Meniu:(Supa de rata,snitel de rata cu muraturi,crema suhaida)
Meniu:(Supă de raţă,şniţel de raţă cu murături,cremă suhaida)
1. Aperitiv: salată
-pentru că vom face supă de raţă folosim ingredientele la o salată
-zarzavatul: morcovi, pătrunjel, păstârnac, ţelină, fierte în supă le tăiem mărunt
-3-4 cartofi fierţi şi tăiaţi cât de mărunt vă place
-carnea (spate gât, de raţă) curăţată de pe oase şi tăiată mărunt
-3-4 castraveţi muraţi tăiaţi mărunt (eu folosesc în loc ţelină murată, e gustoasă şi gata tăiată)
-într-un castron amestecăm toate ingredientele adăugăm 1-2 linguriţe de muştar şi maioneză (cu cartof)
-punem salata pe un platou şi o ornăm cu felii de gogoşar sau ardei murat
2.Supă de rată :
-în zeamă scursă de la zarzavaturi şi carne (ingrediente în salată) fierbem tăiţei sau găluşte de gris
3.Şniţel de raţă cu murături(Vero)
Pieptul de rată îl tăiem felii subţiri, îl batem puţin, îl condimentăm (ce condimente vă plac) şi-l lăsăm într-o caserolă la rece măcar o oră
-pregătim farfuriile cu făină, ouă bătute şi pesmet sau susan,sau fulgi zdrobiţi
-punem tigaia cu uleiul pe foc, apoi trecem feliile prin făină, ou, pesmet şi le frigem la foc mic să se pătrundă
-putem să le servim cu castraveţi, sau gogoşari muraţi
-dacă doriţi puteţi face un orez cu legume sau cartofi piure
4.Cremă suhaida:
-se freacă 250gr unt cu 100 gr zahăr praf, până se topeşte zahărul
-se adaugă pe rând 4 gălbenuşe de ou, 5-6 linguri cacao sau 100 gr ciocolată topită şi 100 gr ciocolată bucăţi, se amestecă bine
-albuşul de la cele 4 ouă se bate spumă cu 150 gr zahăr praf şi apoi se amestecă uşor cu prima compoziţie
-cu crema astfel rezultată se pot umple blaturi de tort, sau se poate pune peste pişcoturi (muiate în cafea) sau pur şi simplu la pahar cu frişcă
Poftă Bună!
Mm, mi-ai facut pofta. 😉
Acea crema chiar ca imi lasa gura apa.
yummy 🙂
Super rețetele voastre, fetelor! Mulțumim!
cu drag,incercati-le si voi.
va astept si pe voi cu propuneri.
Yumiii mulțumesc Arci. Chiar nu știam ce sa fac mâncare