Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de...

Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de varză – Salată de fructe cu mascarpone

by -
2
Supă de peşte cu roșii - Orez cu chiftele și salată de varză - Salată de fructe cu mascarpone

Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de varză – Salată de fructe cu mascarpone

1.Aperitiv: : Chifteluțe de ton (Iliuţa)

  • 250 g ton măcinat, 100 g făină de ovăz,2 ouă, sare după gust , piper măcinat și 4 căței de usturoi răzuiți.
  • Amestecăm toate ingredientele dându-le la final  formele dorite.
  • Se prăjesc în tigaie sau se dau la cuptorul încălzit la 180 grade  într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pentru 20-25 minute.

2.Supă de peşte cu roșii (Iliuţa):

Un kg de peşte ( de preferință crap ) se curătă, se spală bine în apă rece, se taie în bucăți potrivite ca dimensiune și se lasă la scurs.

  • 2 morcovi, o ceapă și o țelină se toacă cubulețe și se fierb pentru 10 minute în 3 litri de apă.

Punem sare, piper, boia și busuioc  după gust.

Adăugăm 100 g orez spălat în prealabil și 2 roșii decojite și tocate mărunt ( dacă sunt și coapte dau un gust mai bun supei).

Le mai lăsăm 10-15 minute să fiarbă.

Adăugăm și peștele în compoziție

Acesta are nevoie doar de 10 minute pentru a ajunge la consistentă dorită.

La final adăugăm leuștean și smântână lichidă după gust.

3.Orez cu chiftele și salată de varză (Vero)

Orez

2 morcovi și doua cepe răzuite mărunt se călesc și se adaugă câte puţină

apă, se adaugă aproximativ 700 ml apă și orez o cană jumătate( depinde de orez),

-se fierbe la foc mediu amestecând din când în când.

-daca nu e fiert și mai necesită apă, mai adăugăm câte puţină apă fierbinte.

-condimentaţi cu vegeta și piper cât doriţi.

-după ce se fierbe pe treisferturi orezul se oprește focul şi se acoperă pentru 10-15 minute.

Chiftele

1 kg de carne tocată, 2 cartofi și o ceapă răzuite, 2 felii mici de pâine înmuiată în apă și stoarsă, sare, piper, boia, 4 căței de usturoi pisați, 1 ou.

  • se amestecă toate, se prăjesc în cuptor pe foaie de copt pe ambele părți.

Salată de varză

  • se rade jumătate de căpățână de varză dulce, condimentăm cu sare și piper, lăsăm să stea 15 min apoi adăugăm puțin ulei de măsline și oțet.

4.Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuţa)

  • 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
  • Adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
  • Fructele se spală și se lasă la scurs.
  • Primăvara facem această salată cu căpșuni și cireșe.
  • Vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
  • Iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.