Tratament special: Anna de Davine M. Vesco & Lexi B.Newman

Titlul: Tratament special:  Anna

Număr de volume: 3

Categoria: Literatura română/ Roman de dragoste

Nr. de pagini: 304

Nota mea: 10/10

   Ieri am terminat de citit primul volum din trilogia Tratament special, iar a doua zi stau mută în fața unei foi albe. De ceva vreme nu mi s-a mai întâmplat să citesc o carte, iar la final, după ce am dat și ultima pagină, să rămân cu acea dorință vie în suflet, că nu aș fi vrut să se termine încă. De ceva vreme nu am mai citit o carte care să-mi placă atât de mult, dar despre care să nu pot scrie nici un fel de cuvânt imediat după ce am terminat-o de citit.

    O fi de bine? O fi de rău? Nu știu, dar asta mi-este sentimentul după ce am citit această carte, despre care ar fi păcat să nu afle cât mai mulți cititori. Poate că te vei întreba de ce nu am putut scrie imediat după ce am închis cartea? De ce să nu poți prezenta o carte, despre care susții că ți-a plăcut?

     Vă spun tot eu. Pentru că această carte, prima din serie pe care fetele o scriu, mi-a trezit anumite amintiri, mi-a oferit anumite surprize. Emoții puternice s-au trezit în mine, stări pe care nu credeam că le voi mai avea vreodată.

    Să nu înțelegeți greșit. Acest volum nu este un thriller, nu e horror, nu este o lectură greoaie. Dimpotrivă. Este un roman de dragoste, cu năbădăi, ce-i drept, dar totuși, de dragoste. O dragoste ce lasă în urmă emoții, scântei și lacrimi… de atâta râs.

    E adevărat că nu am știut la ce anume să mă aștept de la acest roman. M-a atras descrierea, dar apoi nu am mai căutat detalii, nu am mai citit nimic în legătură cu aceasta.  Fiind vorba despre Academia militară, aveam în minte o carte și o poveste dură, dar doar atât.

    M-am înșelat în toate privințele. Și în ceea ce privește povestea, dar și în legătură cu personajele din carte. Da, toată acțiunea se petrece, în mare parte, în cadrul unei Academiei militare – una foarte prestigioasă, cu foarte multe reguli și foarte multă strictețe, dar toți cei care au fost admiși, au o plăcere nebună de a încălca toate regulile, doar pentru a-și face viața mai dulce și mai palpitantă.

    Deviza lor pare să fie simplă: viața e grea dacă nu ai pic de umor. Și credeți-mă pe cuvânt, acestei povești îi poate lipsi orice, dar umor are din plin. Umor, dragoste, situații limită – toate aceste ingrediente oferă romanului savoarea unei lecturi interesante și speciale.

    Dacă o carte pe care o citesc mă prinde după cel puțin un capitol citit, această carte m-a prins în mrejele poveștii încă de la prima propoziție, când am simțit autoritatea și duritatea instructorului, dar nu am știut la ce să mă aștept din partea Gloriei, cea care pare o tipă destul de naivă, dar liniștită.

    În acest prim volum au fost foarte multe momente în care am râs singură, de se speriau cei din jur, dar acestea sunt perfect îmbinate cu tensiunea maximă și nevoia cititorului de a interveni. Nu de puține ori am râs, dar de și mai multe ori mi-am dorit să fiu înzestrată cu super-puteri, să intru în carte și să-l pocnesc pe Jay Davis.

    M-a enervat Gloria. Nu suportă să fie nedreptățită și făcută în toate felurile, iar arma ei cea mai bună – letală chiar, este vorba. Nu tace niciodată, chiar dacă e amenințată, pedepsită, aspru criticată și amenințată cu exmatricularea.

   Cum crezi că ar putea Gloria să tacă în fața celui care îi face zile amare în Academie, cel care o numește aiurită, nebună, împiedicată – nu că nu ar fi, dar nu prea pică deloc bine ca atunci când iubești să auzi tot ce e mai rău. Și fix din gura celui de care te-ai îndrăgostit iremediabil.

    Cine este el? Este antrenor. Cel mai bun antrenor, dar și cel mai sever instructor. Aș putea spune faptul că este și cel mai ghinionist dintre ei, căci are parte de coșmarul vieții lui: o are în grupă pe Gloria, tipa rebelă care îl calcă pe nervi și îi cam încurcă toate planurile.

    Antrenorul și eleva sunt recum șoarecele și pisica și nu pot trăi dacă nu ajung unul în preajma celuilalt. Ea calcă mereu pe bec și ajunge în fața lui – ca și pedeapsă, el ajunge să fie în preajma ei, chiar și atunci când nu ar avea cum să fie.

   Și în momentul în care se despart, tot ajung unul lângă altul, tot se caută, se amenință, tot au parte de momente tensionate și dialoguri foarte colorate și acide.

