Supă de peşte cu roșii - Orez cu chiftele și salată de varză - Salată de fructe cu mascarpone

Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de varză – Salată de fructe cu mascarpone

1.Aperitiv: : Chifteluțe de ton (Iliuţa)

  • 250 g ton măcinat, 100 g făină de ovăz,2 ouă, sare după gust , piper măcinat și 4 căței de usturoi răzuiți.
  • Amestecăm toate ingredientele dându-le la final  formele dorite.
  • Se prăjesc în tigaie sau se dau la cuptorul încălzit la 180 grade  într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pentru 20-25 minute.

2.Supă de peşte cu roșii (Iliuţa):

Un kg de peşte ( de preferință crap ) se curătă, se spală bine în apă rece, se taie în bucăți potrivite ca dimensiune și se lasă la scurs.

  • 2 morcovi, o ceapă și o țelină se toacă cubulețe și se fierb pentru 10 minute în 3 litri de apă.

Punem sare, piper, boia și busuioc  după gust.

Adăugăm 100 g orez spălat în prealabil și 2 roșii decojite și tocate mărunt ( dacă sunt și coapte dau un gust mai bun supei).

Le mai lăsăm 10-15 minute să fiarbă.

Adăugăm și peștele în compoziție

Acesta are nevoie doar de 10 minute pentru a ajunge la consistentă dorită.

La final adăugăm leuștean și smântână lichidă după gust.

3.Orez cu chiftele și salată de varză (Vero)

Orez

2 morcovi și doua cepe răzuite mărunt se călesc și se adaugă câte puţină

apă, se adaugă aproximativ 700 ml apă și orez o cană jumătate( depinde de orez),

-se fierbe la foc mediu amestecând din când în când.

-daca nu e fiert și mai necesită apă, mai adăugăm câte puţină apă fierbinte.

-condimentaţi cu vegeta și piper cât doriţi.

-după ce se fierbe pe treisferturi orezul se oprește focul şi se acoperă pentru 10-15 minute.

Chiftele

1 kg de carne tocată, 2 cartofi și o ceapă răzuite, 2 felii mici de pâine înmuiată în apă și stoarsă, sare, piper, boia, 4 căței de usturoi pisați, 1 ou.

  • se amestecă toate, se prăjesc în cuptor pe foaie de copt pe ambele părți.

Salată de varză

  • se rade jumătate de căpățână de varză dulce, condimentăm cu sare și piper, lăsăm să stea 15 min apoi adăugăm puțin ulei de măsline și oțet.

4.Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuţa)

  • 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
  • Adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
  • Fructele se spală și se lasă la scurs.
  • Primăvara facem această salată cu căpșuni și cireșe.
  • Vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
  • Iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.