A doua sansa la dragoste – Elizabeth Thornton

A doua sansa la dragoste – Elizabeth Thornton

A doua șansă la dragoste de Elizabeth Thornton

A doua șansă la dragoste de Elizabeth Thornton

Titlul în engleză: The Runaway McBride

Număr pagini 259

Editura Alma/Litera

Traducere: Elena Irimia

Anul apariției 2014

Seria Seers of Grampian

1 Runaway McBride – A doua șansă la dragoste

2 Scott and I – Frumoasa trădătoare

3 A Bewitching Bride

A doua șansă la dragoste” e o carte plină de aventuri, mister, pasiune şi suspans. Se pune accent pe importanţa căilor ferate şi folosirea electricităţii, dar şi pe emanciparea femeii şi rolul acesteia în societate. Apariţia unei cărţi stârneşte multă vâlvă în jurul unor persoane influente şi singura soluţie pe care o vede persoana vizată este eliminarea celor care o deţin.

James Burnett este un bărbat norocos, iubește o femeie, o pierde și după ani de întrebări lipsite de răspuns o găsește, dar pionul principal este bunica lui Lady Valeria, ea îl îndrumă să vadă esenţialul. El moşteneşte de la bunica sa puterea de a vedea în viitor și misiunea lui este Faith, femeia care o adorase, dar dispăruse din viața lui. Deși fusese căsătorit, nu se simțise împlinit. Rămas văduv, se bucură de viciile disponibile, whisky de calitate și multe femei, dar știe că e doar o pierdere de timp.

A fost amuzantă metoda bunicii sale de a-l trezi pe James la realitate. Aceasta se uita printr-o oglindă la nepotul ei în timp ce făcea amor cu o femeie ușoară (doar James ştia acest aspect, în fond era o femeie moartă). Oropilat de această senzaţie neplăcută, îşi dă seama că e timpul să asculte vocea interioară și să o caute pe Faith pentru o salva. Viața ei era în pericol și noaptea de noapte trăia un coșmar care îl înfiora. A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton

Faith McBride îl iubise pe James cu ardoare, crezuse în el, îl așteptase, dar el o dezamăgise profund alegând pentru căsătorie o altă femeie. Suferise mulți ani și se pregătise mental pentru întânirea cu el, dar ceea ce simtea nu era uitat. Între ei persista aceeași pasiune, aceeși intensitate care îi făcuse să își piardă cumpătul cu ani în urmă. Scopul ei era să afle vești despre mama ei, dar își dă seama târziu că punând întrebări despre ea deranjează anumite persoane care se puteau simți amenințate de ceea ce lăsase în urmă. Cartea lui Madeline ascunde un mister care ar putea schimba vieți, chiar și după atâția ani. Faith tânjea după amintirea mamei sale care o pierduse cu ani în urmă, spera ca în acel jurnal să descopere câte ceva desprea ea, să o cunoască mai bine.

A fost interesant să descoper câte ceva despre familia lui James. Tatăl lui se recăsătorise și avea doi copii, Rodderick de 19 ani și Harriet de 11 ani. Se simţea tensiunea dintre ei, multă ostilitate, la început reticenți, dar pe parcurs impresiile se schimbă, iar Faith are un rol important. Problemele ei îi unesc și ajung să se cunoască, iar James va avea destule surprize de suportat.

Castelul Drumore, Scoția, 1885

Într-o noapte friguroasă de februarie, Lady Valeria McEcheran își petrecerea ultimele momente din viață alături de nepoții săi. Ea și familia ei, de generații au dus mai departe „seminția ei străveche de clarvăzători și înțelepți celți”, dar acum se gândea că nepoților ei le lipsea ceva esențial din moștenirea prorocilor lui Grampian. Gavin, Alex și James fuseseră crescuți la Londra, departe de tradițiile scoțiene și avea îndoieli că vor avea ceva abilități. Oamenii o considerau vrăjitoare, dar singura ei calitate era să vadă în viitor. Lady Valeria are pentru fiecare câte un mesaj șoptit despre ce va fi, spera ca așa să îi ajute să se ferească de rele și să urmeze calea ca dreaptă. În momentul când ajunge la James, nepotul cel mai atașat de ea, simte ceva special și îi spune:

– Mireasa ta e în pericol de moarte, James. Trebuie doar s-o găsești, astfel cu siguranță va pieri. Nu dispera. Darul tău e să vezi în viitor, iar viitorul poate fi schimbat.

