Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas

Diavolul în primăvară, de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie-Un cuceritor cinic…

Titlu: Diavolul în Primăvară

Titlu original: Devil in Spring

Traducere: Gabriela Anca Marin
Autor: Lisa Kleypas
Număr pagini: 366
Editura Miron, 2017
Gen: Historical romance, Romance
Seria The Ravenels: 1. Frumos şi cu inima de gheaţă (Cold-Hearted Rake), 2. Vreau să fiu soţia ta (Marrying Winterborne), 3. Diavolul în primăvară-prezentare (Devil în Spring), 4. Hello Stranger 

O fată excentrică rămasă nemăritată…  

   ,,Majoritatea debutantelor din înalta societate visează să-și găsească un soț. Frumoasa lady Pandora Ravenel are cu totul alte planuri. Tânăra ambițioasă ar preferă să rămână acasă și să se ocupe de mica ei afacere, în loc să ia parte la Sezonul londonez. Dar într-o seară, la un bal din înalta societate, se vede atrasă într-un scandal, alături de un străin  frumos precum păcatul.”

,,Din nefericire, Pandora nu se pricepea deloc să facă conversație de salon. I se părea imposibil să se prefacă interesată atunci când un nobil pompos începea să se laude, să-și înșire realizările, să povestească despre cât îl admirau ceilalți și cât de tare îl plăceau prietenii lui. Nu era deloc răbdătoare cu ducii și conţii în vârstă care își doreau o soție tânără pe post de infirmieră sau cu văduvii care căutau,mai mult decât evident,o iapă de prașilă. Gândul că vreunul dintre ei ar putea-o atinge, chiar și cu mănuși în mâini, îi dădea fiori.”

  Carnetul de dans al Pandorei era tot timpul gol, ea se ascundea prin colțurile sălilor de bal și se eschiva întotdeauna de a fi invitată la dans. Nu doar că nu o interesează căsătoria, nu vrea să interacționeze cu bărbații, dar în urma loviturilor primite peste urechi când a fost mică din partea tatălui său a lăsat-o cu un timpan spart, nu aude mai deloc, cu pierderea de echilibru la mișcări bruște.
Se pare că ea este sora cea pusă pe sotii, iar sora geamănă Cassandra este cea care salvează onoarea, dansând cu nobilii, având un comportament mai decent.

Un cuceritor cinic…

,,După ani întregi în care a reușit să scape de căsătorie, Gabriel, lord St. Vincent, a căzut într-un final în mrejele unei fete rebele care i se pare complet nepotrivită lui. De fapt, ea nici nu vrea să aibă de-a face cu el, dar Gabriel o găsește irezistibilă. Și ar face orice, ar fi în stare  să o ia de soție pe Pandora, chiar dacă această căsătorie  ar fi un pact cu diavolul.”

   Întâlnirea dintre Pandora și Gabriel este nonconformistă, în stilul tinerei domnișoare. Când va sări în ajutorul unei cunoștințe, nici prin cap nu îi va trece ce se va întâmpla. Vrând să recupereze un cercel buclucaș, Pandora va ajunge blocată în lucrătură elaborată și rotocoalele de lemn a unui spătar de bancă și cu fundul în sus, era imposibil să se descurce singură, mai ales că rochia i se agățase în trei locuri. Apropierea unui străin și dorința Pandorei de a se elibera, va fi prima întâlnire hazlie dintre personajele principale din această carte ,,Diavolul în primăvară”.

,,-Nu mă așteptam ca o femeie de vârsta ta să între într-o asemenea încurcătură.
-Situațiile neplăcute sunt specialitatea mea. A tresărit cînd i-a simțit palma lipindu-i-se de spate.
-Nu te mișca.Ți-ai agățat rochia în cel puțin trei locuri. Cum de ai reușit să te strecori într-un spațiu așa de strîmt?
-Relaxeaza-te, i-a spus el.Te voi elibera cît ai clipi.
Vocea ei a sunat ceva mai ascuțit decât de obicei.
-Nu mă pot relaxa dacă ții mîna acolo.
-Cooperează și va merge totul foarte ușor.
-Încerc,dar sînt într-o poziție foarte incomodă.
-Din vină ta, nu dintr-a mea, i-a amintit el.”

Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie

   Și uite așa Gabriel îi sare în ajutor unei tinere lady. Cam dificil să elibereze aceea făptură, iar când sunt prinși în aceea poziție incomodă de către gazda balului (ea prinsă în bancă, el aplecat pe la spate încercând să o elibereze), nu reușesc să convingă cum de a ajuns blocată în bancă și nu este în sala de bal, și cum este alături de un libertin notoriu, cu rochia ruptă, cu fustele boţite, cu coafura ciufulită și zgâriată pe mâini. Când Pandora va da ochii cu salvatorul ei, va rămâne fără grai.

,,Vocea i s-a stins, pentru că descoperise că se afla în fața unui zeu tînăr și arogant, înalt și bine făcut, cu grația unei feline. Lumina dată de lampa minusculă de deasupra capetelor lor se juca în părul lui de culoarea ambrei, corect tuns.Ochii lui erau albaștri precum iarna, pomeții înalți și fermi, iar linia maxilarului părea cioplită în marmură. Buzele pline, senzuale, dădeau chipului lui o notă erotică, în discordanță cu trăsăturile lui dealtfel clasice. O singură privire aruncată spre el a făcut-o să se simtă de parcă ar fi încercat să respire la mare atitudine. În ce fel o asemenea frumusețe putea afecta caracterul unui bărbat? Nu în bine, în orice caz.”

