Callie & Kayden.

Callie & Kayden. Aşa cum e scris în stele de Jessica Sorensen-Editura Epicarecenzie

Titlul original: The coincidence of Callie and Hayden
Editura Epica, 2018
Traducere: Andra Elena Agafiţei
Nr. pagini: 302

Seria Coincidence/Callie and Kayden: 1. Callie& Kayden. Așa cum e scris în stele (The Coincidence of Callie and Kayden-2013), 2. The Redemption of Callie and Kayden (2013), 3. The Destiny of Violet and Luke (2014), 4. The Probability of Violet and Luke (2014), 5. The Certainty of Violet and Luke (2014), 6. The Resolution of Callie and Kayden (2014), 6.5. Seth & Greyson (2015), 7. The Evermore of Callie & Kayden (2017) aka The Evermore

   Jessica Sorensen este o romancieră americană și cea mai bine vândută autoare din Munții Wyoming. Este născută în 1983 în America. A fost nominalizată la Goodreads Awards Best Romance. Seria Coincidence este una dintre cele mai bune serii vândute în America. Genul său este Young Adult, Fantasy și Contemporan. Când nu scrie își petrece timpul citind și cu familia. Este o autoare cu multe serii la activ, iar eu sper să citesc cât mai multe!

     CALLIE
   ,,Viața este un joc de noroc, ca atunci când primești o mână bună la cărți sau, pur și simplu, când te nimerești în locul și la momentul potrivit. Unii oameni au parte de noroc, de o a doua șansă, de o salvare. Asta se poate întâmpla în mod grandios sau printr-o simplă conjunctură, dar mai sunt și oameni care nu primesc norocul pe o tavă strălucitoare, ci sfârșesc în locul și momentul nepotrivit, nefiind salvați.”

  La doisprezece ani, Callie trece printr-o traumă îngrozitoare, iar faptul că a fost violată și nu a spus nimănui nimic a măcinat-o profund. Dintr-o fată normală s-a transformat brusc într-o fată ciudată cu părul ciuntit, cu haine mult prea largi și cu machiajul negru în exces la ochi. Nu socializa cu nimeni, iar firea închisă nu va de bănuit prea mult nici chiar părinților ei. Nu merge la petreceri, nu se atașează de nimeni, doar va admira de la distanță băiatul antrenorului de fotbal, Kayden Owens.

   În seara când mama lui Callie o va trimite la petrecerea dată de familia Owens pentru a-l aduce pe fratele ei la mașină va schimba fără să știe viața lui Kayden.

  Scena la care va asista este desprinsă dintr-un coșmar, dar așa micuță și firavă cum este nu va pregeta și va interveni.

,,-Nu mă interesează ce naiba încercai să faci, spintecă întunericul o voce masculină. Ești un ratat. O mare dezamăgire.
-Îmi pare rău, mormăie Kayden cu un tremur în voce când își strânse mâna la piept. A fost un accident, domnule. Nu se va mai repeta.
– Nu-mi spune tu mie că a fost un accident!
El ridică vocea, cu o mânie de neînțeles. Se auzi un bubuit puternic și un trosnet, ca atunci când se rup oasele. Din instinct, mă întorc la timp că să-l văd pe domnul Owens cum îl lovește cu pumnul în față pe Kayden. Trosnetul îmi întoarce stomacul pe dos. Îl lovește în mod repetat și nici măcar nu se oprește când Kayden cade la pământ.’

   Loviturile date de tatăl lui Kayden s-ar putea să fie fatale de data aceasta, iar tânărul s-a săturat de toate și tot, de durerile și bătăile încasate de la vârsta de șapte ani, iar acum, poate că întunericul îl va salva pentru totdeauna.

   Cea care îl va salva va fi fata antrenorului Lawrence. Aceasta cu curaj va interveni, acolo unde mulți alții sunt nepăsători și ar fi trecut pe lângă asemenea scenă.

   Familia Owens prin tatăl antrenor local este o familie foarte respectată în comunitate. Nimeni nu ar bănui pe cineva implicat în dineuri de binefaceri, un stâlp al comunități, că ar putea fi un monstru cu proprii săi copii! Dintre cei trei frații Owen, doi au fugit de acasă și au reușit să scape de bătăile îngrozitoare, iar acum Kayden este singurul asupra căruia se revarsă furia nimicitoare a tatălui. Mama, în afară de a consuma vin, de a păstra aparențele de familie, de a fi o persoană strălucitoare în comunitate, nu o interesează traumele băieţilor săi!

   Callie este hotărâtă să nu aștepte începerea universității acasă, unde toți o consideră o ciudată și o singuratică, și va pleca mai devreme în campus. Aici îl va întâlni pe Seth, un băiat homosexual, care la rândul lui are cicatricile sale. Seth va fi singura persoană de până acum căruia Callie i se va destăinui și o va accepta în preajma sa. Când cei doi vor începe o listă cu provocări, pe care la un moment dat va trebui să le ducă la capăt, Callie începe să se schimbe. Își va lăsa părul să crească, va începe să poarte tricouri colorate, va fi mai veselă, va face lucruri la care doar a visat.

