14 sfaturi pentru femeile care se lasă agățate pe internet

14 sfaturi pentru femeile care se lasă agățate pe internet – Rubrica La vie en noir

  Acum câteva săptămâni v-am împărtășit impresiile mele despre situațiile în care abordarea femeilor pe rețelele de socializare riscă să degenereze. Pentru că am tratat problema discutând mai mult despre contextele care nu zugraveau în cele mai favorabile nuanțe reprezentanții sexului masculin, am simțit că eram datoare să mă poziționez și în cealaltă parte a baricadei.

  Deși femeile sunt cele care sunt mai des abordate și invitate în oraș și acest detaliu le oferă avantajul de a selecționa ceva mai atent posibilii parteneri, această situație nu le scutește de întâmplări neplăcute sau jenante.

  Astfel, ca să fie cât de cât echitabil, las mai jos 14 situații care vizează femeile și ceea ce stă în spatele unor decizii pe care acestea le iau atunci când se lasă agățate pe internet:

 1. Lucrurile sunt adesea diferite de ceea ce par. Un tip care te vânează pe net o face în general pentru că variantele sale de a agăța pe cineva în mediul fizic sunt reduse. Cei care au opțiuni in care să aleagă cu ușurință, nu au nevoie să aloce zile întregi că să te convingă să ieși la un suc. Așa că nu porni la drum blocată pe ideea că micul prinț este timid și ghinionist în dragoste, pentru că cel mai probabil în spatele unui ecran impersonal reușeste mult mai bine să nu își ascundă caracterul îndoielnic.
 2. Dacă te decizi totuși să îi acorzi o șansă și să vă vedeți în persoană, pregătește-te ca în realitate să arate oarecum diferit. La fel cum noi, femeile apelăm la machiaj și filtre instagram pentru a ascunde părți de care nu suntem mândre sau pentru a evidenția pe cele care ne avantajează, și în cazul lor putem să ne așteptăm la câteva kilograme în plus, o gușă dublă sau un început de chelie.
 3. Pentru prima întâlnire, alege un loc public care să te scutească de intimități nedorite sau forțate. O idee bună ar fi să ai un plan de back-up în cazul în care realizezi că nu e tocmai întâlnirea pe care ți-o imaginai.
 4. La fel cum nu e indicat să pleci de acasă nemâncată, este de bun augur să nu ieși la o întâlnire cu un aer disperat. Nu te îmbrăca ca de nuntă, nu te flamânzi ca să pari mai suplă, nu te machia ca la decernarea premiilor Oscar. Poate cel mai important ar fi să nu te prezinți la o întâlnire cu nevoile sexuale nesatisfăcute de o perioadă mult prea lungă de timp. Îți va afecta percepția asupra celui din fața ta și te va face să crezi că sunteți pe aceeași lungime de undă chiar și atunci când nu este cazul.

  Citiți articolul integral pe blogul dananichitelea.ro

  Rubrica La vie en noir

  foto freepik

  14 sfaturi pentru femeile care se lasă agățate pe internet

 

 

 

 

***Dana Nichițelea (Dana)*** – sunt absolventă de studii psiho-sociale, mamă, devoratoare de cărți, pasionată de filme și cești de cafea aromată, îmi plac plimbările lungi și singuratice pe care le alternez cu reuniuni vesele între prieteni dragi, prăjiturile cu ciocolată și diminețile leneșe. Aleg să mă mențin mereu ocupată desfășurând simultan activități diverse. Mă relaxează conversațiile cu persoane lipsite de false pudori, pentru care sarcasmul, ironia si o doză de cinism, nu reprezintă un punct de cotitură. Am debutat în februarie 2020 la Editura Heyday Books, Bacău cu volumul de proză scurtă “Povestea funcționarului care a devenit cuier”, sunt co-autor în cadrul colecţiei de nuvele "Nuanţe de piper şi ciocolată" - Editura Siono, Bucuresti, lansată în septembrie 2020, iar în februarie 2021 am publicat primul meu roman – La răsărit e ceață – Editura Heyday Books, Bacău. Pentru mine, Literatura pe tocuri reprezintă o comunitate de prieteni, un spațiu în care libertatea și curiozitatea se întrepătrund și un nou început alături de oameni pasionați de lectură.

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.