Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de varză – Salată de fructe cu mascarpone
Supă de peşte cu roșii – Orez cu chiftele și salată de varză – Salată de fructe cu mascarpone
1.Aperitiv: : Chifteluțe de ton (Iliuţa)
- 250 g ton măcinat, 100 g făină de ovăz,2 ouă, sare după gust , piper măcinat și 4 căței de usturoi răzuiți.
- Amestecăm toate ingredientele dându-le la final formele dorite.
- Se prăjesc în tigaie sau se dau la cuptorul încălzit la 180 grade într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pentru 20-25 minute.
2.Supă de peşte cu roșii (Iliuţa):
Un kg de peşte ( de preferință crap ) se curătă, se spală bine în apă rece, se taie în bucăți potrivite ca dimensiune și se lasă la scurs.
- 2 morcovi, o ceapă și o țelină se toacă cubulețe și se fierb pentru 10 minute în 3 litri de apă.
Punem sare, piper, boia și busuioc după gust.
Adăugăm 100 g orez spălat în prealabil și 2 roșii decojite și tocate mărunt ( dacă sunt și coapte dau un gust mai bun supei).
Le mai lăsăm 10-15 minute să fiarbă.
Adăugăm și peștele în compoziție
Acesta are nevoie doar de 10 minute pentru a ajunge la consistentă dorită.
La final adăugăm leuștean și smântână lichidă după gust.
3.Orez cu chiftele și salată de varză (Vero)
Orez
2 morcovi și doua cepe răzuite mărunt se călesc și se adaugă câte puţină
apă, se adaugă aproximativ 700 ml apă și orez o cană jumătate( depinde de orez),
-se fierbe la foc mediu amestecând din când în când.
-daca nu e fiert și mai necesită apă, mai adăugăm câte puţină apă fierbinte.
-condimentaţi cu vegeta și piper cât doriţi.
-după ce se fierbe pe treisferturi orezul se oprește focul şi se acoperă pentru 10-15 minute.
Chiftele
1 kg de carne tocată, 2 cartofi și o ceapă răzuite, 2 felii mici de pâine înmuiată în apă și stoarsă, sare, piper, boia, 4 căței de usturoi pisați, 1 ou.
- se amestecă toate, se prăjesc în cuptor pe foaie de copt pe ambele părți.
Salată de varză
- se rade jumătate de căpățână de varză dulce, condimentăm cu sare și piper, lăsăm să stea 15 min apoi adăugăm puțin ulei de măsline și oțet.
4.Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuţa)
- 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
- Adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
- Fructele se spală și se lasă la scurs.
- Primăvara facem această salată cu căpșuni și cireșe.
- Vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
- Iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumesc doamnelor pentru retete!
Abia aștept să pregătesc orezul cu chiftele ! Mulțumesc!