Crimele din Wonderland de Erica Spindlercrimele-din-wonderland

Titlul original: Killer Takes All
Traducerea: Radu Ionescu
Editura: Quality Books
Număr de pagini: 400

RECENZIE CITITOR

Nu sunt mulţi autorii care pot spune cu certitudine când au hotărât să se dedice scrisului. Erica Spindler are, cu siguranţă, una dintre cele mai frumoase poveşti: absolventă a unei facultăţi de arte frumoase, ea spune că o banală răceală a reuşit să-i schimbe viaţă. În vara lui 1982 a intrat într-o farmacie pentru a cumpără câteva medicamente. Vânzătorul i-a oferit şi un roman de dragoste, drept mulţumire. A fost atât de încântată, încât a început să citească absolut tot ce-i cădea în mâna şi, atunci când a decis să scrie primele pagini, a ştiut că şi-a găsit, în sfârşit, vocaţia. Milioanele de fani pe care îi are în prezent pe tot globul confirmă acest lucru. Topurile de vânzări New York Times, UŞA Today şi Amazon.com au inclus cărţile ei pe primele locuri, iar criticii literari au răsplătit-o cu premii prestigioase: Daphne du Maurier Award pentru romanul Bone Cold şi Kiss of Death Award pentru Forbidden Fruit.
Bibliografie generală:
Romane: Red (1995), Forbidden Fruit (1996), Fortune (1997), Shocking Pink (1998), Cause for Alarm (1999), All Fall Down (2000), Bone Cold (2001), Dead Run (2002), În Silence (2003), See Jane Die (2004), Killer Takes All (2005), Copycat (2006)

REZUMAT CITITOR

Cartea este un fel de „Alice în ţara minunilor”. Să nu credeţi că este o poveste pentru copii, nici vorbă! Este o carte criminală!!!!! Personajelor din poveste le sunt atribuite ţinte umane, unde singurul supravieţuitor este Iepurele Alb.
Acesta ar trebui să fie un joc video, violent, care se va juca online. Totul începe când fosta detectivă de poliţie Stacy Killian, aude într-o noapte zgomote inconfundabile de armă. Aceasta încearcă să îşi refacă viaţa, sătulă de atâtea crime oribile la care a asistat ca şi detectiv. S-a mutat la Universitatea din New Orleans, studiind literatura engleză, dar viaţa de poliţist nu îi dă pace.
Când descoperă că o prietenă de a ei a fost ucisă, va încerca tot ce se poate pentru a afla cine este criminalul.
Investigaţia o conduce către o comunitate de gameri care s-au dedicat unui RPG morbid, în care personajele din romanele lui Lewis Carroll trăiesc într-un tărâm al violenţei, Wonderland, şi unde toată lumea trebuie să lupte cu toată lumea, iar acest joc scăpat de sub control de o minte diabolică va începe să transpună real jocul. Astfel Stacy se trezeşte prinsă într-un joc pe viaţă şi pe moarte iar singurul supravieţuitor va fi criminalul.

Spencer şi Tony, vor fi poliţiştii care vor încerca să dea de capăt acestor crime. Cine ar putea să trimită un cap de pisică moartă în baia lui Stacy? Astfel ea va fi Pisica de Cheshire, o altă ţintă.
Iepurele alb suprem, va fi cel care va supravieţui, sau nu? El trebuie să instaureze regulile jocului, dar Noble-Iepurele alb, inventatorul jocului va fi ucis şi el împreună cu Davinci, Angel, Profesorul, Nero (numele jucătorilor).
Pare un joc ameţitor unde nu se ţine cont de nimic, dar în acelaşi timp este un joc extrem de real.
Alice este o tânără de şaisprezece ani, fiica inventatorului, participantă la joc şi care va fi o victimă sau nu? Tatăl-Iepurele Alb va fi ucis, mama-Angel va fi ucisă de către Alice. Cine este atunci cel care conduce din umbră acest joc macabru?
Până şi fostul partener al Iepurelui Alb va fi ucis, nu mai există oficial un lider, dar cine continuă să trimită cărţi de joc? Care este scopul?
Stacy va încerca să scape cu viaţă, dar în acelaşi timp va încerca să lupte contra atracţiei dintre ea şi Spencer. Nu mai are încredere în nimeni.Totul pare o poveste urâtă.

Cine ucide şi care este motivul?

Motivul îl vom află la final când ….cineva plănuieşte să devină puternic din punct de vedere financiar şi să îşi capete independenţa. Cine să fie? Oare Stacy va scăpa cu viaţă? Criminalul va scăpa nepedepsit? Veţi afla citind această carte.

Nota mea pentru carte este 9 din 10

Recenzie cititor: autor Nicol

13 COMMENTS

  1. Felicitari Nicol pentru recenzie! Am aceasta carte in biblioteca, dar inca necitita, desi eram sigura ca este interesanta, iar prezentarea ta mi-a confirmat acest lucru!

  2. asa si este ,interesanta si plina de suspans,iar criminalul/la este cine nu v-ati fii asteptat defel!

  3. Foarte faina recenzia. De la ,,Alice in Wonderland” am ajuns la ceva mai complex. 🙂

  4. Felicitari, dar nu ma vad citind-o! Deja cand am ajuns la „cap de pisica moarta” nici n-am mai continuat :)))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.