Vrei o recenzie pertinentă?

Vrei o recenzie pertinentă?

Vom evalua cărţile cărora le scriem recenzii cu un sistem de steluţe după cum urmează:

evaluare-carte-5 - Vrei o recenzie pertinentă?5 Steluţe

 Cartea este foarte bună, nemaipomenită, ne-a plăcut foarte mult, oricând poate fi recitită, are loc de cinste în bibliotecă. Vom promova cartea/recenzia în social media prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie: Facebook, Printerest, Twitter, Instagram, grupuri de specialitate, grup propriu al site-ului. Va fi recomandată cititorilor, prietenilor, şi menţionată de câte ori vom avea ocazia în diverse articole.evaluare-carte-4 - Vrei o recenzie pertinentă?

4 Steluţe

 Cartea este foarte bună, numai că a existat ceva ce nu ne-a făcut să acordăm maximum. Poate fi din cauza traducerii-unde este cazul, a micilor greşeli de exprimare, a unor detalii enervante sau descrieri puţin obositoare, are lipsă ceva. Cartea va fi promovată în social media/distribuită, recomandată.evaluare-carte-3

3 Steluţe

 Cartea este bună, dar are elemente plictisitoare, este puţin greoaie la citit. Se vor menţiona atât părţile pozitive, cât şi părţile negative, de ce nu a plăcut, argumentând aceste aspecte. Cartea va fi promovată/distribuită în social media lăsând la latitudinea cititorilor să decidă. Are potenţial.

evaluare-carte2 Steluţe

 Cartea este ok, dar cam atât, nu ne-a plăcut, nici nu ne-a displăcut, vor fi menţionate părţile pozitive, dar şi părţile negative, puncte slabe. Recenzia cărţii va fi distribuită în social media adusă în atenţia cititorilor, dar nu va fi recomandată. Are potenţial, dar lăsăm cititorii să decidă. Vrei o recenzie pertinentă?evaluare-carte-1

1 Steluţă

 Mai bine NU. Dar având în vedere că putem întâlni şi astfel de cărţi, care să nu ne placă chiar deloc din diverse ,,n” motive ce vor fi menţionate. Va fi scrisă o recenzie, o distribuim să fie adusă în atenţia cititorilor, nu va fi  recomandată. Nu insistăm asupra ei, nu o mai aducem în atenţia cititorilor.

Pentru toate cărţile vom îndemna la lectură, asta pentru că este posibil ca evaluarea noastră să fie subiectivă.  Nouă poate să ne placă o carte, dar la alţi 5 cititori să nu placă, sau invers, aici fiind vorba de percepţia fiecărui cititor ca şi individ.

Din acest motiv, vă îndemnăm să citiţi cărţile pe care noi le prezentăm.  Dacă vă atrage subiectul, şi vă aşteptăm cu păreri care pot fi diferite de ale noastre. Şi aşa cum se spune:  Fiecare carte îşi are cititorii săi.

 Dorim transparenţă, sinceritate şi calitate. Oricare ar fi părerea noastră, cititorii sunt cei care decid dacă vor citi sau nu.

Mulţumim de înţelegere.

14 COMMENTS

  1. Ma bucur ca ati introdus acest sistem si abia astept sa citesc prima recenzie conform acestei noi structuri. Bafta fetelor!

  2. Imi place noua schema a site-ului 🙂 . Cred ca ideea este foarte buna mai ales ca aveti totusi o experienta in spate, cu o echipa bine inchegata (atat cat am putut sa imi dau seama) .
    Personal, pe cat posibil, voi citit cartile recomandate si voi reveni cu impresiile mele, chiar daca nu vor fi in acord cu parerea/recenzia prezentata.

    • Nu suntem noi buricul pamantului, poate evaluarea noastra nu va fi cea buna, dar ne vom spune parerea, din punctul nostru de vedere si speram sa fie unul care reflecta realitatea. Oricum, dupa cum se stie oricat de obiectivi am fi, se ajunge la subiectivism pentru ca este vorba de perceptia noastra de cititor. Speram sa fim competenti.

  3. Buna ideea de a actiona asa! Asteptam recenziile! Eu una abia astept sa mai aflu detalii si despre alte carti! 😀

  4. Acest sistem de ”notare” cred că ajuta pe toată lumea – echipa, cititori și colaboratori. E un fel de obiectivitate – subiectivă, dar sinceritatea e cea mai indicată până și în literatură. părerea mea! Felicitări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.