Anii trec, Farmec rămâne Farmec

Anii trec, Farmec rămâne Farmec

Marca Farmec

Anii trec, Farmec rămâne Farmec

   Mergeam pe stradă grăbită, încărcată de sacoșe. „Hai, domnița, să-ți dau o salată bună, bună, fără chimicale!”

   M-am întors și văzui o bătrânică, având tot felul de verdețuri întinse pe trotuar. Săraca, mi-era milă de ea și, dacă nu m-aș fi grăbit, dacă n-aș fi avut deja ceva de cărat, chiar m-aș fi oprit să-i cumpăr marfa. „Fără chimicale”. Cuvintele femeii îmi răsunau în minte, chiar după ce m-am îndepărtat destul. Chiar începe să-mi pară rău că n-am cumpărat de la ea, dar așa sunt oamenii în ziua de azi. Nu vedem mai departe de scopul imediat, suntem prea grăbiți, într-o goană continuă. Prea grăbiți pentru a ne gândi la propria sănătate. Consumăm foarte mult, dar oare știm noi ce anume consumăm? Ne-am oprit vreodată pentru a analiza ingredientele produselor, fie ele alimentare sau cosmetice? Fără chimicale… Mai găsești astăzi produse fără chimicale, fără E-uri?

   Găsim, desigur. Trebuie doar să ne oprim un pic din goana obișnuită și să aruncăm o privire spre produsele naturale, autohtone.

Frumusețea de la natură dăinuie până la moarte.

   Înțelepciunea populară ne pune în fața unui mare Adevăr, atunci când vine vorba despre stilul de viață al oamenilor: primim ceea ce oferim. În ultimii ani, am asistat fascinați la fenomenul numit „progres”, desfășurat mult prea rapid, pentru ca noi să putem conștientiza consecințele pe care le are asupra naturii, dar și asupra propriului organism. Cultura urbană, un alt fenomen, a împrumutat modelul și s-a lăsat manipulată, într-un proces de negare a tradiției, a identității naționale, în favoarea unor pseudovalori importate. Însă această febră a noului a început să scadă; ne întoarcem cu pași timizi spre noi înșine, spre valorile autohtone. Am început să purtăm cu mândrie ia, simțim iar gustul mâncărurilor românești și ne alegem în mod responsabil alimentele și produsele de îngrijire personală. Eu sunt Marina și vă invit să-mi ascultați povestea.

   Copilăria mi-a stat sub semnul comunismului auster, cu părinți membri de partid devotați. Nu simțeam gustul dulciurilor decât în zilele de sărbătoare, când mai veneau rudele de la Pitești pe la noi. Despre produsele cosmetice aproape că nu știam că există; la noi în casă, se rezumau la un șampon cu extract de urzică, un săpun cu miros de lăcrămioare și un deodorant Farmec 16 sus, în vitrină. Ce mândră era mama de el! Eu cutreieram câmpurile cu bunica, în căutare de plante medicinale, pe care le puneam în pod, la uscat sau făceam tincturi și măști de înfrumusețare. Femeia are datoria de a fi mereu frumoasă!, mi-o amintesc pe bunica spunându-mi. Natura îi oferă tot ce are nevoie, trebuie doar să și vrea. Aveam timp atunci… Știam bine de atunci că „frumusețea și încrederea se cultivă în familie”.

   Anii au trecut cu repeziciune. Evenimentele din viața mea s-au derulat tulburător de rapid: Revoluție, adolescență, facultate, nuntă, familie, copii. Timpul parcă a intrat la apă. Ba nu, greșesc: timpul este la fel, eu sunt mai ocupată. La maturitate, văd lumea cu aceeași ochi de copil. Numai că acum nu-mi mai permit să cutreier câmpurile și nici bunica nu mai e. În zilele noastre, oferta de produse cosmetice este foarte generoasă și pentru toate buzunarele. A fost o perioadă în care am preferat și eu să aleg produsele cele mai populare, sub imperiul spiritului de turmă, dar mai târziu am conștientizat că tot cele care sunt „partenere” cu natura sunt mai bune. Acord mare atenție ingredientelor pe care le conțin produsele cosmetice. Aleg formulele ușoare, fără parabeni sau mirosuri puternice. Marca Farmec, cea care în copilărie apărea la loc de mare cinste în vitrină, lângă diplome și coronițe de premiantă, azi mi-a devenit partener de încredere, o marcă completă pentru întreaga familie, un prieten aflat la un click distanță. De curând, am mai aflat ceva: scump nu înseamnă neapărat mai bun, așa cum ieftin nu înseamnă calitate îndoielnică. Fie că este vorba despre produse de strictă necesitate sau de tratamente profesionale, Farmec vine mereu cu o soluție, la prețuri accesibile. De exemplu, pentru rutina zilnică de demachiere, am ales apa micelară Farmec cu extract de orhidee. Această floare extrem de longevivă, pe lângă faptul că ne încântă privirile, are efecte terapeutice. Folosit de greci încă din Antichitate, extractul de orhidee este foarte hrănitor pentru piele, îi redă suplețea și reduce semnele îmbătrânirii. Datorită antioxidanților conținuți, înlătură radicalii liberi și previne degradarea pielii. Apa micelară FARMEC conține micele care se desfac în contact cu pielea, captând în interiorul lor impuritățile uleioase de sebum, urmele de machiaj sau particulele de praf. Ritualul pentru o piele frumoasă se încheie cu aplicarea cremei hidratante tot cu extracte naturale de orhidee, din aceeași nouă gamă de la Farmec. Poate veți râde, dar crema este preferata întregii familii, inclusiv a soțului meu, care o folosește după bărbierit. Cu o textură „ca de apă”, crema se absoarbe imediat în piele.

   Bine, și unde-i povestea? mă întrebați. Tocmai aici este farmecul: povestea este a noastră, a tuturor românilor cu o copilărie cu Farmec 16 sau Favorit în vitrină, folosite doar la zile mari, cu amintiri de neprețuit, păstrate bine într-un colț de inimă. Cu siguranță, fiecare român își are Farmecul lui aparte.

Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 17

Sursa foto: Farmec

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.