Secrete, confesiuni nerostite,  nimic nu este ceea ce pare.

Confess, de Colleen Hoover-Editura Epicarecenzie

Editura: Epica, 2017

Nr. pagini: 320

Traducere din limba engleză: IULIA ROȘCA-DROMERESCHI

Gen: Romance, Young Adult

   „Coleen Hoover este autoare a numeroase romane pentru tineri, dintre care nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestselleruri New York Times. Trei dintre acestea sunt traduse în limba română și publicate la Editura Epica: Ugly Love. Despre fața urâtă a lumii; Hopeless. Fără speranță și Slam. Din dragoste pentru Lyken.”

Și dacă adevărul rănește mai mult decât tăcerea?”

Am citit Slam. Din dragoste pentru Layken, care m-a emoționat până la lacrimi cu o poveste care m-a zdruncinat.

  CONFESS m-a făcut să plâng de la primele pagini și deja mi-am dat seama că acest roman îmi va trezi emoții până la final. Cu siguranță nu m-am înșelat și nu am lăsat cartea din mână până aproape la final. Dacă nu ar fi fost târziu în noapte sau mai bine zis dimineața devreme, iar lumina nu i-ar fi creat agitație partenerului meu de somn, aș fi citit și ultimele 40 de pagini. Oricum am stins lumina având insomnie și așteptând răsăritul soarelui pentru a afla finalul care m-a uns pe suflet. Romanul este construit pe două planuri, din punctul de vedere al lui Owen Mason Gentry și Auburn Mason Reed.

    Subiectul

   Doi adolescenți se 15 ani, Auburn și Adam trăiesc o dragoste profundă până o veste cumplită le zdruncină viața. Adam este bolnav și nu mai are mult de trăit. Familia lui decide să-l mute pe Adam din Portland în Texas, Dallas. Tinerii nu vor să fie despărțiți, iar părinții sunt de acord ca fata să-i însoțească. După cinci săptămâni, când Adam era din ce în ce mai rău pe patul de spital sunt obligați să se despartă, iar Auburn să se întoarcă în Portland. Singurul lucru care a le-a rămas de făcut a fost să construiască amintiri ale iubirii sincere dintre ei.

   Auburn se întoarce în Texas după 5 ani. Căutându-și încă un serviciu pentru a-și permite un avocat bun ajunge în fața unei uși plină cu mărturisiri și pe care scria că se caută o persoană pentru angajare. Citind surprinsă confesiunile lipite de ușă dă nas în nas cu Owen.  Acesta pare să o recunoască, ascunzând lucrul acesta convingând-o să-l ajute.

   Owen este artist. Pictează, iar fosta lui iubită și angajată l-a lăsat baltă. Avea nevoie de cineva care să-l ajute cu vânzarea tablourilor, expoziție care începea în două ore. Totul se întâmplă rapid, iar faptul că amândoi aveau același al doilea prenume, Mason, părea a fi mâna destinului. Tablourile lui erau pictate având ca temă mărturiile anonime  și ceea ce transmiteau ele. Coincidență sau nu este ultimul cadou trimis de Adam de pe patul de spital. Un tablou cu două mâini depărtate, obligate să se despartă.

   Tatăl lui Owen e avocat. Mama și fratele lui au murit în urma unui accident cu 5 ani în urmă, iar tatăl lui a fost o lună în comă. Owen conducea la cei 16 ani ai lui, dar nu a fost pregătit să evite șoferul beat care i-a distrus familia. De atunci tatăl lui e dependent de pastile. Acesta este chiar închis pentru a salva cariera tatălui său.

De ce s-a întors Auburn după cinci ani în Texas?

   Adam a plecat, dar a lăsat în urma lui fructul dragostei care i-a unit. Un băiețel. Pentru că familia ei nu putea să-l crească, Lydia, mama lui Adam a pus-o pe Auburn să-i cedeze custodia copilului, lăsând-o pe fată să locuiască cu ei în Portland și continuându-și școala. Cu câteva luni în urmă după ce tatăl lui Adam a murit, Lydia a luat băiatul și s-a mutat înapoi în Texas cu Trey, fratele lui Adam. Așadar Auburn locuiește acum în Texas, dar nu cu fiul ei pe care încearcă să-l recupereze.

  Se dovedește că Trey e îndrăgostit de ea și simte că Owen e un pericol. Le pune piedici  și se creează multe întâmplări care ocolesc de multe ori adevărul.

   De unde o cunoaște Owen pe Auburn? La început am crezut că Adam s-a reîncarnat, m-am răzgândit pe moment ce Owen avea amintiri dinainte de accident.

Secrete, confesiuni nerostite,  nimic nu este ceea ce pare.

   Intrigă, aventură, romantism și cuvinte nerostite. Totul trebuie mărturisit mai devreme sau mai târziu. Lupta se duce între ceea ce-și doresc să facă și ceea ce trebuie.

   Confess este o mărturisire a iubirii, o poveste unică, emoționantă care te poartă între agonie și extaz în așa fel încât nu-ți dorești să se termine.

Cu cine rămâne Auburn?  Cu Owen sau Trey ?

   De unde  o cunoaște Owen? Cum își recuperează Auburn băiatul și ce e nevoită să facă ca să fie în sfârșit cu el?

Citate

„E aici, chiar aici, în atelierul meu, privindu-mi operele. Nu îmi imaginam că o voi revedea. Am fost atât de convins că șansa ca drumurile noastre să se intersecteze e minimă, încât nici nu-mi amintesc când m-am gândit ultima oară la ea.

Dar iat-o aici, chiar în fața mea. Vreau s-o întreb dacă-și mai amintește de mine, dar știu că nu. Cum ar putea, când nu am schimbat niciodată vreun cuvânt? „

„Privesc mărturisirea pe care tocmai am scris-o.

Mă gândesc la tine de fiecare dată când mă sărută

O împăturesc și o strecor prin fantă, fără să mă gândesc de două ori. De  când l-am văzut la supermarket, ieri, îl simt întruna. Vreau să-i aud din nou vocea. Vreau să-i văd din nou zâmbetul. Îmi repet că mărturisirea aceasta e doar ca să închei povestea și să continui cu Trey, însă știu că, de fapt, motivele mele sunt egoiste.”

 

 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

19 COMMENTS

  1. Waw! Vero, se vede că te-a impresionat cartea foarte mult! O am și eu în vizor de când a apărut, dar n-am avut timp să o citesc.

  2. Felicitari Vero!Am citit cartile autoarei,scrie foarte bine.Am cartea asa ca va urma…

  3. Felicitari pentru frumoasa recenzie! :*
    Te inteleg pe deplin. Colleen Hoover stie cum sa emotioneze, sa atraga cititorul. Mi-au placut toate cartile ei, mai ales Fara speranta. Pe ea am considerat-o ca fiind cartea nr 1 de la Epica. Pana am ajuns sa citesc Confess.

  4. Felicitări! Ca întotdeauna recenziile tale sunt scrise cu sentiment…. Pupici, suflet frumos!

  5. Vero, chiar m-ai ispitit cu această carte 😀 O voi avea în vedere!

    Felicitări pentru recenzie locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.