Dinozaurii între mit și realitate

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are plăcerea să vă invite la conferința „Dinozaurii între mit și realitate”, susținută de către Conf. Univ. Dr. Zoltan Csiki-Sava, din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică, Universitatea din București. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 septembrie începând cu ora 17:00, în Sala Multimedia a Muzeului.
 Mult timp după descoperirea dinozaurilor, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, aceștia au fost văzuți drept marii perdanți ai evoluției, victime ale competiției cu mamiferele și ale inadecvării lor la condițiile de mediu în schimbare.

Această percepție generală asupra dinozaurilor a început să se schimbe ca urmare a descoperirilor recente. Departe de a fi fost lenți și greoi, în general slab echipați să facă față provocărilor mediului lor de viață, dinozaurii ni se relevă azi drept niște organisme cu totul și cu totul excepționale, fiind cu nimic mai prejos decât animalele care domină azi Terra, susține paleontologul Zoltan Csiki-Sava.

Conferința „Dinozaurii între mit și realitate” urmărește să prezinte succint această transformare radicală în imaginea publică a dinozaurilor, de la niște animale preistorice greoaie și stranii, la unele ce populau o lume plină de dinamism și culoare. Și face acest lucru urmărind istoria, lungă deja de două secole, a descoperirii dinozaurilor și modul în care noi și noi observații au determinat oamenii de știință să își schimbe concepțiile referitoare la aceste animale impresionante – iar în felul acesta, să modifice și modul în care publicul larg percepe dinozaurii.

 Participarea la eveniment este gratuită!

 Înscrierea se poate face pe adresa de e-mail info@antipa.ro.

Vă așteptăm cu drag!

 Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

comunicate de presa.ro

7 COMMENTS

  1. Mi se pare un subiect interesant, si cu siguranta va fi o prezentare exceptionala. Cei care au sansa de a participa la conferinta, cu siguranta nu ar trebui sa o rateze.

  2. Un eveniment frumos si binevenit pentru toata lumea, inclusiv copii 🙂 . Cand sunt astfel de evenimente pur si simplu imi pare rau ca nu locuiesc in capitala 😛

  3. Un subiect pe placul meu. Chiar ma fascineaza astfel de evenimente, dar nu pot fi si eu acolo, asta ma enerveaza. :))) Mereu imi spun: cand voi fi la casa mea, o sa particip la tot ce-mi place, totul legat de filme, carti, documentare etc. :)) Ajung eu si la partea aia, pana atunci ma multumesc cu putinul pe care-l am. 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.