Viața pe care am visat-o de Kerry Lonsdale - Editura Litera

Viața pe care am visat-o, de Kerry Lonsdale – Editura Litera – recenzie

Viața pe care am visat-o

Autor: Kerry Lonsdale

Titlul original: Everything We Keep

Număr de pagini: 320

Editura: Litera

An: 2019

  Ei bine, mă văd nevoită să recunosc că această carte m-a surprins. Am citit câte ceva despre ea, descrieri și prezentări și cumva mi-am făcut, în mintea mea, o părere desul de clară. Totuși pe parcursul lecturii m-am trezit surprinsă de o mulțime de evenimente și personaje la care nu m-am așteptat. Eu zic că un cititor luat prin surprindere, este un cititor fericit.

   Aimee este o tânără care a pierdut prea multe în viață. În ziua nunții ei, cu James, iubitul ei de prea mulți ani, se vede nevoită să participe la slujba lui de înmormântare. În aceeași zi, același loc, ba chiar și cu aceleași flori. Mi s-a părut un picuț trasă de păr scena, adică o astfel de tragedie este în sinea ei, prea mare, nu văd motivul pentru care s-ar merge chiar până acolo. Dar am priceput motivul, dramă dusă la extrem, personajul se dărâmă din toate punctele de vedere.

  Aimee trebuie să meargă cumva mai departe și este sprijinită de familia ei, care îi este alături. Dar cum o tragedie nu vine niciodată singură, părinții ei hotărăsc, parcă cumva peste noapte, să închidă restaurantul familiei, unde lucrează și ea și pe care visa să-l preia într-o bună zi.

  Dărâmată de viață se străduiește să-și creeze un drum al ei. Își pune în aplicare planul de a deschide o mică cafenea, unde să se mai servească și câteva dintre rețele ei preferate. De asemenea, încearcă într-un fel sau altul, să revină în lumea de afară. La o expoziție de fotografie îl cunoaște pe Ian, un bărbat de care se simte atrasă pe loc, cu toate că se străduiește să nege acest lucru.

  Printre picături apare și un personaj ciudat, o anume Lacy Saunders, un parapsiholog specializat în dispariții și crime. Această Lacy își tot face apariția în multe locuri, iar Aimee este dată un pic peste cap. până la urmă, James, murise într-un accident cu barca, nimic legat de crimă, iar trupul său neînsuflețit fusese până la urmă recuperat, deci nu mai era nici dispărut.

  Totuși ceva o face să creadă că lucrurile nu au stat neapărat așa și se hotărăște să cerceteze. Familia lui James dă, încă de la începutul romanului, senzația că ceva nu este în regulă. La mijloc de află un imperiu și foarte mulți bani, o combinație care are obiceiul să atragă după sine o mulțime de tragedii, de încurcături și de probleme.

  Toată lumea încercă să o oprească din cercetările sale, familia și prietenii din cauza îngrijorării manifestate pentru ea, pentru faptul că pare să nu poată accepta tragedia din viața sa, iar familia lui pare să dorească stăpânirea unui posibil scandal.

  Aimee pleacă într-o călătorie cât se poate de periculoasă, dar are norocul de-al avea alături de ea pe Ian. Atracția dintre ei este tot mai mare, pe măsură ce ajung să se cunoască mai bine și să se apropie, dar Aimee are încă gândurile îndreptate către James și se simte contrariată de propriile sentimente.

  În călătoria ei, îl întâlnește pe Carlos, un pictor care seamănă mult prea tare cu James al ei, ba chiar și picturile sale îi aduc aminte de viața pe care cei doi au împărțit-o. Totuși el spune că nu o cunoaște, că nu a văzut-o niciodată. Ea, în schimb, este convinsă că stă de vorbă cu logodnicul crezut mort de toată lumea.

  În spatele acestei povești stau interese mari și se pare că un accident l-a făcut pe James să-și piardă memoria și să o ia de la capăt într-o altă lume. Totuși cineva știe de existența lui, dar de ce a fost ținută secret? Toate aceste detalii urmează să fie descoperite în timp ce Aimee sapă tot mai mult.

  Dar mai sunt ei aceleași persoane ca atunci când trebuiau să se căsătorească? Viața lor a fost întreruptă și acum întrebarea este, se mai poate lua de la capăt? Poate că și dacă au reușit să se regăsească într-un fel sau altul, timpul a reușit să-i separe până la urmă. Fiecare dintre ei a descoperit oameni noi, lucruri noi despre lume și despre ei înșiși.

Ne-am privit în ochi. Maxilarul lui s-a încordat. A fost singurul avertisment perceput de mine. În prima secundă, el era lângă ușă, iar în următoarea era lipit tot de mine. Degetele lui erau în părul meu, iar buzele lui, lipite de ale mele. Furtuna pe care o stârnisem în el mai devreme s-a năpustit asupra noastră.„

  Totuși faptul că au reușit să descopere adevărul despre ceea ce s-a întâmplat, că s-au lăsat ghidați de presentimentul că lucrurile nu sunt așa cum par, a reușit să le aducă un soi de pace și de liniște sufletească, astfel încât să li se permită să meargă mai departe, de data asta cu adevărat, să lase în urmă trecutul și regretele sale.

  A fost o lectură ușoară, pe alocuri exagerată, dar nu am simțit că m-a deranjat și până la urmă a reușit să mă prindă. O recomand cu drag pentru un binemeritat moment de relaxare.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.