Chiftele cu legume la cuptor – Salată de dovlecel – Tort cu nucă – Meniu
Chiftele cu legume la cuptor – Salată de dovlecel – Tort cu nucă – Meniu
1. Aperitiv: salată de dovlecel
- 2 dovlecei (sau 1 mare) se curată, se taie bucăți mai mari și se fierb în apă cu sare
- se scurge bine și se mixează ca o pastă cu puțină sare și piper și 1 cartof fiert
- se amestecă pasta cu maioneză (cu cartof), se mai adaugă dacă e nevoie sare, piper și un pic de lămâie și se pune la rece
- se servește cu pâine proaspătă sau prăjită
2. Supă cremă de ciuperci
- 500 gr ciuperci le curățăm, le tăiem bucăți mai mari și le dăm 2-3 clocote în apă cu sare
- strecurăm ciupercile și le mutăm în altă oală, adăugăm, 1 morcov și un cartof și punem la fiert
- când ingredientele sunt fierte, mixăm legumele, le punem în altă oală și adăugăm din apa în care au fiert cât considerăm că e necesar (depinde de consistența pe care o vrem la ciorbă)
- punem oala pe foc, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm câteva clocote
- presăram cu mărar tăiat fff mărunt
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3. Chiftele cu legume la cuptor
- pentru chiftele: mixăm 750 gr carne măcinată de curcan+1 cutie de fasole boabe scursă+3 linguri făină de ovăz+sare, piper = formăm chiftelele potrivit de mari
- în cratiţă călim în puţin ulei legumele: ceapa tăiată mărunt, ardei tăiaţi mărunt și 1-2 căţei de usturoi mărunţiţi, apoi adăugăm apa și punem să dea câteva clocote
- adăugăm chiftelele și mai lăsăm să fiarbă puţin
- mutăm cratiţa în cuptor și avem grijă să intoarcem chiftelele să se facă pe ambele părţi şi mai adăugăm cate un pic de apă
- când chiftelele sunt gata adăugăm puţină smântană pentru sos și mai lăsăm puţin
-
4.Tort cu nucă
- batem spumă 5 albușuri de ou cu 5 linguri de zahăr și 2 zahăr vaniliat, adăugăm 5 gălbenușuri, 2 linguri de făină și 6 linguri de nucă măcinată,1 praf de copt stins cu apă clocotită sau lămâie
- punem blatul în cuptor și-l coacem la foc potrivit
- crema: 400 gr nucă măcinată o muiem cu 5 -6 linguri de lapte fierbinte, frecăm 1 pachet de unt cu 200 gr zahăr praf, adăugăm nuca măcinată și 1 esență de rom și amestecăm bine
- dăm pe răzătoarea fină 2 ciocolate amărui
- tăiem blatul în 2-3 părți (dacă va place le puteți insiropa puțin, eu folosesc un pic de cafea)
- împărțim crema așa să avem și de îmbrăcat tortul
- asamblăm așa: blat+cremă peste care presăram ciocolată rasă+blat +crema cu ciocolată rasă+blat
- după ce îmbrăcăm tortul presărăm din belșug ciocolată rasă și-l dăm la rece
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Un meniu excelent! Mulțumesc pentru rețete!