Salată de pui - Piept de curcan - Papanași

Salată de pui – Piept de curcan – Papanași

1.Aperitiv: salată de pui

  • fierbem carnea de pui cu zarzavatul  în apă cu sare,apoi strecurăm zeama
  • lăsăm carnea și zarzavatul să se răcească, le tăiem mărunt și le punem în castron
  • tăiem mărunt 2-3 cartofi fierți, 2-4 castraveți murați și le adăugăm în castron
  • adăugăm (opțional) o cutie de porumb scurs, piper, sare,1-2 lingurițe de muștar și maioneză (făcută cu cartof)
  • amestecăm bine și punem la rece

2. Supă de pui ( Vero):

  • se pune spatele sau gatul de la un pui de casă, intr-o oală cu apă care fierbe, se adaugă 2 morcovi, un pătrunjel/păstârnac rădăcină, o felie de țelină, o ceapă, o felie de ardei, un cartof și se fierbe la foc mic.
  • se pune o linguriță Delikat de la Knor după 15 minute de fierbere .
  • când toate sunt fierte strecurăm supa.
  • eu tai morcovul rondele și îl pun înapoi în supă
  • separat se fac găluștele
  • eu fac din 4 ouă de casă la o oală de 5 litri de supă.
  • se bat bine ouăle și se adaugă în ploaie  griș.
  • eu pun la ochi, dar măsura ar fi cam 3 linguri de griș la un ou.
  • depinde mult și de dimensiunea oului .
  • se uniformizează bine și se lasă la odihnit cam 30 de minute.
  • adăugăm cu o lingură găluştele în supă și se fierb la foc mic încă 5 minute.
  • se adaugă leuștean sau pătrunjel și se acoperă.
  • după gust mai adugăm și delicat sau piper.

3. Piept de curcan (Vero):

  • o tavă grill se unge cu puțin ulei de măsline apoi se pun feliile de piept condimentate cu 1 oră înainte ( condimente- piper, vegeta, boia)
  • se pune la foc mic cam 15 minute intorcându-le pe rând pe ambele părți.

4. Papanași (Iliuța)

  • 500 gr brânză de vaci grasă scursă bine de zer, 200 gr făină de grâu, 2 ouă, 100 gr zahăr pudră, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat.
  • încorporăm toate ingredientele ( făină de grâu treptat ) și frământăm până obținem un aluat moale și pufos totodată pe care îl lăsăm pentru 20 minute înainte de a-l rula pentru a obține formele dorite.
  • acestea se prăjesc în ulei pe ambele părți.
  • se servesc cu smântână și dulceață după gust.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Foarte apetisant meniu! Felicitări fetelor!
    Eu papanași ii fac cu gris,fierți în apa,scursi și la urma pus pesmet prajit puțin cu ulei peste ei,delicioși!

  2. Super rețete, ca de fiecare dată! Astăzi voi răsfoi din nou această rubrică care mi-e atât de dragă!
    Mulțumesc pentru sugestii!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.