fel de a o neliniști, ceea ce nu este posibil pentru ea, obișnuită fiind să își poarte singură de grijă într-o lume dominată de bărbați.
   Ransom, un bărbat înalt și binefăcut, un rebel când vine vorba de originile sale, este obișnuit cu viața de la periferiile Londrei, însă nu se poate obișnui cu această femei doctor. O admiră de multă vreme, de cel puțin doi ani. Atunci era angajat să vegheze asupra lui lady Helen Ravenel. În această seară, la fel ca și în alte dați când a supravegheat-o discret, este hotărât să îi demonstreze cât de periculos este pentru ea să se plimbe singură pe la orfelinatele de copii. Ce poate să facă pentru ea? O demonstrație ad hoc despre necesitatea apărării în condiţiile impuse de stradă!

,,Femeia subțirică, cu par castaniu, îl dovedise pe atacatorul de două ori mai mare decît ea cu cîteva lovituri precise de baston. Ethan admirase felul în care o făcuse, de parcă fusese doar un lucru obișnuit, ca și cum ar fi scos gunoiul afară.
Chipul ei i se păruse neașteptat de tînăr, tenul luminos părea la fel de fin și delicat ca o bucată de săpun alb. Avea pomeți proeminenți, ochi de un verde rece și bărbia ascuțită. Iar  între toate aceste trăsături elegante se găsea gura ei, tandră și vulnerabilă, cu buza superioară aproape la fel de plină ca și cea inferioară. Iar gura ei atât de frumos arcuită avea întotdeauna un anume efect asupra genunchilor lui Ethan.”

Degeaba va încerca Ransom să stea departe de această doctoriță, știind că misiunea lui actuală este foarte periculoasă pentru persoanele apropiate lui, iar complotul guvernamental se poate transforma în ceva mortal, dar atracția este mult prea mare. După o noapte de pasiune va jura că nu va mai avea de-a face cu ea, că nu voia decât să o știe în siguranță, totuși, cei doi se vor mai întâlni.

‘Totul la ea era…delicios. Privirea care parcă diseca, vocea la fel de limpede ca glazura de pe un tort cu lămâie. Compasiunea cu care îi trata și pe săraci, și pe bogați. Mersul hotărât, energia debordantă, mulțumirea de sine a unei femei care nu-și ascundea propria inteligență. Și nici nu își cerea scuze pentru ea. Era raza de soare și oțel, amîndouă amestecate într-o substanță pe care nu o mai întâlnise pînă atunci.”

   Garrett în ciuda profesionalismului de care dă dovadă, în ciuda firii ei mult prea independente, în ciuda zvonurilor cum că Ransom ar fi un asasin, va accepta să fie instruită în tehnica apărării de stradă. Cel mai grav pentru o persoană cerebrală ca și  ea va fi atracția tot mai mare pentru protectorul ei din umbră. Este hotărâtă să facă pasul cel mare și să cedeze acestui bărbat cu multiple talente și care i-a dăruit pentru prima dată un buchețel de violete. Ceva totuși nu poate să înțeleagă; cum poate să o facă să se considere ceea mai specială ființă, iar apoi să nu îi dea nici un semn de viață o bucată bună de timp? Ce se întâmplă? Cine este Ransom cu adevăr și în ce este implicat?
   Când Garrett va fi chemată de urgență la reședința Ravenel, totul parcă se năruie în jur. Ransom a fost împușcat aproape mortal în piept, iar toți nu îi dau nici o șansă, doar o despărțire dureroasă de cei dragi.
Va reuși Garrett să lupte pentru iubitul ei? Va fi îndeajuns de puternică să cearnă sentimentele iubit-iubită de cele pacient-doctor? Va reuși să scape de persoanele periculoase care sunt infiltrate la cel mai înalt nivel în guvern?
   Va reuși să treacă Ransom peste originea sa de bastard și să le dea o șansă rudelor din partea tatălui?
Oare vor reuși cei doi să împace două caractere puternice? Rămâne să descoperiți singuri!
   Am parcurs această carte la fel ca și celelalte volume din serie, cu o stare imensă de satisfacție pentru femeile puternice și inteligența de care au dat dovadă. La fel am admirat și perechile lor masculine pentru înțelegerea progresului într-o relație, dar și în societatea în plină dezvoltare.
   Garrett este o persoană foarte dragă mie. A reușit să se impună într-o țară în care nimeni nu era de acord cu profesia de medic. Puternicul său caracter de a studia medicina, în Franța, o face o pionieră a modernismului!
  Recomand cu căldură această carte de nota 10! Aștept cu nerăbdare și traducerea ultimului volum din seria Ravenels!

Cartea o găsiţi pe site-ul Editura Miron

Seria The Ravenels de Lisa Kleypas-pasiune, indecizii și romantism

Verifică disponibilitatea cărţii Un străin frumos, de Lisa Kleypas în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti
Seria Wallflowers-Lisa Kleypas-legături imposibile în societatea londoneză
Recenzii cărţi Lisa kleypas
Serii cărţi Lisa Kleypas

12 COMMENTS

  1. Din pacate nu am citit nimic din seria aceasta dar imi doresc mult. Sper anul acesta sa cumpar intreaga serie.
    Felicitari, Nico! 🙂 <3

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.