Chiftele de zarzavat - Carne cu cușcuș - Tort cu cremă de frișcă și zmeură

Chiftele de zarzavat – Carne cu cușcuș – Tort cu cremă de frișcă și zmeură – Meniu

Chiftele de zarzavat delicioase.

1. Aperitiv:chiftele de zarzavat

-fierbem 2 cartofi ca pentru piure, îi zdrobim bine

-zarzavatul din supă îl zdrobim bine, îl mixăm cu cartofii

-adăugăm 1 ou, sare, piper după gust,1 lingură de făină și 2-3 linguri de pesmet și mixăm bine

-punem în tigaie (cu lingura) și le prăjim, apoi le scoatem pe hârtie absorbantă

2. Supă de pui

  • strecurăm zeama în care am fiert zarzavatul și carnea de pui

-fierbem în ea tăiței, tăşcuţe, șurubele

3. Carne cu cușcuș

-fierbem cușcuș-ul separat și-l lăsăm să se scurgă

-într-o cratiță călim o ceapă tăiată mărunt, adăugăm carnea de pui tăiată bucățele, condimentele care ne plac, mărar tăiat ff mărunt și zeamă de supă

-lăsăm să dea câteva clocote până se moaie ceapa apoi adăugăm cuşcuşul, mai dăm câteva clocote, acoperim cu capac și stingem focul

4.Tort cu cremă de frișcă și zmeură (Iliuța)

-400 gr pișcoturi, 500 gr zmeură, 500 ml smântână pentru frișcă, 150 gr zahăr, mascarpone 200 gr.

-Pentru cremă punem zmeură și zahărul întru-un vas la foc mic până obținem o pastă pe care o lăsăm la răcit.

-Smântâna pentru frișcă și mascarpone le mixăm până obținem consistentă dorită și adăugăm pastă obținută din zmeură și zahăr.

-Insiropăm pișcoturile și le așezăm în formă de tort cu laterale detașabile, alternând cu crema.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Este un meniu super! Voi încerca chiftelele la cuptor. Si tortul arată foarte bine!
    Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.