   Degeaba tânăra se va opune cu înverșunare, îi va explica că nu vrea să se căsătorească, că ea este uitucă și încăpățânată și nu poate sta locului mai mult de  cinci minute, aleargă și strigă în public, trage cu urechea, nu știe să danseze, că o poate aduce pe sora ei geamănă, care știe să se comporte cuviincios, ea ar fi potrivită.
   Amuzat de această făptură, lordul St.Vincent este hotărât să discute cu familia ei, astfel că este hotărât să o ceară în căsătorie, chipurile, să îi salveze reputația. Este conștient că va trebui să se căsătorească odată și odată, nu speră într-o căsnicie fericită ca ceea a părinților lui, dar măcar o femeie respectabilă de familie bună, care să îi administreze eficient căminul și să se ocupe de educația copiilor. Deși îi va prezenta familiei fetei intențiile sale, aceasta este hotărâtă să nu accepte căsătoria. Ciudat, Gabriel este din ce în ce mai conștient de această creatură sălbatică care îl atrage.

,,Pandora s-a apropiat direct de el, așa cum nu ar fi îndrăznit să o facă nici o tânără de rangul ei. Avea niște ochi extraordinari, de un albastru închis, mărginiți cu negru. Ca niște safire cu marginile carbonizate. Sprîncenele arcuite, negre se conturau pe pielea albă ca zăpada. Mirosea ca aerul nopții, cu iz de floare. Aroma de femeie l-a incitat, mușchii i s-au tensionat.”

   Cum vor reuși cei doi să ajungă la un acord? Ea vrea să devină o femeie de afaceri independentă, are în plan să deschidă o făbricuță în care să producă jocuri de societate. Dacă se va căsători toate deciziile ei, tot ce îi aparține, va trece în posesiunea soțului.
   El, hotărât să își întreţină soția, neînțelegând ce are titlul și averea sa de o deranjează pe Pandora. Fiind în impas, iar la mijloc mai este și Cassandra care ar avea de suferit, Pandora va accepta împreună cu familia timp de o săptămâna să petreacă pe domeniul lordului St.Vincent.
Situațiile hilare care vor apare, dar și curiozitatea Pandorei de a descoperi ce înseamnă un bărbat, primul sărut, prima mângâiere, o fac conștientă că totuși, nu este așa rău precum pare.
   Gabriel este dispus la compromisuri pentru a avea parte de această făptură neîmblânzită. După multe tatonări din partea ambelor tabere, după negocieri interminabile între cei doi tineri, nunta va fi stabilită.
Când lady St.Vincent va pleca în interes de afaceri, va vedea exact ce nu trebuie, astfel că soarta ei va fi pecetluită-va trebui să moară.
   Va reuși să scape cu viață din atacul sângeros care i se pregătește? Va reuși Gabriel să își salveze soția la timp?
   Vor reuși cei doi tineri să se bucurie de ceea ce înseamnă o căsătorie fericită?
  Rămâne de văzut, iar eu sunt nerăbdătoare să descopăr povestea Cassandrei în următoarea carte a autoarei.
   Dacă ești trist şi nimic nu te înveseleşte, eu recomand această carte din seria Ravenel. Nu doar că vom urmări cum decurge căsătoria fostei cumnate a Pandorei, dar vom afla și despre Helen, sora mai mare a fetelor. Vom avea aceea stare de bine cum doar personajele din cărțile Lisei pot să o aibă. Avem parte de încăpățânare, cine va ceda primul, avem parte de situații amuzante pe tot parcursul cărții, de caractere puternice, dar vom da și peste situații primejdioase, în care este pusă la încercare dragostea celor doi și puterea de supraviețuire. Eu zic că ,,Diavolul în primăvară” este ceea mai bună carte din această serie.
Nota mea pentru carte este 10.
Cartea Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas poate fi comandată de pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, librărie.net

Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie

Sursa foto: Pinterest

21 COMMENTS

  1. Am citit cu mare nerabdare prezentarea ta, Nicol. Mi-ai facut o asa mare pofta de ceva marca Lisa Kleypas… Dar mai e pana ajung la Diavolul in primavra. Trebuie sa parcurg si celelalte carti din serie 😀
    Multumesc pentru tentatie!

  2. Ai dreptate Nicol, din serie este cea mai frumoasa carte si cred ca de „vina”este Gabriel. Mi-a placut cum a evoluat, dar mai ales ca a inteles de la parintii lui un lucru-daca vrei ceva trebuie sa muncesti.
    A fost tare bine sa ii regasesc pe Evie si Sebastian-preferatii mei din toate seriile autoarei L. Kleypas.
    Sunt atat de draguti impreuna.

  3. Mersi Nicol!Cartea este pe lista mea asa ca o voi citit sigur,cu atat mai mult dupa prezentarea ta.Felicitari!

  4. Ma bucur ca te-am tentat Arci!este o carte pur si simplu vesela ,nu are cum sa nu te binedispuna!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.