Ziua izbăvirii de Sandra Brown - Editura Litera - recenzie

Ziua izbăvirii, de Sandra Brown – Editura Litera – recenzie

Ziua izbăvirii

Autor: Sandra Brown

Editura Litera

Anul apariției: 2020

Titlu original: Fat Tuesday

Gen: romance, polițist

Număr de pagini: 477

    Ziua izbăvirii de Sandra Brown – Editura Litera – recenzie

  Ziua Izbăvirii – un roman captivant, care surprinde traseul lui Burke Basile, polițist în New Orleans, în căutarea răzbunării împotriva celor care l-au omorât pe prietenul și partenerul său. Va găsi el răzbunarea pe care o caută? Își va răscumpăra el greșelile și se va putea izbăvi?

  Povestea debutează cu procesul lui Wayne Bardo, acuzat de moartea lui Kevin Stuart, partenerul lui Burke. Neliniștea se cuibărește în sufletul său, știind că cel care îl apără, este nimeni altul decât Pinkie Duvall, avocat celebru, cunoscut pentru reușitele sale în achitarea infractorilor.

  În timpul unei operațiuni pentru capturarea unor traficanți de droguri, Wayne Bardo îl folosește drept țintă umană, pe Kevin. Fiind întuneric, Burke trage cu pistolul și îl omoară din greșeală, tocmai pe prietenul său, Kevin.

  Cariera sa impecabilă stă sub semnul întrebării, iar vestea achitării lui Wayne Bardo, este picătura care umple paharul. Șeful său, Douglas Patout îl sfătuiește să ia o pauză, dar Burke este mai hotărât ca oricând să îi facă pe adevărații criminali să plătească.

  Pinkie Duvall, un personaj magistral construit, este omul puternic, pe care aparent nu îl poate atinge nimeni. Bănuit de poliție că el ar sta în spatele afacerilor cu droguri, nimeni nu reușeste să găsească vreo dovadă împotriva lui. Fiecare razie de-a poliției se soldează mereu cu câte un eșec, de aceea Burke bănuiește că în rândul colegilor săi există un trădător.

  Când află că soția lui înșală, Burke simte că nu mai are nimic de pierdut, și pune la cale un plan genial pentru a-l prinde pe Pinkie Duvall. Sub pretextul că presiunea e mult prea mare pentru el, își dă demisia din poliție, pentru a purta propriul război în stilul caracteristic.

  Află de la patroana celui mai luxos bordel, Ruby, că singurul punct slab al lui Pinkie este soția lui. Mereu în umbra lui, discretă, Remy devine interesul numărul 1 al lui Burke. Urmează câteva zile în care o urmărește pe Remy. Studiind-o din umbră, nu poate să nu remarce frumusețea acesteia, însă fără a o cunoaște cu adevărat Burke nutrește pentru ea doar sentimente de dezgust și ură. Pentru el, Remy e doar o femeie pe interes.

  Pune la cale un plan prin care cu ajutorul lui Jeremy, un delincvent sexual, ei se deghizează în preoți, și reușesc să o răpească pe Remy. Pinkie Duvall este disperat și antrenează toate forțele sale pentru a o găsi pe soția sa.

  Într-un peisaj luxuriant, în mlaștina din New Orleans, departe de ochii lumii, Burke începe să o vadă cu alți ochi pe Remy. Ea nu este doar o femeie care s-a măritat din interes, ci este încă o victimă de-a lui Pinkie. Remy este un obiect pentru soțul ei, o obsesie bolnavă, iar ea este conștientă de acest lucru. Nu poate scăpa din această relație toxică, pentru că știe că Pinkie i-ar face rău surorii sale: Flarra.

  Atracția dintre cei doi este incendiară, și amândoi îi cad în plasă. Povestea care se înfiripă între cei doi este poate cea mai emoționantă parte din poveste. Dragostea îi eliberează pe amândoi în feluri în care nu și-ar fi imaginat vreodată.

  Remy este eliberată, dar oare pentru Pinkie ea mai e la fel? ,,Soția lui Pinkie Duvall trebuia să fie la fel de perfectă ca orhideele, ca vinurile sau precum cariera lui. De-aceea era atât de furios. Acum, Remy era distrusă pentru el. Nu avea să mai poată să se bucure de ea din nou.’’

  Modul iscusit al autoarei ne ține în suspans până la final, nebănuind deloc ce turnură poate lua întreaga poveste. Planul pe care îl pun la cale Burke și Remy, ajutați de Procuratură este dezvăluit pas cu pas, crescând doza de suspans la cote maxime.

  La balul organizat de Pinkie, măștile cad, dar oare va reuși Burke să îl demaște pe avocatul corupt? Va găsi el izbăvirea de care are nevoie? Ce se va întâmpla cu dragostea dintre el și Remy? Cine este trădătorul din Poliție?

  Un roman excepțional de bine construit, care te ține în suspans de la prima până la ultima filă.

,,Polițist în New Orleans, Burke Basile a ajuns într-un punct în care nu mai are nimic de pierdut: partenerul și cel mai bun prieten al său a murit, cariera în jurul căreia și-a construit viața i se prăbușește, căsnicia i s-a destrămat și singurul motiv pentru care nu își pune capăt zilelor este o ultimă misiune – răzbunarea pe vinovatul moral pentru moartea partenerului său. Planul său se concentrează asupra lui Pinkie Duvall, un avocat cunoscut pentru salvarea infractorilor de la condamnare și care conduce, în paralel, o rețea de trafic de droguri și de cluburi deocheate.

  Însă chiar și aparent invulnerabilul Pinkie Duvall are un punct slab – frumoasa și tânăra lui soție, Remy, pe care Burke o răpește pentru a-l atrage pe avocat într-o înfruntare față în față. Dușmanul său e unul redutabil, iar tentaculele puterii lui ajung chiar printre colegii lui Burke. Mai mult, planul este pus în pericol de atracția explozivă dintre el și Remy, care îi deturnează strategia și îi aduce speranța izbăvirii.

  Iubirea care se înfiripă între cei doi le dă șansa să se salveze, dar pentru a o scăpa definitiv de soțul ei dominator, Burke este nevoit să o lase pe Remy să se întoarcă la acesta. Momentul adevărului va fi balul mascat organizat de Pinkie Duvall, când toate secretele sunt dezvăluite, Burke trebuie să-și ispășească păcatul secret, iar iubirea și iertarea sunt puse la grea încercare.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți Sandra Brown

 

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

6 COMMENTS

  1. Imi plac cartile autoarei,mai ales cele aparute la Litera in ultimii ani.
    Felicitari Anca pentru recenzie!

  2. Ce carte interesanta ai citit, se vede ca te-a prins tare povestea.
    Si eu citesc adesea Sandra Brown, foarte rar s-a intamplat sa ma dezamageasca vreun titlu de-al ei.
    Am sa adaug cartea pe lista mea de lectura, de data aceasta am omis sa o citesc.

  3. A fost primul meu contact cu Sandra Brown, Nu stiu cum se face dar am fugit mereu de cartile ei. De ce fugi, nu scapi :)) M-a surprins intr-un mod in care nu imi imaginam. Apreciez la un autor modul in care te tine in priza, iar Sandra Brown in aceasta carte a reusit din plin.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.