Seria Wallflowers de Lisa Kleypas

Seria Wallflowers-Lisa Kleypas-legături imposibile în societatea londoneză

   Poveşti pline de farmec şi profunzime, conţinut antrenant, personaje din toate categoriile sociale, majoritatea încăpăţânate şi cu personalitate. Întâmplări care vor simplifica sau poate vor complica situaţia pentru fiecare personaj. Bărbaţi încăpăţânaţi, femei delicate, dar puternice, iubiri îndrăzneţe și pline de pasiune.

   Personajele sunt devotate, amuzante şi pasionale. Iubesc şi urăsc cu pasiune. Lisa Kleypas nu are subiecte complicate şi nici nu face dezbateri literare, dar deţine secretul cu care ajunge la sufletul cititorilor. A reuşit să aducă în prim plan cărţi uşoare, frumoase, care au farmec, şi a arătat esenţa acelor vremuri. Eticheta, societatea şi oamenii parveniţi sunt pe placul autoarei, iar lupta este purtată de personaje demne de acest rol.

   Lisa Kleypas este născută în anul 1964 în Texas -S.U.A. În 1985 a fost aleasă Miss Massachusetts și a concurat pentru Miss America în 1986 în concursul Atlantic City. A început să scrie romane de dragoste în timpul vacanțelor de vară din studenție. La 21 de ani a vândut primul său roman. În 1998 casa în care locuia din Texas, din cauza ploilor abundente din oraș, a fost inundată. Ea și familia ei au pierdut atunci totul rămânându-le doar hainele cu care erau îmbrăcați. A luat-o de la capăt și a învins. Deși cunoscută pentru romanele de dragoste istorice, la începutul anilor 2006, Kleypas a făcut un anunț în care pentru o perioadă v-a renunţa la a scrie acest gen pentru a aborda genul contemporan romantic. Dar are totuși de gând ca în viitor să mai revină asupra genului care a consacrat-o. Şi… asta a făcut.

Televiziune: 2012 Christmas With Holly, bazat pe romanul Christmas at Friday Harlor.

Seria Wallflowers
„Patru tinere îşi fac debutul în înalta societate londoneză având acelaşi scop: cel de a-şi pune farmecele în joc pentru a-şi găsi un soţ. Aşa se naşte planul lor îndrăzneţ.”
  05. Magia iubirii – Again the Magic-recenzie


   Lady Aline Marsden a fost crescută pentru un singur lucru, anume să se mărite cu cineva de același rang. în loc de asta, ea îi oferă nevinovăția sa lui John McKenna, un servitor de la conacul tatălui ei. Aventura lor pasională este de neiertat, John e gonit, iar Aline rămâne în provincie, exilată de societatea londoneză. McKenna a făcut avere și s-a întors mai puternic, misterios și fascinant decât oricând. Planul lui neînduplecat e să se răzbune pe femeia care l-a făcut să sufere atât de mult, dar magia dintre ei e la fel de vie ca odinioară, iar el trebuie să se hotărască dacă să-și ducă planul la bun sfârșit, sau să riște totul pentru prima, singura lui dragoste.

  ,,doua poveşti de dragoste, prima începută cu ani în urma de Lady Aline Marsden, fiica cea mare a contelui de Westcliff cu grăjdarul familiei, John McKenna, iar a doua poveste, intre fiica mai mică a contelui, Lady Olivia Marsden (Livia), despre care se zvonea că ar fi rezultatul uneia dintre aventurile contesei şi Gideon Shaw, un frumos şi bogat aristocrat american.„-Alina

1. Secretul unei nopţi de vară – Secrets of a Summer Night-recenzie

   Patru tinere îşi fac debutul în înalta societate londoneză având acelaşi scop: cel de a-şi pune farmecele în joc pentru a-şi găsi un soţ. Aşa se naşte planul lor îndrăzneţ. Annabelle Peyton este hotărâtă să-şi salveze familia de la dezastru. Aşa că se decide să se folosească de frumuseţea şi de inteligenţa ei pentru a determina un nobil să o ceară în căsătorie.

