Chiftele de zarzavat – Carne cu cușcuș – Tort cu cremă de frișcă și zmeură – Meniu
Chiftele de zarzavat – Carne cu cușcuș – Tort cu cremă de frișcă și zmeură – Meniu
Chiftele de zarzavat delicioase.
1. Aperitiv:chiftele de zarzavat
-fierbem 2 cartofi ca pentru piure, îi zdrobim bine
-zarzavatul din supă îl zdrobim bine, îl mixăm cu cartofii
-adăugăm 1 ou, sare, piper după gust,1 lingură de făină și 2-3 linguri de pesmet și mixăm bine
-punem în tigaie (cu lingura) și le prăjim, apoi le scoatem pe hârtie absorbantă
2. Supă de pui
- strecurăm zeama în care am fiert zarzavatul și carnea de pui
-fierbem în ea tăiței, tăşcuţe, șurubele
3. Carne cu cușcuș
-fierbem cușcuș-ul separat și-l lăsăm să se scurgă
-într-o cratiță călim o ceapă tăiată mărunt, adăugăm carnea de pui tăiată bucățele, condimentele care ne plac, mărar tăiat ff mărunt și zeamă de supă
-lăsăm să dea câteva clocote până se moaie ceapa apoi adăugăm cuşcuşul, mai dăm câteva clocote, acoperim cu capac și stingem focul
4.Tort cu cremă de frișcă și zmeură (Iliuța)
-400 gr pișcoturi, 500 gr zmeură, 500 ml smântână pentru frișcă, 150 gr zahăr, mascarpone 200 gr.
-Pentru cremă punem zmeură și zahărul întru-un vas la foc mic până obținem o pastă pe care o lăsăm la răcit.
-Smântâna pentru frișcă și mascarpone le mixăm până obținem consistentă dorită și adăugăm pastă obținută din zmeură și zahăr.
-Insiropăm pișcoturile și le așezăm în formă de tort cu laterale detașabile, alternând cu crema.
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Este un meniu super! Voi încerca chiftelele la cuptor. Si tortul arată foarte bine!
Mulțumim pentru idei!
Mulțumim pt meniu! Arată toate așa de bine!