Adio, New Orleans - Ruta Sepetys - Editura Epica - prezentare

Adio, New Orleans – Ruta Sepetys – Editura Epica – prezentare

Titlul: Adio, New Orleans
Data apariției: 10.12.2019
Număr pagini: 400
Traducere de Gabriela Stoica
Gen: Ficțiune istorică
Vârsta: +13 ani

Bestseller NEW YORK TIMES /Nominalizată la CARNEGIE MEDAL

Publicată în peste 20 de țări.

Cu personaje la fel de interesante ca acelea din romanul său de succes internaţional, Printre tonuri cenușii, Ruta Sepetys ţese cu măiestrie o poveste bogată în secrete și trădări, cu avertismentul tulburător că deciziile pe care le luăm ne pot modela destinul.

Suntem în New Orleans, în 1950. Josie Moraine, o adolescentă de 17 ani, fiica unei prostituate  și aflată neoficial sub tutela unei matroane de bordel, se simte sufocată de intrigile interlopilor din cartierul cu reputaţie îndoielnică în care a crescut. Începe să creadă că merită mai mult de la viaţă, de exemplu să ajungă la un colegiu de elită și să nu se mai întoarcă niciodată în New Orleans. Însă, în orașul în care banii murdari se obţin ușor, visul de a-și depăși condiția nu se lasă la fel de ușor de îndeplinit. Orice evadare pe cont propriu înseamnă desprinderea din tentaculele răului, care parcă se înmulţesc și se strâng, cu cât mai mult ea încearcă să scape de ele. Minciuni, furturi, depravare, escrocherii, crime conduc la alte minciuni, alte compromisuri, alte pierderi — o avalanșă în care visul evadării pare tot mai îndepărtat. Josie învaţă pe pielea ei că destinul ni-l croim, fiecare, prin deciziile proprii. Și, într-o ultimă răsturnare de situaţie, i se va dovedi adevărat ceea ce a tot citit prin cărți, că norocul e întotdeauna de partea celor curajoși.

„Sepetys scrie frust și cu emoţie palpabilă… mizele sunt cruciale.” — The New York Times Book Review

„Un succes sigur.”- KIRKUS

„Un stil care te seduce și te transpune într-o lume  și o perioadă minunat reconstruite de autoare.”- THE BOSTON GLOBE

„Legiunile de fani pe care Sepetys i-a câștigat  cu bestsellerul ei de debut vor aprecia cu siguranţă acest roman extrem de bine construit.”- BOOKLIST

„Un memento și mai puternic că, indiferent unde te naști, tu decizi dacă ești sau nu eroul propriei vieţi.”- CLEVELAND PLAIN DEALER

Ruta Sepetys este o autoare de renume internațional, publicată în peste șaizeci de țări și tradusă în patruzeci de limbi. Sepetys este considerată o romancieră „crossover”, deoarece cărțile sale sunt citite atât de adolescenți, cât și de adulți din întreaga lume. Romanele sale Printre tonuri cenușii, Adio, New Orleans și O mare de lacrimi au câștigat sau au fost selectate pentru mai mult de patruzeci de premii de carte și sunt incluse în peste șaizeci de liste de premii de stat. Printre tonuri cenușii a fost adaptat în filmul Ashes in the Snow, iar celelalte romane ale autoarei sunt în prezent în lucru pentru adaptare TV și ecranizare.

Este câștigătoare a premiului Carnegie Medal și a susținut alocuțiuni la NATO, în Parlamentul European, la Congresul Statelor Unite și la ambasadele din întreaga lume.

După repetate vizite de promovare a cărților sale în România, Ruta Sepetys lucrează la un roman de ficțiune istorică bazat pe fapte reale petrecute în perioada de neagră amintire a dictaturii lui Ceaușescu.

Ruta Sepetys s-a născut și a crescut în Michigan și acum locuiește cu familia în Nashville, Tennessee.

Sursa: Editura Epica

Noutăţi editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii Adio, New Orleans – Ruta Sepetys în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.