   Cel mai asiduu admirator al ei, bogatul, puternicul Simon Hunt, i-a spus foarte clar că îi poate oferi plăceri irezistibile – dar nu şi căsătoria. Prietenele ei încearcă să o ajute, conspirînd pentru a-l atrage într-o cursă pe un domn care li se pare potrivit pentru ea. Doar atunci Annabelle ar fi fost la adăpost de Simon… şi de propriile ei dorinţe. Dar într-o noapte de vară Annabelle cade pradă îmbrăţişărilor pasionale şi săruturilor ispititoare ale lui Simon… şi descoperă că dragostea este cel mai periculos joc dintre toate.

– Care ar fi pentru tine bărbatul ideal, domnişoară Peyton? o întrebă Lillian Bowman.
– Oricare nobil ar fi bun, zise Annabelle cu uşurinţă.
-Oricare? întrebă sceptică Lillian. Nu trebuie să arate bine?
Annabelle a ridicat din umeri.
– Ar fi bine, nu e şi necesar.
– Cum rămâne cu pasiunea? interveni şi Daisy.
– N-ar fi deloc binevenită.
– Inteligenţa?
– Negociabilă.
– Farmecul? întrebă Lillian.
– De asemenea negociabil.
– Nu vrei prea multe, remarcă Lillian. Eu una aş fi pus câteva condiţii. Alesul meu trebuie să fie brunet, frumos, un bun dansator… şi să nu-mi ceară niciodată voie să mă sărute.
– Iar eu vreau să mă mărit cu un bărbat care să aibă colecţia completă a operelor lui Shakespeare, spuse Daisy. Să fie liniştit şi romantic-ar fi şi mai bine dacă ar purta ochelari-să-i placă poezia şi natura. Şi să nu aibă prea multă experienţă cu femeile.
Sora ei mai mare ridică ochii spre cer.
– Se pare că nu ne vom bate pe acelaşi bărbat. Slavă Domnului

„- Joci? a întrebat-o aşezând tabla în faţa ei.
– Dame? Da, ocazional. 
– Nu dame. Şah.
Annabelle a clătinat din cap şi s-a făcut mică în colţul canapelei.
– N-am jucat niciodată. Nu vreau să par urâcioasă, dar… nu mă simt prea bine… nu sunt în stare să joc ceva atât de complicat…
– Este deci momentul să înveţi, a spus Hunt şi a scos dintr-un sertar o cutie din piele. Se spune că nu cunoşti cu adevărat o persoană până cînd nu joci şah cu ea.
Annabelle l-a privit cu atenţie. Era neliniştită pentru că era singură cu el… iar blândeţea lui o uimea. Parcă încerca cu tot dinadinsul să o determine să aibă încredere în el. Purtarea lui de acum era total diferită de cinismul de care dăduse dovadă în trecut.
– Chiar crezi asta?
– Bineînţeles că nu. Hunt a deschis cutia şi a aşezat pe tablă un set de piese din onix şi fildeş, atent lucrate. I-a aruncat o privire provocatoare. Adevărul este că nu poţi cunoaşte cu adevărat un bărbat până nu-i împrumuţi bani. Şi nu cunoşti o femeie până nu ajungi în patul ei.

2. S-a întâmplat într-o toamnă – It Happened One Autumn

    S-a întâmplat la bal… acolo unde frumoasa, îndrăzneața, Lilian Bowman a aflat că felul dezinvolt de a fi al americancelor nu era prea bine văzut. Iar cel care o dezaprobă cel mai tare era snobul Marcus, Lordul Westcliff, cel mai vânat aristocrat din Londra. S-a întâmplat în grădină… când Marcus a luat-o în brațe, Lilian a fost copleșită de o pasiune arzătoare pentru un bărbat pe care nici măcar nu-l plăcea. S-a întâmplat într-o toamnă… Marcus știa prea bine să-și stăpânească emoțiile, era o stâncă de neclintit. Dar fiecare atingere a lui Lilian era o tortură plăcută, cu fiecare sărut își dorea mai mult. Și totuși, cum să se gândească măcar să o ia de soție, când era atât de nepotrivită pentru el?

