2015 „Regina Adevarata” de Erika Johansen-Editura Trei

2015 „Regina Adevarata” de Erika Johansen-Editura Trei

Regina AdevarataLa Editura Trei a aparut cartea Regina Adevarata (The Queen of the Tearling ) de Erika Johansen.

Scurta descriere:

Primul volum al seriei Regina tinutului Tearling

Trecerea, un cataclism misterios, a facut sa piara cea mai mare parte a umanitatii, alaturi de tehnologia ultramoderna. Regresand in epoca feudala, dar aflandu-se totodata undeva in viitor, supravietuitorii o iau de la capat pe un teritoriu nou, numit Tearling: un tinut saracit, pradat de propriii sai nobili si de regatul Mortmesne, condus de Regina Rosie.
Singura speranta a poporului ingenuncheat este mostenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fata de 19 ani care nu cunoaste decat lumea cartilor si, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.
Calatoria viitoarei regine este inceputul unei initieri dure, pe parcursul careia infrunta moartea sub diferite chipuri și isi descopera darul clarviziunii.
O lume fantastica si infricosatoare, ce aminteste de Jocurile Foamei!

O lectura epica! Johansen construieste un roman fabulos, cu rasturnari de situatie la tot pasul si personaje memorabile. – New York Post

Johansen insereaza cu o mana de expert coliere magice, coduri de onoare, intriga politica si un graunte de mister intr-o poveste ce strabate spatiul si timpul. – Booklist

Autoarea imagineaza o masina a timpului intunecata si naucitoare. E posibil sa fim in secolul XXIV, dar totodata si in Evul Mediu? Aceasta intrepatrundere a epocilor ne face sa privim lumea de astazi – si mai ales tehnologia si educatia – intr-o lumina cu totul noua. – Glamour

„Cineva o apuca de subsuori si o rasuci pe spate. In fata ochilor ii jucau pete negre. Rana din grumaz i se deschise si mai mult si incepu sa-i pulseze cu sange cald. Picioarele ii cazura fiecare intr-o parte, nervii i se trezira la viata si o lovi o durere nemaivazuta, de parca gamba i-ar fi fost strapunsa deodata de nenumarate cioburi. Deasupra ei aparu un chip de culoarea mortii, cu doua gauri negre, impenetrabile. In loc de ochi si cu gura patata de sange. Kelsea nu putu sa-si opreasca un tipat, pana sa-si dea seama ca nu era decat o masca.”

Erika Johansen si-a luat masteratul la Iowa Writers’ Workshop, una dintre cele mai importante destinatii pentru scriitorii in devenire. A inceput sa lucreze la seria Regina tinutului Tearling inca din 2007, inspirata de un vis: „imaginea unor corabii la linia orizontului”. „Am vrut sa-mi imaginez un scenariu de cosmar, o lume in care cartile nu mai au nicio valoare, si sa vad ce se intampla”, declara Erika Johansen intr-un interviu.
Regina Adevarata a fost numita versiunea feminina a celebrului Urzeala Tronurilor, insa autoarea crede ca seria Dune, a lui Frank Herbert, e mai apropiata de naratiunea ei.
Warner Bros. si David Heyman, producatorul seriei Harry Potter, au obtinut drepturile de ecranizare, iar pentru rolul lui Kelsea Raleigh a fost aleasa Emma Watson.

Sursa Editura Trei

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.