    Finalul primului volum. Of, el ar fi trebuit să întârzie sau să nu mai vină niciodată, căci aș fi citit din cartea asta la nesfârșit. Este genul de poveste din care, cu cât citesc mai mult, cu atât aș citi mai mult. Nu m-am plictisit deloc și nu cred că m-aș plictisi vreodată de Gloria și Jay. Pe ei îi iubești și îi urăști deopotrivă. Te supără de milioane de ori cu atitudine lor, dar nu ai cum să fii supărată pe ei mai mult de câteva minute. Sigur uiți de toate când le citești replicile savuros de încântătoare.

     Aș vrea să-ți spun mai multe, dar dacă am de ales între a scrie mai multe detalii despre acțiunea cărții și a te lăsa pe tine să descoperi tot, aleg fără regrete cea de-a doua opțiune. Nu vreau să-ți stric plăcerea lecturii unei cărți care știu sigur că te va cuceri.

     Acest prim volum al trilogiei Tratament special poate fi un antidot perfect pentru tristețe și depresie. Chiar nu ai cum să nu râzi copios și zgomotos citind această carte. Nu ai cum să rămâi trist în fața umorului ce transformă o banală poveste de dragoste într-o poveste specială, o poveste ce merită fiecare secundă din timpul tău prețios. Este dacă vrei și cartea care ar putea determina un anticititor să o devoreze.

    Dacă o carte reușește să te facă să visezi cu ochii deschiși, dacă te face să-ți dorești să cunoști, să simți și să trăiești iubirea la maxim, este mai mult decât perfect. Dacă ai parte de o lectură ușoară, interesantă, dar care îți oferă relaxare și o sursă sigură de zâmbet, atunci este cartea ideală pentru oricine, pentru orice moment și orice stare de spirit ai avea.

    La final, nu pot să nu las aici scris, negru pe alb, câteva rânduri pentru cele două autoare ale trilogiei Tratament special. Vreau să  le felicit pentru această carte, pentru subiect și pentru modul în care au scris această poveste. Vreau să  le mulțumesc și să le rog să nu mă lase mult să aștept, căci ard de nerăbdare să citesc volumul II, să aflu ce se întâmplă în continuare, ce nebunii mai face Gloria, cum o scoate la capât Davis și dacă voi râde tot atât de mult ca și prima dată.

Lectură plăcută!

Cartea Tratament special: Anna este oferită pentru recenzie de către cele două autoare Davine M. Vesco & Lexi B.Newman

Autor: Laura Apetroaie

24 COMMENTS

 1. Chiar vreau sa citesc cartea. Ai scris cu asa o placere, incat ma si intreb, oare ce are waw. Ce sa mai, vreau sa rad cu pofta 🙂
  Sa vina cartea si pe strada mea, urgent locco_smiley_1

   • Daniela da, am citit cartea. Sa-mi fie rusine ca nu mi-am scris parerea. Da, este foarte simpatica, amuzanta si te relaxeaza. Chiar imi doresc sa citesc continuarea. Acum, sa fiu pana la cap onesta, are si anumite puncte pe care eu le-am sesizat direct la sursa, insa avand in vedere ca este o carte de debut, scrisa de doua fete, chiar a iesit bine.

 2. Superba recenzia ta! Mai ca imi vine sa citesc cartea din nou. Am citit-o initial pe wattpad, iar apoi am continuat cu urmatoarele doua volume care, de asemenea, nu m-au dezamagit nicio clipa. ❤️❤️

 3. Dupa titlu, nu as fi crezut ca poate fi o carte care sa-mi atraga interesul. Insa citind recenzia, chiar imi doresc sa citesc aceasta carte, pare exact genul de carte care imbina toate elementele pentru relaxare. Felicitari pentru recenzia minunata!

 4. Laurica, stiam ca aceasta carte te-a prins de la prima pagina, tocmai de aceea am citit in mare viteza recenzia. Si acum…sunt prinsa rau ! Sper sa citesc cat de curand Tratament special ! Felicitari!! locco_smiley_10

 5. Aceasta carte este prima pe care am citit-o pe Wattpad. A fost prima care mi-a ramas in minte o lunga perioada de timp. Mi-a placut sa citesc recenzia pentru ca mi-am reamintit de momentele in care savuram aceasta carte. Urmatoarele volume le-am citit tot de pe Wattpad, pe atunci erau patru, acum observ ca sunt trei. As vrea sa recitesc aceste carti pentru ca as vrea sa retraiesc acele clipe minunate.

 6. felicitari laura!unde a aparut cartea?chiar mi-ar placea s-o citesc. locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

 7. Frumoasa recenzia.
  Vreau sa o citesc si eu pe Wattpad. Deocamdata am primul volum.
  Sunt convinsa ca o sa imi placa 🙂

 8. Felicitari pentru o recenzie minunata! Seria Tratament special chiar este ceva aparte si, mie personal, povestea mi s-a lipit de suflet! Felicitari si voua, Lexi si Davine! :*

 9. Buna.Recenzia ta m-a intrigat pana peste limitele suportabilitatii si vreau sa te intreb daca aceasta carte este tiparita la ora actuala (eu o citisem online pe wattpad), iar daca da, de unde se poate comanda. Eu nu am gasit editura de care apartine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.