Livia s-a aplecat spre el.
– Mă întreb ce ţi-a făcut domnişoara Bowman? a spus ea cu voce tare. Hai, spune-mi, Marcus.
Dacă nu, imaginaţia mea mă va duce cu gîndul la ceva mult mai scandalos decît e capabilă să
facă biata domnişoară Bowman?
– Biata domnişoară Bowman? a răbufnit Marcus. Nu mă întreba, Livia. Nu am voie să discut acest subiect.
Asemenea majorităţii bărbaţilor, Marcus nu părea să înţeleagă că nimic nu înflăcăra imaginaţia unei femei decît un subiect pe care nu avea voie să îl discute.
– Hai, spune repede, Marcus, i-a poruncit ea. Altfel te voi face să suferi, să ştii.
– Dat fiind că familia Bowman a sosit deja, ameninţarea ta este gratuită.
– Bine, atunci am să ghicesc. Ai surprins-o pe domnişoara Bowman cu cineva, l-a permis vreunui domn să o sărute… sau chiar mai rău?
Marcus i-a răspuns cu un zîmbet slab.
– În nici un caz. Orice bărbat în toate minţile ar fugi mîncînd pămîntul. E de ajuns s-o priveşti o
dată.
Livia s-a încruntat pentru că fratele ei devenea mult prea aspru cu Lillian Bowman.
– E o fată foarte drăguţă, Marcus.
Faţada, oricît ar fi de frumoasă nu-i poate compensa defectele.
– Care ar fi?
Marcus a oftat de parcă aceste defecte erau mult prea evidente ca să merite să fie enumerate.
– Îi place să manipuleze oameni.
– Şi ţie, dragă, a murmurat Livia.
El a ignorat-o.
– E dominatoare.
– Şi tu la fel.
– E arogantă.
– Ca şi tine, i-a răspuns Livia amuzată.
– Credeam că vorbim despre defectele domnişoarei Bowman, nu de-ale mele.
– Dar păreţi să aveţi atît de multe în comun, a protestat Livia, încercînd să pară nevinovată.”

„- Aha. Se gîndea ia tot ceea ce ştia despre căsnicia lui Annabelle, la cît de apropiaţi erau cei doi. Dorinţa părea să se fi îndeplinit. S-a dat un pas înapoi să privească ritualul.
– Trebuie să stai aici, lîngă mine, a protestat sora ei. Spiritul fîntînii va fi mai dispus să îndeplinească dorinţa dacă ne concentrăm amîndouă. Lillian a izbucnit în rîs.
– Doar nu crezi că există un spirit al fîntînii. Cînd ai devenit atît de superstiţioasă?
– Spuse cea care tocmai a cumpărat o sticluţă de parfum magic.
– Nu am crezut niciodată că ar fi magic. Mi-a plăcut doar mirosul.
– De ce să nu credem? a întrebat-o jucăuş Daisy. Ce este rău în asta? Eu una refuz să cred că noi trecem prin viaţă fără ca ceva magic să ni se întîmple. Haide, vino să ne punem o dorinţă pentru Westcliff. Măcar atît să facem şi noi după ce a salvat-o pe draga de Annabelle din incendiu.
– Bine, bine. Stau lîngă tine, dar numai ca să am grijă să nu cazi în fîntînă. S-a apropiat de sora ei şi a cuprins-o de umeri privind spre apa tulbure.
Daisy a închis strîns ochii.
– Eu îmi pun dorinţa din adîncul inimii. Şi tu Lillian?
– Da, a şoptit Lillian, deşi nu era foarte convinsă că Westcliff avea să-şi găsească vreodată adevărata iubire. Dorinţa ei era, mai degrabă: sper ca Westcliff să-şi găsească o femeie care să îl aducă cu picioarele pe pămînt.
Daisy a aruncat aşchia de metal în fîntînă, iar aceasta s-a scufundat imediat. Şi-a frecat mîinile satisfăcută şi s-a întors cu spatele la fîntînă.
– Gata, a spus zîmbitoare. De-abia aştept să văd care va fi aleasa lui Westcliff.
– Oricine ar fi ea, îi plîng de milă, a răspuns Lillian.