James este surprins, dar preferă să nu insiste cu întrebări, vrea doar să se bucure de aceste clipe cu bunica lui. Singurul leac ar fi fost să îi ofere un pahar de whisky scoțian și să rostească: „-Slainte Mhath!” (Noroc) A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton

La scurt timp, Lady Valeria se stinge.

imagesGLBUAKM2James Burnett are un coșmar ce se repetă frecvent, dar acum știe că are legătură cu ultimele cuvinte rostite de bunica sa. Acum îl avertiza prin diverse semnale că trebuie să nu mai piardă timpul și să urmeze indiciile. Mireasa la care făcea referire era chiar Faith McBride, o tânără cu care se logodise, dar în urmă cu opt ani dispăruse cu desăvârșire din viața lui. Chiar dacă el la scurt timp de la dispariția ei se căsătorise cu Fiona, o femeie bogată, regretase profund alegerea făcută. Acum era văduv, dar Faith încă îi bântuia gândurile și visele. Avea părul cu bucle arămii, gâtul și umerii albi, iar ochii adânci și limpezi ca lacurile scoțiene. La sugestia vărului său Alex, alege să urmărească ziarele și astfel dă peste un anunţ al ei. Faith căuta indicii despre o anume Madeline Maynard lăsând adresa unei librării pentru corespondență. A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton


images4Faith McBride
era profesoară la școala de fete St. Winnifred și se grăbea să ridice corespondența, dar în librărie are parte de o surpriză inedită, James Burnett se afla în fața ei în carne și oase. În mintea ei își pregătise un întreg discurs pentru momentul revederii, dar cu greu reușește să rostească ceva. James înțelege ce se petrece și când o vede slăbită cere ajutor librarului pentru a o așeza undeva, dar când își revine, repulsia ei este evidentă, dar el nu poate rezista și o sărută. Faith se folosește de neatenția lui și fuge din librărie, dar e conștientă că e doar o problemă de timp până când o va găsi. James află câte ceva despre ea și următoarea vizită ce o va pregăti va fi la ziua Porților Deschise chiar la şcoala unde preda Faith, iar mătușa lui, Mariah Leyland, o femeie cunoscută pentru că publicase biografii despre femei remarcabile ale generației sale îl va ajuta să fie primit şi să nu stârnească bănuieli. Era ocazia perfectă pentru a putea discuta cu Faith, dar și pentru a pătrunde în camera ei să afle anumite răspunsuri despre scrisorile ce le primise. I se confirmă presimțirile, dar știe că viața ei este în pericol, cineva era pe urmele ei și trebuia să o salveze până nu era prea târziu.

Privindu-l pe James, Faith realizează că între ei existase cândva ceva puternic, dar el o dezamăgise. Plecase în Scoția și îi spusese să îl aștepte, dar timp de trei luni primise vești vagi despre ceea ce făcea. Ea a vrut să se convingă cu proprii ochi și a mers după el, dar acolo avea deja aranjată căsătoria cu altă femeie. Tot ceea ce visase și sperase se năruie, iar singura soluție era să dispară pentru totdeauna, să își refacă viața. Acum era singură, tatăl ei murise,se bucura doar de satisfacțiile profesiei de profesoară și de moștenirea lăsată de tatăl ei, Malcolm, o carte scrisă despre Herodot și câteva amintiri prețioase. Despre mama ei avea informații vagi și doar o fotografie rătăcită. Acum spera ca Lady Cowdray să îi dea vești despre Madeline Maynard, mama ei dispărută din viața ei în urmă cu mulți ani. Putea afla răspunsurile dorite și ceva în plus, o carte ce-i aparținuse acesteia.

James află ceea ce dorește, dar trebuie să păstreze aparențele și asistă la o oră deschisă chiar la clasa lui Faith. Una din eleve, Dora Winslet, mult mai inteligentă decât restul își dă seama despre ceea ce se petrecea între cei doi și îi ajută cumva să poarte o discuție. Momentul oportun apare când la școală se petrece un accident. Faith duce câteva cărți într-o debara, dar din neatenție cade de pe o scară, James îi sare în ajutor şi o prinde la timp. În timp ce își reveneau din impact constată că Dora îi încuiase în acea cămăruță minusculă și destul de intimă. Faith este nemulțumită, dar este perfect conștientă de ipostaza în care se găseau. James îi amintește ceea ce își dorea să uite, detalii din trecutul lor și ceva de dezlănțuie, iar Faith se supune sărutului răvășitor. Sunt salvați la timp de Robert Danvers, un admirator al ei, dar și un membru cunoscut în societate. A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton

