2014 „Putin.Biografia interzisa” de Stanislav Belkovski-Editura Corint

2014 „Putin.Biografia interzisa” de Stanislav Belkovski-Editura Corint

PutinO carte absolut incendiara si incomoda pentru Kremlin, interzisa in Rusia

 Informatiile dezvaluite sunt de natura sa arunce in aer miturile si prejudecatile despre unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Celebrul analist politic Stanislav Belkovski ii contureaza liderului rus un portret deloc magulitor, scandalos pe alocuri, dar, mai presus de orice, veridic. Distrugand toate cliseele, el il prezinta pe tarul actual ca pe un om framantat de mari probleme, care a avansat in cariera fiindca a stiut intotdeauna sa le fie loial stapanilor sai. Pentru Belkovski, Putin e un om lipsit de orice interes fata de ideologii si chiar fata de politica si e manat doar de dorinta de a face bani pentru el si apropiatii sai, pe care politologul nu se sfieste sa ii numeasca niste cleptocrati.

Cartea dezvaluie nu neaparat tot adevarul despre Putin, cat, mai degraba, despre sistemul creat de acesta, in care informatiile si dezinformarile se contopesc pe nesimtite, pana cand granitele dintre adevar si minciuna se sterg cu totul. Belkovski e un demn reprezentant al poporului sau profund suspicios, in mijlocul caruia abunda teoriile conspiratiei si pentru care orice e posibil, oricat de nebunesc ar parea. Cartea lui se construieste ca un demers detectivistic, in care povestea eroului principal se tese treptat, din imbinarea celor mai diverse piese de puzzle, de la zvonurile cele mai incredibile (sau de la absenta lor), la decodarea faptelor puternicilor zilei si de la analizele freudiene la cantarirea unor coincidente atat de bizare, incat nu pot fi decat etapele unor planuri machiavelice.”– The Huffington Post

Stanislav Belkovski (n. 1971), analist politic si specialist in comunicare rus, var al oligarhului Boris Berezovski. A lucrat in calitate de consultant politic, strateg de campanie electorala si autor de discursuri pentru politicieni de top din Rusia, dar si din Ucraina. Colaboreaza cu ziarul Moskovski Komsomolet, cu postul de radio al opozitiei Eho Moskvi („Ecoul Moscovei”), cu proiectul Snob.ru, si are propriul sau podcast, FSB, Faktor Stanislava Belkovskogo (un joc de cuvinte pornit de la acronimul celebrului serviciu mai mult sau mai putin secret care este urmasul KGB-ului). A scris cinci carti si sute de articole si, alaturi de alti politologi, a infiintat Consiliul pentru Strategie Nationala, un think tank moscovit care a realizat si a dat publicitatii rapoarte-analiza foarte mediatizate despre relatia dintre stat si marii oligarhi (Stat si oligarhie si Noua verticala a puterii). Pe plan mondial s-a facut remarcat in 2007, atunci cand estimarile sale conform carora averea personala a lui Vladimir Putin ar fi fost de circa 40 de miliarde de dolari au fost publicate de prestigioasele Die Welt si The Guardian, iar in Romania a devenit celebru la inceputul anilor 2000, cand a lansat o propunere socanta pentru rezolvarea crizei transnistrene: desfiintarea statului Moldova prin alipirea republicii separatiste la Rusia si unirea Basarabiei cu Romania.

Sursa Grup Editorial Corint

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.