Pentru mine nu există nimic mai frumos pe lume ca zâmbetul tău… niciun sunet nu-i mai frumos ca râsul tău… nu cunosc plăcere mai mare ca aceea de a te ţine în braţe. Azi am înţeles că n-aş putea trăi fără tine, încăpăţânată mică. Eşti singura mea speranţă de fericire în această viaţă – şi în viaţa următoare. Spune-mi, Lillian, iubita mea… cum de mi-ai pătruns atât de adânc în suflet?.

3. Diavolul în iarnă – The Devil in Winter

   Evangeline Jenner cea timidă este pe cale să devină foarte bogată, odată ce va intră în posesia moștenirii. Dar mai întâi trebuie să scape din ghearele rudelor ei lipsite de scrupule. Evie îl abordează pe vicontele Sebastian Vincent și îi face o propunere șocantă: căsătoria.

   Sebastian are o reputație scandaloasă: orice tânără care petrece câteva secunde în compania lui și-a pierdut pe veci reputația. Și totuși o față fermecătoare apare neînsoțită în pragul casei lui și îi oferă mâna ei. Dar, propunerea lui Evie are și o condiție: să nu mai facă dragoste după noaptea nunții… ceea ce înseamnă că Sebastian va trebui să se străduiască și mai mult să o seducă… sau să cunoască pentru prima oară în viața lui ce înseamnă dragostea adevărată.

Sebastian, lordul St. Vincent, se uita la tânăra care dăduse năvală în reşedinţa lui din Londra şi îşi spunea că nu o răpise pe moştenitoarea care trebuia săptămâna trecută, la Stony Cross Park.
Deşi răpirea era o noutate pe lunga listă a ticăloşiilor lui, Sebastian ar fi trebuit să procedeze cu mai multă inteligenţă.
Privind retrospectiv, Lillian Bowman fusese o alegere prostească, dar ta acel moment păruse soluţia perfectă. Familia ei era bogată iar el avea probleme financiare. Iar Lillian promitea să fie focoasă în aşternut, frumoasă, cu părul închis ta culoare, plină de temperament.

„— Vreau să mă mărit cu tine. Am nevoie de protecţia ta. Tata e prea bolnav şi prea slăbit ca să mă poată ajuta şi nu vreau să fiu o povară pentru prietenii mei. Ştiu că s-ar oferi imediat să mă găzduiască la ei, dar chiar şi atunci ar trebui să fiu mereu în gardă. O femeie necăsătorită nu se poate pune la adăpost, nici social, nici legal.
Nu e d-drept… dar nu-mi pot permite să mă lupt cu morile de vânt. Tu ai nevoie de o soţie bogată. Şi tu şi eu suntem la fel de disperaţi, ceea ce mă face să cred că îmi vei accepta propunerea. Dacă o vei face, va trebui să plecăm imediat la Gretna Green. Sunt sigură că rudele mele mă caută deja.
În tăcerea apăsătoare care a urmat, Sebastian a studiat-o cu o privire neprietenoasă. Nu avea încredere în ea. Şi nu voia să repete experienţa avută, după eşecul răpirii de săptămâna trecută.
Ea avea dreptate într-o singură privinţă. Sebastian era întradevărat disperat. Îi plăcea să se îmbrace bine, să mănânce bine şi să trăiască bine, lucruri care puteau fi confirmate de toţi creditorii lui.