În ziua stabilită, Faith decide că viziteze pe Lady Cowdray în altă localitate. Află numeroase răspunsuri despre mama ei care fusese pasionată de Egipt și îi lăsase un jurnal, scris într-un cod secret, cunoscut de ea şi tatăl ei. Află în ce circumstanțe a murit, dar ceva îi stîrnește bănuieli. Pe drumul de întoarcere ceva se petrece, se aud focuri de armă și scapă cu ușurință cu ajutorul lui James Burnett. Acesta se deghizase în vizitiu și era pregătit pentru tot ce era mai rău. Faith conștientizează pericolul când se află față în față cu criminalul, dar James îi e alături și reușesc să fugă cu greu pentru a prinde trenul.

Pun cap la cap anumite informații și James o lămurește că acei oameni își dorea cartea de la mama sa. Nu vrea să o sperie cu clarviziunile sale, dar îi dă destul de clar de înțeles că trebuia să descifreze ce ascunde jurnalul pentru a afla cine este criminalul din umbră. James era dispus să facă orice pentru Faith, să o protejeze cu propria viață. Trebuia să schimbe viitorul și să descopere misterul ce îi învăluia, abia atunci va avea liniște. A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton

Ce ascunde jurnalul secret? Cine este bărbatul din spatele acest tentative de omor? Faith este pregătită pentru ceea ce va citi acolo? Cum va evolua atracția dintre ea și James? Ce le rezervă viitorul? Au parte de a doua șansă, dar oare acum sunt pregătiți pentru ea? Ce abilități mai are James? A moștenit calitățile bunicii sale, dar va învăța să le folosească la timp pentru a o salva pe Faith? Va putea să lămurească neînțelegerile care i-a despărțit cu opt ani în urmă?

9,8 puncte/10

A doua șansă la dragoste – Elizabeth Thornton

29 COMMENTS

 1. De nota 10 cartea, de 10 si recenzia! Îmi place mult cartea , încă nu am terminat-o.

 2. Așa cum am promis, Mili, revin cu părerea. Am terminat cartea, care e de nota 10. Acțiune cata vrei. Mi-a plăcut comunicarea mentale dintre Faith si James . Interesant acest fapt. Cartea am citit-o cu plăcere , foarte intensa, acțiunile se succeda fără sa iti dai seama. Pur si simplu o carte super. Doar sfârșitul a fost parca prea brusc….

 3. multumesc mult MILI,CUM nu am timp sa termin cartea aceasta,ma bucur mult ca i-am aflat subiectul din recenzia ta!10PUNCTE pt.recenzie,pentru carte am sa ii dau punctajul cand am sa il termin.

 4. Gata.Am terminat si eu de citit cartea.Cine s-a trezit la 6 dimineata ca sa citeasca? Eu.Muream de curiozitate sa aflu cine este criminalul,ce anume se ascundea in jurnalul codat etc.
  Imi pare rau ca Thornton nu a scris decat 30 de carti,dar m-as simti super-extra-formidabil daca s-ar traduce cat mai multe.Numai maine nu-i poimaine,cum se spune si vine ziua de sambata si ..alta carte marca Thorthon – chiar sunt curioasa ce ascunde Alex,pentru cine lucreaza el.
  Avand in vedere ca in „A doua sansa la dragoste” am intalnit romance,mister,suspans,actiune din plin…povestea m-a prins si acord nota 9,5.M-a necajit doar faptul ca au trecut parca prea usor peste cele facute de acea persoana care i-a despartit in trecut,dar cum pe morti nu-i mai poti pedepsi…
  Mili,superba recenzie!

 5. Cap sec,asta sunt.Acum am vazut ca aveam telefonul inchis.Ai copiat bine numarul.Eu sunt cea care nu se uita mai des la telefon ,daca e sau nu incarcat

 6. Vezi. Alina, ca asa s-a intamplat si cu mine. Te-am sunat dar cred ca erai cu ceva varcolaci. 🙂 Am crezut ca ai schimbat nr. Sa te mai uiti si tu din cand in cand poate arde pe undeva si nu putem da de tine. 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.