Chiftele cu legume la cuptor – Salată de dovlecel – Tort cu...

Chiftele cu legume la cuptor – Salată de dovlecel – Tort cu nucă – Meniu

by -
1
Chiftele cu legume la cuptor

Chiftele cu legume la cuptor – Salată de dovlecel – Tort cu nucă – Meniu

1. Aperitiv: salată de dovlecel

  • 2 dovlecei (sau 1 mare) se curată, se taie bucăți mai mari și se fierb în apă cu sare
  • se scurge bine și se mixează ca o pastă cu puțină sare și piper și 1 cartof fiert
  • se amestecă pasta cu maioneză (cu cartof), se mai adaugă dacă e nevoie sare, piper și un pic de lămâie și se pune la rece
  • se servește  cu pâine proaspătă sau prăjită

2. Supă cremă de ciuperci

  • 500 gr ciuperci le curățăm, le tăiem bucăți mai mari și le dăm 2-3 clocote în apă cu sare
  • strecurăm ciupercile și le mutăm în altă oală, adăugăm, 1 morcov și un cartof și punem la fiert
  • când ingredientele sunt fierte, mixăm legumele, le punem în altă oală și adăugăm din apa în care au fiert cât considerăm că e necesar (depinde de consistența pe care o vrem la ciorbă)
  • punem oala pe foc, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm câteva clocote
  • presăram cu mărar tăiat fff mărunt
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Chiftele cu legume la cuptor

  • pentru chiftele: mixăm 750 gr carne măcinată de curcan+1 cutie de fasole boabe scursă+3 linguri făină de ovăz+sare, piper = formăm chiftelele potrivit de mari
  • în cratiţă călim în puţin ulei legumele: ceapa tăiată mărunt, ardei tăiaţi mărunt și 1-2 căţei de usturoi mărunţiţi, apoi adăugăm apa și punem să dea câteva clocote
  • adăugăm chiftelele și mai lăsăm să fiarbă puţin
  • mutăm cratiţa în cuptor și avem grijă să intoarcem chiftelele să se facă pe ambele părţi şi mai adăugăm cate un pic de apă
  • când chiftelele sunt gata adăugăm puţină smântană pentru sos și mai lăsăm puţin
  • 4.Tort cu nucă

  • batem spumă 5 albușuri de ou cu 5 linguri de zahăr și 2 zahăr vaniliat, adăugăm 5 gălbenușuri, 2 linguri de făină și 6 linguri de nucă măcinată,1 praf de copt stins cu apă clocotită sau lămâie
  • punem blatul în cuptor și-l coacem la foc potrivit
  • crema: 400 gr nucă măcinată o muiem cu 5 -6 linguri de lapte fierbinte, frecăm 1 pachet de unt cu 200 gr zahăr praf, adăugăm nuca măcinată și 1 esență de rom și amestecăm bine
  • dăm pe răzătoarea fină  2 ciocolate amărui
  • tăiem blatul în 2-3 părți (dacă va place le puteți insiropa puțin, eu folosesc un pic de cafea)
  • împărțim crema așa să avem și de îmbrăcat tortul
  • asamblăm așa: blat+cremă peste care presăram ciocolată rasă+blat +crema cu ciocolată rasă+blat
  • după ce îmbrăcăm tortul presărăm din belșug ciocolată rasă și-l dăm la rece
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.