Ne-am înţeles atunci, a şoptit el. Îţi accept propunerea. Mai sunt multe de discutat, bineînţeles, dar avem tot timpul. Drumul până la Gretna Green durează două zile. S-a ridicat şi s-a întins cu gesturi leneşe, conştient de privirea ei, care l-a studiat rapid. Trimit imediat vorbă să ni se pregătească trăsura iar valetul îmi va împacheta câteva haine. Vom pleca în cel mult o oră. Iar dacă te răzgândeşti cât suntem pe drum, să ştii că te strâng de gât.
Ea l-a privit ironic.
— N-ai fi a-atât de nervos dacă nu ai fi păţit-o săptămâna trecută, când cu răpirea unei victime ostile.
— Touche. Iar tu vei fi victima benevolă?
— Cea dornică, a spus Evangeline scurt. Părea să-şi dorească să fi pornit chiar atunci la drum.
— Sunt preferatele mele, a spus el. A făcut o plecăciune şi a ieşit din bibliotecă.”

Evie l-a ales pe cel mai mic şi l-a pus pe inelarul mâinii stingi. I se potrivea perfect. L-a apropiat şi ia examinat modelul. Era cel mai simplu dintre toate, o bandă strălucitoare gravată cu cuvintele Tha Gad Agam Ort.
— Ce înseamnă? l-a întrebat ea pe MacPhee.
— Dragostea mea te însoţeşte mereu.
St. Vincent nu s-a mişcat şi nu a scos nici un cuvânt. În tăcerea care a urmat, Evie a roşit şi şi-a scos inelul de pe deget. Regreta acum că se arătase interesată de ele. Inscripţia nu se potrivea deloc cu ceremonia pripită care nu făcea altceva decât să demonstreze că era un simulacru de căsătorie.
— Nu cred că vreau un inel, totuşi, a murmurat ea şi l-a pus uşor la loc.
— Îl luăm, a spus St. Vincent, uimind-o. A luat inelul şi a adăugat: sunt doar vorbe. Nu înseamnă nimic

.”

4. Scandal în primăvară – Scandal in Spring

   După ce au petrecut trei sezoane la Londra, tatăl lui Daisy Bowman i-a spus că trebuie să-şi găsească neapărat un soţ. Acum. Iar dacă Daisy nu va fi în stare să găsească pretendentul potrivit, se va căsători cu bărbatul ales de el, nemilosul, distantul, Matthew Swift. Daisy este îngrozită. Se hotărăşte să se mărite cu oricine, numai cu Matthew nu…

   Dar nu a luat în calcul şarmul neaşteptat a lui Matthew… sau senzualitatea arzătoare care le va scăpa curând de sub control, amândurora. Iar Daisy va descoperi că cel pe care l-a urât dintotdeauna, ar putea fi chiar bărbatul visurilor ei. Dar chiar în momentul în care decide să i se abandoneze, este descoperit un secret scandalos… un secret care i-ar putea distruge atât pe Matthew, cât şi iubirea lor, irezistibilă şi pasională, care depăşeşte cele mai sălbatice fantezii ale lui Daisy.