   Kayden, cu gândul la fata care i-a salvat viața și căreia nu a avut când să îi mulțumească, va veni la aceeiași universitate unde studiază Callie. Deși în liceu cei doi erau în aceiași clasă, nu au interacționat deloc. Fata ștearsă era invizibilă pentru majoritatea colegilor, doar unele colege își băteau joc de ea și stilul său anorexic și satanist. Când dă la propriu peste o tânără veselă în compania unui băiat, rămâne surprins, parcă se aseamăna cu cineva, Callie nu ar putea fi…sau da?

Kayden

Din cauza unei pase deosebit de lungi, ajung să dau peste o fată. Mă simt ca un tâmpit, mai ales pentru că ea e atât de mică și pare foarte fragilă. Ochii albaștri îi sunt mari și pare speriată de moarte. Și mai ciudat este că mă cunoaște, dar fuge când o întreb cum se simte.
Asta mă enervează la culme. Nu mă pot abține să nu mă gândesc la cât de familiar îmi este chipul ei. De ce nu pot să-mi dau seama cine naiba este?
-La ce te uiți? Luke îmi urmărește privirea și se încruntă. Știi ce? adaugă el. Cred că s-ar putea să fie Callie Lawrence. Dacă stau și mă gândesc, îmi aduc aminte că tatăl ei a zis ceva cum că ea o să se înscrie la UW.
-Imposibil…nu se poate…sau da?
Mă uit cu atenție la părul ei șaten, la hainele care-i scot în evidență silueta subțire și la ochii albaştri care-i scânteiază când râde. Ultima dată când am văzut-o, ochii aceia albaștri erau înţeţoşaţi și precauți. Callie pe care o știam eu era mai întunecată, purta haine lălăi și părea mereu tristă. Evita pe toată lumea, mai puțin în seara în care mi-a salvat pielea.

  Callie cu ajutorul lui Seth și a listei de provocări va experimenta lucruri pe care nu le-a făcut niciodată. Prima ieșire la un dans, prima întâlnire, primul sărut, evident cu Kayden. Încet, încet, cei doi se vor apropia și vor discuta despre cicatricele groaznice care le marchează sufletul. Kayden se va destăinui despre viața dezastruoasă de acasă, lipsa speranței de a merge mai departe, licărul de viață la întâlnirea unei fete curajoase care l-a salvat. Va încerca să nu o rănească pe Callie, mai ales că aceasta suferă și acum îngrozitor de pe urmă dramei din copilărie. Va reuși Kayden să aibă încredere în el și relația lui?Sau secrete și mai întunecate îl vor măcina sufletul? Va reuși să își acorde dreptul la o bucățică de afecțiune în relația cu Callie?

   Când cei doi se vor întoarce în orășelul lor cu ocazia sărbătorilor iese la iveală cine a fost jigodia care a profitat de Callie. Sincer, eu credeam că ar fi cineva mai apropiat din familie, mai ales că a fost amenințată să nu spună. Când Kayden va afla, va provoca o bătaie foarte urâtă, care se va sfârși cu arestarea sa. Pentru eliberare va veni tatăl său, care era negru de furie, astfel că totul va degenera acasă. Va reuși Callie și Luke să ajungă la timp în casa lui Kayden? Ce se va întâmpla între tată și fiu…cine va reuși să scape?

O carte foarte frumoasă despre traumele nevăzute ale tinerilor, lucruri care se întâmplă și nimeni nu știe din ce cauză. Nu putem să ne dăm seama ce se petrece în familia nimănui, dar vedem persoanele schimbate și poate ar trebui să le dăm mai multă atenție în loc să le jignim sau să le acuzăm.

Nu am auzit până acum despre această autoare, dar cu siguranță a devenit una din preferatele mele. Nu am reușit să mă desprind de carte până la final…iar acum aștept cu sufletul la gură să apară continuarea…trebuie să știu neapărat ce s-a întâmplat cu Callie și Kayden!

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Young Adult
Recenzii-Apariţii-Cărţi Editura Epica

Callie & Kayden

19 COMMENTS

  1. Nicol, precis astepti cu nerabdare continuarea:* Dupa cum stii deja, am si citit cartea inainte sa apara la noi. Dar am si cumparat exemplarul in lb. romana. Nu era cum sa-l ratez! Asa ca trebuie sa recitesc…

  2. Deci chiar ma atrage! Parca seamana putin cu „13 motive”. Acelasi gen, cu traumele adolescentilor, viata la liceu etc. Trateaza o problema importanta in zilele noastre, cea a violului si a izolarii de grup. Da, merge pe lista!

  3. O carte superbă mi-a plăcut mult, să sperăm că vor traduce toată seria! foarte frumoasă recenzia ta Nico, felicitări ❤️

    • Daca te pui bine,ajungi sa citesti cartea.Problema este ca ,va trebui sa astepti continuarea!

  4. Daaa,neaparat astept continuarea!Sper sa fie draguti cei de la Epica,si sa teaduca repede vol 2!!!

  5. Initial am avut dubii din cauza seriei interminabile, dar vreau sa citesc cartea. M-ai convins.

    • Cu siguranta vrei sa o citesti.Stiu sigur ca iti va place .Poate avem norocu sa ne traduca repede si urmatoru volum!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.