Beneficiile scrisului de mână

Beneficiile scrisului de mână

 Tehnologia ne-a acaparat existența și aproape că ni se pare demodat să ne folosim de pix sau hârtie, însă trebuie să profităm de beneficiile scrisului de mână dacă ne interesează sănătatea. Ele au o serie de atuuri ce merită luate în considerare.

Care sunt beneficiile scrisului de mână?

Îmbunătățește memoria

  Scrisul de mâna îmbunătățește memoria și stimulează simțurile. Folosirea mai multor funcții concomitent stimulează anumite zone ale creierului și se conștientizează procedeul în sine, nu se face pe pilot automat. Memoria se poate îmbunătăți, de aceea se și recomandă păstrarea acestui obicei. Generațiile de tineri ce au crescut cu tehnologie pot fi considerați vulnerabili și li se explică adesea să nu renunțe la pix și hârtie. S-a constatat că se învață mai repede când se scrie, simțurile se activează și se memorează mult mai ușor.

Îndepărtarea emoțiilor negative provocate de stres

 Expunerea problemelor pe hârtie ajută la îndepărtarea emoțiilor negative. Faptul că sunt menționate, o parte din ele își pierd din substanță sau situația se detensionează. Poate fi puerilă pentru unele persoane această tehnică, însă dacă nu testați nu aveți de unde să știți care este adevărul.

  Ideal ar fi să scrieți într-un jurnal orice vă frământă și cine știe, la final veți conștientiza că păstrarea unui ritual înainte de somn, ar putea să vă ajute. Dacă studiați o limbă străină, expuneti sentimentele cu ajutorul cuvintelor, în felul acesta veți împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Crearea unei rutine în scris îmbunătățește vocabularul și se implementează mult mai ușor informațiile.

Stimulează creativitatea

  Foarte multe persoane se exprimă mult mai bine în scris, legătura este profundă și gândurile prind viață cu ușurință. Probabil de aceea foarte mulți simt diferit emoțiile și scrisul de mână le stimulează creativitatea.

  Nu este o regulă, dar ajută foarte mult în conștientizarea procedeului în sine. Deși nu luăm în calcul, exprimând în scris gândurile, învățăm lucruri noi sau răscolim în străfundurile creierului și activăm zone de care nu eram conștienți.

   Păstrarea obiceiului poate avea beneficii dacă știm cum să le punem în practică. În felul acesta puteți lua în calcul inclusiv scrierea memoriilor sau a unui roman independent.

Fiți recunoscători în scris

   Dacă veți asculta anumite înregistrări de la Ted Talk despre motivare sau cum să păstrați un echilibru interior, veți regăsi sugestii despre recunoștință.

    Chiar dacă nu sunteți fani ai acestui gen de discursuri, întotdeauna trebuie să păstrați ideea în sine, de a fi recunoscători pentru ceea ce aveți. Veți conștientiza că aveți resurse și simplul fapt de a mulțumi cuiva drag sau în general, vă va liniști. De aceea se și recomandă să scrieți în jurnal seara pentru a vă elibera emoțional. Vă puteți manifesta recunoștința pentru lucrurile bune de care aveți parte.

  Uneori este nevoie să scriem negru pe alb pentru a vedea că există și bine în viața noastră, nu doar griji și negativism.

  În cazul în care sunteți reticenți cu privire la beneficiile scrisului de mână, cercetați și veți  descoperi numeroase studii în acest sens. Știați că pe 23 ianuarie se sărbătorește – Ziua scrisului de mână / National Handwriting Day sau Ziua semnăturii? 

Lifestyle

Literaturapetocuri fb

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.