,,Ca și tatăl ei, Swift o găsea prea puţin interesantă. Daisy îsi spuse că nu trebuia să-i pese, dar gândul o răni.
El se schimbase într-un costum gri închis, călcat impecabil, la care asortase o vestă albă şi o cravată neagră, cu un nod foarte conservator. Deşi în Europa era la modă ca bărbaţii să-şi lase părul să crească ceva mai lung, se părea ca stilul acesta nu ajunsese până în America. Matthew Swift era tuns scurt şi era proaspăt ras. Avea aerul unui băieţandru.
Daisy îl privea pe furiş în timp ce el făcea noi cunostinţe. Surprinse expresiile de încântare ale domnilor mai în vârstă şi pe cele pline de gelozie ale celor mai tineri. Şi felul în care îl priveau femeile…
– Dumnezeule! murmură Annabelle. Cine e?
– Domnul Swift, îi răspunse sec Lillian.
Annabelle şi Evie făcură ochii mari.
– Cel pe care-l d-descriai ca fiind un pachet de oa-oase? întrebă Evie.
– Cel care era la fel de incitant ca o farfurie de spanac ofilit?
Lillian se strîmbă. îşi lua privirea de la Swift şi-şi mai puse puţin zahăr în ceai.
– Poate că nu este chiar atât de hidos precum vi l-am descris, recunoscu. Dar nu vă lăsaţi păcălite de aparenţe.
Odată ce-l veţi cunoaşte mai bine, vă veţi schimba complet părerea.
– C-cred ca sunt aici vreo câteva do-domnişoare care chiar ar vrea să-l cunoască mai bine, remarcă Evie, făcând-o pe Annabelle să izbucnească în râs.
Daisy aruncă o privire rapidă peste umăr şi-i dădu dreptate. Doamnele se agitau, chicoteau şi-i întindeau câte
o mâna înmănuşată.
Şi toata agitaţia asta numai pentru că e american, deci o noutate, bombăni Lillian. Dacă erau fraţii mei aici,
nici nu l-ar fi băgat în seamă pe domnul Swift.
Daisy ar fi vrut să fie de acord, dar nu credea că vreunul dintre fraţii lor ar fi avut acelaşi efect. Ei erau moştenitorii unei imense averi, dar nu aveau fineţea atent cultivată a domnului Swift.
– Se uită încoace, le anunţă Annabelle. S-a încruntat şi el ca şi ceilalţi.”

5. Un bărbat îndrăgostit – A Wallflower Christmas-recenzie

   La Londra era Crăciunul, iar Rafe Bowman tocmai venise din America la întâlnirea aranjată cu Natalie Blandford, fiica foarte binecrescută și foarte frumoasă a lordului Blandford. Chipul ca sculptat și fizicul impunător aveau să o impresioneze cu siguranță pe domnișoara care îl aștepta și dacă nu ar fi fost obișnuințele lui americane șocante și reputația nu tocmai bună, căsătoria dintre ei ar fi fost un lucru sigur.
Înainte să înceapă să o curteze, Rafe își dă seama că trebuie să învețe regulile societății londoneze.

  Nimeni nu putea însă să știe ce avea să urmeze când patru domnișoare își încearcă pe el talentele de pețitoare, iar însurătoarea devine mai complicată decât ar fi crezut Rafe Bowman că poate să fie, mai ales pentru el, un bărbat obișnuit să primească tot ce își dorește.

   Crăciunul are totuși căile lui. El poate să schimbe un cinic într-un romantic și poate să aprindă pasiunea în inima  cea mai rece.

,,Hannah ridică imediat privirea şi văzu cum în ochii lui păcătoşi dansa o strălucire amuzată. Inspiră cu indignare şi rosti:
-O să spun…
– Poţi să spui cui îţi place, fiindcă eu o să neg.
Ea se încruntă.
– Eşti şi mai rău decît un ticălos. Eşti un netrebnic.
– Dacă nu ţi-a plăcut, murmură el, atunci de ce m-ai sărutat şi tu?
– Nu te-am…”

 Citiţi şi despre: Seria Hathaways-Lisa Kleypas-poveşti cu parfum de levănţică
Goodreads Seria Wallflowers
Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

Sursa foto Pinterest

13 COMMENTS

    • Una din seriile mele preferate, iar Diavolul in iarna cartea pe care o recitesc atunci cand ma simt indecisa. Nu stiu de ce, dar ma fascineaza Sebastian. Evoluatia lui chiar este interesanta.

  1. Imi place cum scrie Lisa Kleypas dar seria aceasta nu am citit-o. Am timp insa 🙂 😉

    • Mirela ar merita sa ii dai o sansa. Preferatele mele sunt 1,2 si 3. Este imposibil sa nu te indragostesti de aceste cupluri, au sare si piper, dar si personalitate. Actiunea nu este statica si atunci cand te astepti mai putin apare o surpriza.

  2. Am început sa citesc cărțile autoarei într-o vara acum câțiva ani. Devenisem obsedata, asa de mult mi-au plăcut. Din păcate, nu am mai citit de mult timp un historical romance. E cazul să revin la ele.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.